Type to search

Γ΄ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μόχθησε, νίκησε και…έπιασε κορυφή ο Πανιώνιος, 1-0 τον ΑΠΣ Πάτραι

Share

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σωτήρη Πίσπα ο Πανιώνιος επικράτησε με 1-0 του ΑΠΣ Πάτραι για την ενδέκατη αγωνιστική του τέταρτου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Με το τρίποντο οι Νεοσμυρνιώτες ανέβηκαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μαζί με τον Αιολικό μετά και τα αποτελέσματα των αντιπάλων τους! 

«Επιθετικός μονόλογος στο πρώτο μέρος από τον Ιστορικό αλλά χωρίς αντίκρισμα» 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Πανιώνιο να αναλαμβάνει να κυκλοφορήσει την μπάλα και να προσπαθεί από νωρίς να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της ομάδας του ΑΠΣ Πάτραι. Πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση με την κεφάλια του Τσίπρα στο 3΄ να μπλοκάρεται εύκολα. Η εικόνα του παιχνιδιού από νωρίς έδειξε τι θα επακολουθήσει αφού οι φιλοξενούμενοι περίμεναν τους κυανέρυθρους και έψαχναν κάτι θετικό στην αντεπίθεση. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι προσπάθειες από τους γηπεδούχους γινόταν από τα αριστερά με τους Λίμα και Γεωργούση που συνεχώς γύριζε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι ψάχνοντας το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας Χρήστο Σέχου. Η μεγαλύτερη στιγμή έγινε στο 16΄ με διπλό δοκάρι σε προσπάθειες του Τσίπρα και του Γεωργούση, με την τύχη να μην τους ευνοεί. Γενικότερα, κάθε επιθετική προσπάθεια των παικτών του Νίκου Κούστα περνούσε από τα πόδια του αρχηγού Γροντή, ο οποίος βρισκόταν παντού στον αγωνιστικό χώρο. Ο ίδιος παίκτης στο 21΄ έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Μπαμπούνης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. 

Η ομαδα της Πάτρας δυσκολευόταν να κρατήσει τη μπάλα και όσο περνούσε η ώρα η πίεση του «Ιστορικού» γινόταν ολοένα και πιο ασφυκτική. Με συμπληρωμένα περισσότερα από 35 λεπτά στη αναμέτρηση ο Πανιώνιος δυσκολεύονταν στην τελική πάσα που θα του έδινε και το προβάδισμα. Στο 38΄ ο Βλάσοπουλος απείλησε για πρώτη φορά για τους φιλοξενούμενους, η κεφαλιά του οποίου έφυγε απελπιστικά άουτ. Τα πρώτα 45 λεπτά ολοκληρώθηκαν με το 0-0 να αδικεί τον Πανιώνιο που μόχθησε για να βρει κάποιο γκολ, αλλά η συμπαγής αμυντική λειτουργία της ομάδας της Πάτρας κράτησε το μηδέν.

«Χρυσή αλλαγή και γκολ στην επιστροφή του ο Πίσπας» 

Με φορά μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος και μόλις στο 46΄ έκανε το 1-0 με τον Σωτήρη Πίσπα, ο οποίος ήταν και η χρυσή αλλαγή για τον Νίκο Κούστα αφού στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα πλάσαρε ιδανικά και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Η πίεση συνεχίστηκε και μετά την επίτευξη του γκολ με τον Γροντή στο 57΄ να χάνει νέα μεγάλη ευκαιρία, αφού το σουτ που έκανε βρήκε για τρίτη φορά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μπαμπούνη. Ο κόσμος του Πανιώνιου ήταν σύσσωμος και πάλι στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης με περισσότερα από 1000 άτομα να δημιουργούν ωραία ατμόσφαιρα. 

Ο ρυθμός πάντως όσο περνούσε η ώρα έπεφτε, με τους γηπεδούχους να διαχειρίζονται το υπέρ τους προβάδισμα και τους πράσινους της Πάτρας να προσπαθούν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης. Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον ΑΠΣ Πάτραι στο 76΄ αφού το τελείωμα του Σαμπανέ κόντραρε και πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Αντωνόπουλου.

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δυνάμεις έπεφταν εκατέρωθεν και οι διακοπές για τραυματισμούς δεν βοηθούσαν την εξέλιξη του παιχνιδιού. Στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν για την ισοφάριση, αλλά το 1-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Έτσι, οι κυανέρυθροι πήραν τους τρεις βαθμούς και ανέβηκαν στην κορυφή της κατάταξης, μετά και την ήττα της Ρόδου από τον Πανηλειακό. Από την άλλη μεριά οι Πατρινοί δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι από το παιχνίδι στην προσπάθεια τους για σωτηρία!

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Σαμιωτάκης από τον σύνδεσμο Ηρακλείου, με βοηθούς τον κ. Σηπάκη και τον κ. Αντωνόπουλο από τον σύνδεσμο Πειραιά.

Χρέη παρατηρητή είχε ο Μιχαήλ Δημόπουλος (Δυττικής Αττικής)

 «Οι συνθέσεις των ομάδων»  

Πανιώνιος Γ.Σ.Σ: (Νίκος Κούστας) Αντωνόπουλος, Καρδάμης, Λίμα (77΄ Διονέλλης), Καλύβας, Μίχος, Παπαδάκης (46΄ Πίσπας), Τσίπρας (54΄ Πριόνας), Σέχου (70΄Τσιμπόκας), Γροντής, Γεωργούσης (77΄ Κουφουδάκης), Στούπης

ΑΠΣ Πάτραι: (Ανδρέας Ζήκος) Μπαμπούνης, Γερογιάννης Β. (25΄Γερογιάννης Σ.), Θεφάνης, Βλασόπουλος, Μαστραντωνάκης (56΄ Ζέλος), Σαμπανές, Λιμάτσι, Παπαγεωργίου (79΄ Σούγλερης), Στανής, Βλασόπουλος, Ζελενίτσας

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο προπονητής του Πανιώνιου Νίκος Κούστας τόνισε:

«Σημαντική νίκη σήμερα κόντρα σε μια δυνατή και σκληροτράχηλη ομάδα που είχε τους δικούς της σκοπούς. Η νίκη θα μας βοηθήσει για την συνέχεια του πρωταθλήματος, αφού είμαστε ίσως στο πιο κομβικό σημείο της σεζόν. Τα επόμενα παιχνίδια είναι ιδιαίτερα σημαντικά για εμάς και όλοι οι ποδοσφαιριστές μας θα χρειαστούν. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να σκοράρουν. Η τύχη δυστυχώς φέτος δεν είναι με το μέρος μας και φάνηκε αυτό με τα τρία δοκάρια. Ξέρω πως δυσκολευόμαστε στο σκοράρισμα και κυρίως στην τελική πάσα αλλά είναι κάτι που προσπαθούμε να διορθώσουμε. Για αυτό και κινηθήκαμε και για έναν επιθετικό και πήραμε τον Χρήστο Σέχου που πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει. Τέλος είμαι χαρούμενος που ο Σωτήρης (Πίσπας) επέστρεψε με γκολ και πιστεύω πως η σημερινή του εμφάνιση θα βοηθήσει και την ομάδα στη δύσκολη  συνέχεια αλλά και τον ίδιο».

ΘΑΝΟΣ ΒΛΑΧΟΣ 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *