Type to search

La Liga Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νταβίντ Σίλβα, ο μάγος του Ανοέτα περνάει δεύτερη νιότη και <<απαιτεί>> νέο συμβόλαιο

Share

O Nταβίντ Σίλβα είναι ένας ποδοσφαιριστής για τον οποίο δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Μιλάει η καριέρα του γι’ αυτόν. Ξεκίνημα στη Βαλένθια, μια ονειρεμένη 10ετία με τη Μάντσεστερ Σίτυ, διακρίσεις με την Εθνική ομάδα της Ισπανίας και μια πολύ ώριμη τριετία στη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Συνολικά 19 τίτλους έχει πανηγυρίσει στη καριέρα του στους οποίους συμπεριλαμβάνονται 1 Μουντιάλ και 2 Γιούρο με τη Ρόχα και 4 πρωταθλήματα Αγγλίας με τους Πολίτες. Σε όλες τις ομάδες που έχει αγωνιστεί κατέκτησε κάποιο τίτλο. Με τη Βαλένθια πήρε το Κόπα ντελ Ρέι τη περίοδο 2007-2008 και με τη Σοσιεδάδ πανηγύρισε τον ίδιο θεσμό το 2021 (ήταν το Κύπελλο της περιόδου 2019-2020, ο τελικός του οποίου έγινε τον Απρίλιο του 2021, αφού μεταφέρθηκε εξαιτίας του κορωνοϊού). Ο 37χρονος Ισπανός από τις Κανάριες νήσους είναι ένας πολυσύνθετος μέσος με μεγάλη ποιότητα, και κυρίως επαγγελματική συμπεριφορά.

Πλέον στη Χώρα των Βάσκων αντιμετωπίζεται ως σταρ. Είναι ο παίχτης που αποτελεί πρότυπο για τους συμπαίκτες του και λειτουργεί σαν μέντορας για τους μικρότερους της ομάδας. Σε αυτά τα 2,5 χρόνια που είναι κάτοικος Ανοέτα, ο Σίλβα μετράει 79 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με απολογισμό 6 γκολ και 12 ασίστ. Θα μπορούσε να έχει και μεγαλύτερη συμμετοχή σε αυτό το διάστημα με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ όμως οι μικροτραυματισμοί τον αφήνουν κατά καιρούς εκτός αγωνιστικών πλάνων του προπονητή του. Φέτος έχει σκοράρει δύο φορές, ενώ έχει μοιράσει και 3 ασίστ στους συμπαίχτες. Μάλιστα, τον τελευταίο μήνα έχει σκοράρει στη νίκη με 1-0 επί της Αλμερίας, έχει δώσει μία ασιστ στο ντέρμπι των Βάσκων με τη Μπιλμπάο(νίκη της Σοδιεδάδ με 3-1) και δημιούργησε το πρώτο γκολ στην εκτός έδρας νίκη με 2-0 της Σοσιεδάδ επί της Ράγιο Βαγιεκάνο, όπου αναδείχτηκε και MVP του παιχνιδιού.

Το καλοκαίρι το συμβόλαιο του Σίλβα λήγει και ακόμα δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει με το μέλλον του. Πριν λίγες μέρες ο προπονητής της Σοσιεδάδ, Ιμανόλ Αλγουαθίλ, ρωτήθηκε για τον Σίλβα και ο ίδιος απάντησε αποθεώνοντας τον παίχτη του: <<Ο Νταβίντ είναι τρομερός, δεν θα κουραστώ να λέω πως είναι πολύ σημαντικός για εμένα, για την ομάδα και για το κλαμπ. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως πρέπει να ανανεώσει και να μείνει μαζί μας, αν βέβαια το θέλει κι ο ίδιος>>. Τι και αν διανύει το 37ο έτος της ηλικίας του, παραμένει ένας καθοριστικός παράγοντας για την ομάδα του. Σκεφτείτε πως από τα 20 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί φέτος η ομάδα του έχει μόνο τρεις ήττες. Το αν θα συνεχίσει να παίζει o Σίλβα στο Ανοέτα θα το μάθουμε στο επόμενο διάστημα. Ένα είναι σίγουρο όμως. Αν <<ο μάγος>> του ισπανικού ποδοσφαίρου συνεχίσει να παίζει μπάλα εμείς με τη σειρά μας θα συνεχίσουμε να τον απολαμβάνουμε.

Επιμέλεια: Ντίνος Μπέσσας

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *