Type to search

NBA ΜΠΑΣΚΕΤ

<< Στραβοπάτημα>> για Σέλτικς και Γκρίζλις

Share

Για μία ακόμη φορά, υπήρξε πλούσιο θέαμα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και στον κόσμο του NBA. Τα αποτελέσματα παρακάτω:

Ξεκινώντας με το πρώτο παιχνίδι της αγωνιστικής, οι Μιλγουόκι Μπακς πήραν ένα σπουδαίο διπλό, επικρατώντας των Ντιτρόιτ Πίστονς με 150-130. Ο Γιάννης Αντετοκούμπο ήταν απολαυστικός, σημειώνοντας 29 πόντους,12 ριμπάουντ και 4 ασσίστ, σε 27 λεπτά συμμετοχής, οδηγώντας την ομάδα του στην νίκη. Τόσο ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (33 πόντοι, 3 ριμπάουντ), όσο και ο Τζέιλεν Ντούρεν (23 πόντοι, 15 ριμπάουντ, 1 ασσίστ), παρά την αποδοσή τους, δεν κατάφεραν να βοηθήσουν την ομάδα του Ντιτρόιτ να κερδίσει. Με αυτή τους την νίκη οι Μπακς βρίσκονται στην τρίτη θέση της ανατολικής περιφέρειας με 30 νίκες και 17 ήττες, ενώ οι Πίστονς στην τελευταία θέση έχωντας μόλις 12 νίκες και 37 ήττες.

Στο Ορλάντο, οι Ορλάντο Μάτζικ έκαναν την έκπληξη, νικώντας με 113-98 τους πρωτοπόρους, Μπόστον Σέλτικς. Μπροστάρης για την ομάδα του Ορλάντο ήταν ο Ιταλός, Πάολο Μπαντσέρο, πετυχαίνωντας 23 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασσίστ, σε 36 λεπτά συμμετοχής. Τζέιλεν Μπράουν και Τζέισον Τέιτουμ έμειναν στους 26 πόντους για τους Κέλτες. Οι Σέλτικς παρά την ήττα παραμένουν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 35 νίκες και 13 ήττες. Αντίθετα, οι Μάτζικ βρίσκονται στην δέκατη τρίτη θέση με 18 νίκες και 29 ήττες.

Στο Γιουνάιτεντ Σέντερ, οι Σικάγο Μπούλς θριάμβευσαν με 111-100 τους Ατλάντα Χοκς. Ο Ντεμάρ Ντερόζαν πέτυχε 26 πόντους, 1 ριμπάουντ και 6 ασσίστ, σε 38 λεπτά συμμετοχής και ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του Σικάγο. Οι Μπουλς βρίσκονται στην δέκατη θέση της βαθμολογίας με 22 νίκες και 24 ήττες, έχοντας δύο λιγότερους αγώνες από τους Χοκς, οι οποίοι είναι στην όγδοη θέση, με 24 νίκες και 24 ήττες.

Στον επόμενο αγώνα, οι Χιούστον Ρόκετς πήραν την νίκη απέναντι στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, με 119-114. Κορυφαίος για τους Ρόκετς αναδείχθηκε ο Τζέιλεν Γκριν σημειώνοντας ρεκόρ καριέρας με 42 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασσίστ. Έτσι οι Ρόκετς βρίσκονται ακόμα στον πάτο της του βαθμολογικού πίνακα της δυτικής περιφέρειας μετρώντας 11 νίκες και 36 ήττες, έχοντας πάρει όμως μια ανάσα. Από την άλλη, οι Τίμπεργουλβς κάθονται στην ένατη θέση με 24 νίκες και 25 ήττες.

Στο Σολτ Λέικ Σίτυ, οι Γιούτα Τζαζ κατάφεραν να πάρουν την νίκη επί τους Σάρλοτ Χόρνετς, με 120-102. Ο Λάουρι Μαρκάνεν ήταν αυτός που ξεχώρισε πετυχαίνωντας 25 πόντους, 11 ριμπάουντ και 2 ασσίστ. Έπειτα από αυτήν τους τη νίκη οι Τζαζ τοποθετούνται στην έβδομη θέση της ανατολικής περιφέρειας με 25 νίκες και 25 ήττες, ενώ οι Χόρνετς βρίσκονται στην δέκατη τέταρτη θέση της δυτικής περιφέρειας, έχωντας συγκεντρώσει 13 νίκες και 35 ήττες.

Στο Πόρτλαντ, οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς έφυγαν νικητές από το παιχνίδι με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, με σκορ 147-127. Ο Ντέμιεν Λίλλαρντ πέτυχε double-double (37 πόντοι, 1 ριμπάουντ, 12 ασσίστ), σε 31 λεπτά συμμετοχής, βοηθώντας τους Μπλέιζερς να επικρατήσουν. Έτσι οι Μπλέιζερς βρέθηκαν στην δωδέκατη θέση της δυτικής περιφέρειας,με 22 νίκες και 25 ήττες, δύο σκάλια πιο πάνω από τους Σπερς, οι οποίοι έχουν 14 νίκες και 33 ήττες.

Στο τελευταίο παιχνίδι της αγωνιστικής, οι Σακραμέντο Κινγκς διέλυσαν τους Μέμφις Γκρίζλις, με 133-100. Οι Γκρίζλις δεν φάνηκαν αντάξιοι των αντιπάλων τους και έχασαν δίκαια στην έδρα των Κινγκς. Ο Τρέι Λάιλς, σε 26 λεπτά συμμετοχής, κατάφερε να συγκεντρώσει 24 πόντους και 7 ριμπάουντ για τους Κινγκς, οι οποίοι βρίσκονται στην τρίτη θέση της δυτικής περιφέρειας, με 27 νίκες και 19 ήττες, <<γλυκοκοιτάζοντας>> την δεύτερη θέση, η οποία ανήκει στους Γκρίζλις, με 31 νίκες και 16 ήττες.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Κουτρουλός

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *