Type to search

Απόλλων Σμύρνης Καλλιθέα ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 2

Απόλλων Σμύρνης – Καλλιθέα 1-1 : Έμειναν ανικανοποίητοι και οι δύο…

Share

Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν ο Απόλλωνας Σμύρνης και η Καλλιθέα στο << Γήπεδο της Νέας Σμύρνης >> για την 12η αγωνιστική του νοτίου ομίλου της Σούπερ Λιγκ 2.   Η Καλλιθέα προηγήθηκε στο 21’ με τον Λουκίνα ενώ ο Απόλλωνας ισοφάρισε στο τελικό 1-1 στο 80’ με τον Μωραΐτη. Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό και η ισοπαλία είναι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα αν και ο Απόλλωνας στάθηκε άτυχος σημαδεύοντας δύο φορές το δοκάρι.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο μέρος είχε αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα και σκληρά τάκλιν σε μια προσπάθεια και από τις δύο ομάδες να αποκτήσουν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Μετά το πρώτο 10λεπτο ο Απόλλωνας κατάφερε να διατηρήσει τη κατοχή της μπάλας και κέρδισε πολλά μέτρα στο γήπεδο, παρατάσσοντας την αμυντική του γραμμή στο ύψος της μεσαίας γραμμής. Αντιθέτως, η Καλλιθέα θέλησε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους στη πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα από τα άκρα, με τον εξαιρετικό στο ένας εναντίον ενός Ντεμέτριους και τον Κυνηγόπουλο.

Ανά διαστήματα η Καλλιθέα κατάφερε να κρατήσει περισσότερο τη μπάλα με τον Τσιντώνη να βοηθάει τα μέγιστα και να κάνει ένα τρομερό παιχνίδι και αμυντικά αλλά και επιθετικά. Πρώτος απείλησε ο Απόλλωνας Σμύρνης στο 18ο λεπτό, με τον Κουάδρα να πλασάρει μέσα από τη μικρή περιοχή μετά από γύρισμα του Μωραΐτη. Ο Στρέζος απέκρουσε ασταθώς αλλά στάθηκε τυχερός, καθώς η μπάλα εν συνεχεία σταμάτησε στο δοκάρι του. Στην πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι η Καλλιθέα άνοιξε το σκορ, με τον Λουκίνα να πλασάρει εύστοχα από πλεονεκτική θέση μετά από γύρισμα του Τσιντώνη.

Από την αρχή του δευτέρου μέρους έως και το 70ο λεπτό, ο ρυθμός του ματς ήταν φρενήρης και οι προϋποθέσεις και για τις δύο ομάδες πολύ καλές. Όμως, αμφότερες δυσκολεύτηκαν στη δημιουργία ξεκάθαρων ευκαιριών, λόγω κακών επιλογών στη τελική πάσα. Στο 49’, η Καλλιθέα θα σταθεί και πάλι τυχερή, αφού το δυνατό σουτ του Καρίμ σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Στρέζου.

Οι φιλοξενούμενοι θα χάσουν και αυτοί μεγάλη ευκαιρία στο ματς στο 67’, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σαντάνα περίπου 30 μέτρα μακριά από την εστία, όπου ο Κότσαρης εκτινάχθηκε εντυπωσιακά και έκανε την επέμβαση.

Το φάουλ που εκτέλεσε ο Σαντάνα.

Ο Απόλλωνας κατάφερε έπειτα να φέρει την αναμέτρηση στα μέτρα του, αφού οι αλλαγές του Γιάννη Τάτση έκαναν την ομάδα άκρως επιθετική, στο κυνήγι ενός γκολ ισοφάρισης. Και έτσι έγινε, όταν στο 80ο λεπτό, από μία γρήγορη εκτέλεση κόρνερ ο Περέϊρα σέντραρε στο πίσω δοκάρι, εκεί όπου ήταν ο αμαρκάριστος Μωραΐτης, ο οποίος πήρε τη κεφαλιά και νίκησε τον Στρέζο.

Ο Απόλλωνας θα μπορούσε να είχε πάρει και τη νίκη στο τέλος του ματς, καθώς έβρισκε διαρκώς χώρους στην πλάτη της άμυνας της Καλλιθέας από τα δεξιά, αλλά στην τελευταία καλή του ευκαιρία στο 90+2’, η σέντρα σουτ του Ερέρα σταμάτησε πάνω στον Στρέζο.

Αυτή η ισοπαλία άφησε και τις δύο ομάδες δυσαρεστημένες, με τον Απόλλωνα Σμύρνης να ανεβαίνει στην 2η θέση της βαθμολογίας μαζί με την Παναχαϊκή και την Ιεράπετρα με 24 βαθμούς. Τους ακολουθεί στην 5η θέση η Καλλιθέα με 20 έχοντας, όμως, δύο παιχνίδια λιγότερα. Επόμενη αγωνιστική η Καλλιθέα υποδέχεται την Ηλιούπολη, ενώ ο Απόλλωνας αγωνίζεται στην έδρα της Προοδευτικής.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιάννης Τάτσης ( Προπονητής Απόλλωνα Σμύρνης )

Γιώργος Σίμος ( Προπονητής Καλλιθέας )

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Απόλλωνας Σμύρνης ( Γιάννης Τάτσης ) : Κότσαρης, Λούϊ ( 82’ Κρητικός ), Οντόνε, Ντομίνγκες, Τσελεπίδης, Φατιόν ( 63’ Πατάπης ), Μουστακόπουλος ( 63’ Μ.Περέϊρα ), Χαλίμι, Κουάδρα ( 46’ Ερέρα ), Μωραΐτης, Καρίμ ( 68’ Σίγκνεβιτς ).

Καλλιθέα ( Γιώργος Σίμος ) : Στρέζος, Τσιντώνης ( 69’ Ιωαννίδης ), Μπουλούλης, Ρέντζας, Σαντάνα, ( 74’ Λάσκαρης ), Βασιλούδης ( 86’ Κύργιας ), Λουκίνας ( 69’ Νίλι ), Κυνηγόπουλος, Κολτσίδας, Βλάχος, Ντεμετρίους ( 86’ Ε.Περέϊρα ).

Γράφει ο Χρήστος Σκούρας.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *