Type to search

Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Ηλιούπολη πήρε το ντέρμπι με τον Πορφύρα και βλέπει πλέι-οφ

Share

Για την 14η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας μπάσκετ η Ηλιούπολη υποδέχτηκε τον Πορφύρα στο Α’ κλειστό Γυμναστήριο της περιοχής. Οι δύο ομάδες ήταν ισόβαθμες στην δεύτερη θέση με 21 βαθμούς πριν από την έναρξη του αγώνα. Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι και στο τέλος οι, περίπου, 400 φίλοι της Ηλιούπολης χειροκρότησαν τους παίχτες της ομάδας για την μεγάλη νίκη που πέτυχαν (61-53).

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το παιχνίδι από την αρχή ήταν πολύ ανταγωνιστικό και καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να πάρει μεγάλο προβάδισμα στο σκορ. Ο Πορφύρας προηγήθηκε με 2-7, όμως η Ηλιούπολη αντέδρασε και ισοφάρισε σε 12-12. Τελικά το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 15-17. Στη συνέχεια όμως οι γηπεδούχοι έγιναν πιο πιεστικοί στην άμυνά τους, ενώ και στην επίθεση έκαναν καλύτερες επιλογές. Η Ηλιούπολη προηγήθηκε με 35-29, όμως με τρίποντο στην εκπνοή του χρόνου από τον Τσούτσο το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 35-32. και

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Πορφύρας στο τρίτο δεκάλεπτο βρήκε αντίδραση στην σκληρή άμυνα της Ηλιούπολης και με μπροστάρηδες στο σκοράρισμα τους Πηλιούνη και Ταγάρη, πήρε κεφάλι στο σκορ (42-43). Όμως δεν υπήρξε συνέχεια και οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν την κατάσταση, με τη τρίτη περίοδο να λήγει με σκορ 47-43. Στο καθοριστικό τέταρτο δεκάλεπτο η Ηλιούπολη συνέχισε τη πιεστική της άμυνα, που έμελλε να είναι και το κλειδί για αυτή τη μεγάλη νίκη. Επίσης οι γηπεδούχοι είχαν καθαρό μυαλό και στην επίθεση, σε αντίθεση με τους παίχτες του Πορφύρα που στις τελευταίες επιθέσεις έκαναν πολύ κακές επιλογές. Το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα ήταν 61-53 με την Ηλιούπολη να επιστρέφει στις νίκες μετά την ήττα από τον Πανναξιακό τη προηγούμενη αγωνιστική.

Για τους γηπεδούχους μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Μαντάς ο οποίος ήταν πρώτος σκόρερ του αγώνα με 17 πόντους. Συμπαραστάτες του ήταν Ζανιδάκης που σημείωσε 9 πόντους και ο Γκαβανόπουλος που στο τέλος έκανε καθοριστικές άμυνες και μάζεψε 3 ριμπάουντ. Από τον Πορφύρα τρεις παίχτες πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων: Ταγάρης (13), Τσούτσος (11) και Πηλιούνης (10). Με αυτή τη νίκη η Ηλιούπολη έφτασε τους 23 βαθμούς και δείχνει να εδραιώνεται στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, που οδηγεί στα πλέι-οφ ανόδου.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Γ.Σ. Ηλιούπολη (Βλούτης): Σπανός,Ζανιδάκης, Κουνούπης, Ευαγγέλου, Πρόγκας

Πορφύρας (Λειβαδής): Γεωργούλης, Ταγάρης, Κυριακόπουλος, Τσούτσος, Παπαδόπουλος

Δεκάλεπτα: 15-17,35-32,47-43,61-53

Διαiτητές: Καραπαππάς, Τσιλμπινίδης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *