Type to search

Α.Ο. ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ Α’ ΕΠΣΑ ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΜΕ ΑΓΧΟΣ Ο ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ

Share

Ο Πανερυθραϊκός επικράτησε δύσκολα με 2-1 εκτός έδρας απέναντι στον μαχητικό Α.Ο. Καλαμακίου και διατηρήθηκε ψηλά στη βαθμολογία του Α’ Ομίλου της Α’ ΕΠΣΑ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η ομάδα του Γιάννη Δημητρίου (προπον. Πανερυθραϊκού) μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι με όρεξη να το ”καθαρίσει” απο νωρίς. Μόλις στο 6′ ο Βαγγέλης Αραμπατζής άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, έπειτα απο λάθος εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της άμυνας. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής επιχείρησε με πλασέ απο τα δεξιά να νικήσει ξανά τον τερματοφύλακα Νίκο Τουρναβίτη στο 12′ χωρίς επιτυχία αυτή τη φορά. Ο Πανερυθραϊκός ήταν κυρίαρχος, κρατούσε κατοχή και δεν έδειχνε να μπορεί να απειληθεί. Στο 36′ ο Παναγιώτης Τσορτανίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Καλαμακίου. Οι γηπεδούχοι ένα λεπτό αργότερα είχαν τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν μετά απο τετ-α-τετ του Νίκου Λουκά ,

όμως το σκαφτό σουτ που δοκίμασε κατέληξε άουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Αλίμου απείλησε περισσότερο δημιουργώντας κάποιες καλές ευκαιρίες για γκολ. Αρχικά, στο 51′ γύρισμα του Δημήτρη Σιδερά απο τα δεξιά όμως ο Γιώργος Ρήγας δε πρόλαβε να κάνει επαφή και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά. Ο ίδιος παίχτης δύο λεπτά μετά αστόχησε με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής , στέλνοντας τη μπάλα λίγα χιλιοστά πάνω απο το τέρμα του Έντισον Τζαφάι. Σχεδόν στα μισά του β΄μέρους οι προπονητές των δύο ομάδων θέλησαν να φρεσκάρουν τις ομάδες τους και προχώρησαν σε αλλαγές. Ο 19χρονος νεοεισελθών Θανάσης-Μάριος Παπαθανασίου χρειάστηκε μόλις ένα λεπτό για να σκοράρει. Ο νεαρός επιθετικός με ένα υπέροχο πάρσιμο της μπάλας την έφερε στο δεξί και ”εκτέλεσε” τον Τουρναβίτη κάνοντας το 2-0 στο 66′, για τους φιλοξενούμενους. Το παιχνίδι όμως είχε ρυθμό και φαινόταν πως δεν έχει κριθεί. Στο 82′ ο Κωνσταντίνος Γιανναράκος θα βγεί σε θέση βολής απέναντι στον Έντισον Τζαφάι και θα πλασάρει υποδειγματικά με ψηλοκρεμαστό σουτ, μειώνοντας σε 2-1. Η ομάδα απο την Ερυθραία είχε την ευκαιρία να τελειώσει την αναμέτρηση στην επόμενη φάση. Κόρνερ απο τα δεξιά, ο Ανέστης Σουμελίδης πήρε τη κεφαλιά  αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων. Υπήρξε ένταση μετά απο κάποια σκληρά φάουλ, με τον Κωνσταντίνο Γιανναράκο να αποβάλετε με δεύτερη κίτρινη στο 90′ μετά απο διαμαρτυρία. Στο 90+4′ το Καλαμάκι ζήτησε σε πέναλτι σε μαρκάρισμα μέσα στη περιοχή αλλά ο διαιτητής δεν θεώρησε κάποια παράβαση. Έτσι παρέμεινε το 2-1 μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Α.Ο. ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ: Τα παιδιά του Γιάννης Καραϊνδρου (προπον. Καλαμακίου) ήταν αρκετά μαχητικά και θα μπορούσαν να είχαν φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας. Μετά το αρνητικό αποτέλεσμα , παραμένουν στη τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με μόλις 1 βαθμό σε 12 αγώνες.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ: Η ομάδα απο την Ερυθραία αν και σπατάλησε πολλές ευκαιρίες, τελικά με τα δύο γκολ που σημείωσε πήρε τους τρείς βαθμούς και ανέβηκε στη 4η θέση. Αυτή τη στιγμη έχει συγκεντρώσει 21 βαθμούς φτάνοντας τις έξι νίκες. Αρκετά νέα παιδιά πήραν την ευκαιρία τους και δικαίωσαν απόλυτα τον προπονητή για την εμπιστοσύνη που τους δείχνει.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ 

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Θωμόγλου Γ, Αθανασόπουλος Ν, Κρασώνης Γ.

ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ (Γιάννης Καραϊνδρος) Τουρναβίτης, Γαλιατσάτος (64′ Αθανασίου), Καλογερόπουλος, Κίλιας, Κοτόπουλος, Αργύρης (46′ Λάιος), Κάλλος, Λεισος (64′ Σαραντινος), Ρήγας (73′ Σπυράτος), Γιανναράκος, Σιδερας (73′ Ζαχαρίου).

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (Γιάννης Δημητρίου) Τζαφάι, Σουμελίδης, Τσορτανίδης, Καρδάμης, Μπαλης (65′ Βαργαρώτας), Καμπας (46′ Νταλένγκα), Λουκας, Απειρανθίτης (90+2′ Κατσάρας), Κοντος (65′ Παπαθανασίου), Αραμπαντζης (73′ Καραπαναγιωτίδης), Μπαμπαλούκας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιάννης Δημητρίου (προπον. Πανερυθραϊκού)

Ο προπονητής του Πανερυθραϊκού, κ.Γιάννης Δημητρίου , δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης:

”Δεν υπάρχει εύκολο και δύσκολο παιχνίδι σε αυτόν τον όμιλο. Όλα τα παιχνίδια είναι ανταγωνιστικά. Το Καλαμάκι είναι μια ομάδα νεανική με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές που κυνηγάει όλα τα παιχνίδια. Ηταν ένας αγώνας που θα μπορούσε να χει τελειώσει πολύ εύκολα αν είχε έρθει ένα τρίτο ή και τέταρτο γκολ , όμως σε μια ανύποπτη φάση μετά απο λάθος δικό μας ήρθε το 2-1 και στα τελευταία 5′ καταφέραμε να δεχτούμε, χωρίς λόγο τη πίεση. Κρατάμε τους τρείς βαθμούς, είμαστε σε πολυ καλή κατάσταση. Η ομάδα δείχνει κυριαρχικό χαρακτήρα μέσα στο γήπεδο με το τρόπο παιχνιδιού της και βελτιωνόμαστε. Βγάζουμε πολλές ωραίες φάσεις , αυτό που έχουμε δημιουργήσει είναι μια ομάδα που πιέζει ασφυκτικά τον αντίπαλο σε κάθε αγώνα και προσπαθούμε σιγά σιγά να χτίσουμε νοοτροπία πρωταθλητισμού. Παράλληλα θέλουμε να ανεβάσουμε νεαρούς παίχτες , όπως σήμερα ο Παπαθανασίου που μπήκε και σκόραρε , ο Φραγκάκης επίσης και άλλα παιδιά που μπορούν να εξελιχθούν. Είμαστε μεσα στο πλάνο μας και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. ”

Μανώλης Βουτσάκης

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *