Type to search

Australian Open Rafael Nadal Αυστραλιανό Όπεν Τένις

ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ ΟΠΕΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ

Share

Εκπλήξεις με αποκλεισμούς σπουδαίων ονομάτων επιφύλαξαν οι πρώτοι δύο γύροι του Αυστραλιανού Όπεν 2023. 

Σα ”βόμβα” έσκασε ο αποκλεισμός του περσινού κατόχου του τίτλου, Ράφαελ Ναδάλ (Νο2) απο το Νο63 του κόσμου, Μακένζι ΜακΝτόναλντ μόλις στον δεύτερο γύρο του τουρνουά. Ο Αμερικάνος έφτασε στην σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του με 3-0 σετ (6-4, 6-4, 7-5) απέναντι στον Ισπανό αστέρα, παίζοντας εξαιρετικό τένις και διατηρώντας τη ψυχραιμία του στα κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν, καθώς ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ  ηττήθηκε με 3-1 σετ (6-7, 6-4, 6-3, 6-2) από τον Αμερικανό, Νο109 στον κόσμο, Μίκαελ Μο. Ο Γερμανός Νο13 πλέον στη παγκόσμια κατάταξη απέχει απο τον καλό του εαυτό.

Σοκαριστικός όμως ήταν και ο αποκλεισμός του Τέιλορ Φριτς (Νο9) ,ο οποίος δε τα κατάφερε με αντίπαλο Αυστραλό, Νο113 του κόσμου, Αλεξέι Ποπίριν με 3-2 σετ (6-7, 7-6, 6-4, 6-7, 6-2) . Δε δικαιολόγησε σε καμία περίπτωση το τίτλο του φαβορί στο παιχνίδι αφού δημιούργησε μόλις δύο ευκαιρίες για μπρέικ.

Ο Νορβηγός Κάσπερ Ρουντ (Νο3) λύγισε ενάντια στον Αμερικανό Τζένσον Μπρούξμπι (Νο39) και ηττήθηκε με 3-1 σετ (6-3, 7-5, 6-7, 6-2) . Μετά την επικράτηση του στο 3ο σετ όλοι πίστεψαν πως θα μπορούσε να κάνει την ανατροπή, όμως ο Μπρούξμπι παρουσιάστηκε ανώτερος και πήρε άνετα το τελευταίο σετ και μαζί τη σπουδαία πρόκριση.

Μανώλης Βουτσάκης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *