Type to search

Αυστραλιανό όπεν Κεντρική Ναδάλ ΤΕΝΝΙΣ Τσιτσιπάς

«Τσιτσιπάς – Χιτζικάτα 3-0: Εύκολα στο τρίτο γύρο του Αυστραλιανού open»

Share

1 ώρα και 33 λεπτά ήταν αρκετά για τον Τσιτσιπά, για να ξεπεράσει τον Αυστραλό Ρίνκι Χιτζικάτα (ν.169) 

 

Απόλυτα κυρίαρχος σε όλο το ματς, ο Στέφανος μπήκε δυνατά και σε 35 λεπτά είχε κάνει το 1-0. Ωστόσο, απλά προσπαθούσε να διαβάσει τον αντίπαλό του στο πρώτο σετ, καθώς στα επόμενα δύο ήταν ανίκητος. Έβαλε τις βάσεις για το 2-0 με ένα break στο σερβίς του Αυστραλού, πήρε και το δικό του και στη συνέχεια δε κοίταξε ποτέ πίσω. Το 6-0 άλλωστε τα λέει όλα. Το τρίτο σετ ήταν διαδικαστικό, αν και ο Χιτζικάτα μπήκε πιο απελευθερωμένα. Κατάφερε να αξιοποίησει το σερβίς του και προηγήθηκε με 1-2 στα games, αυτό θα ήταν όμως και το τελευταίο που θα έπαιρνε στο παιχνίδι. Τα επόμενα πέντε άνηκαν στον Έλληνα πρωταθλητή. Βέβαια, καθοριστικό ήταν το επόμενο , όπου ο Στέφανος χρειάστηκε να σώσει δύο break points, ώστε να ισοφαρίσει. Η απογοήτευση κυρίευσε από εκεί και έπειτα τον αντίπαλό του και ο Τσιτσιπάς πήρε τα επόμενα δύο σερβίς του με love game. 

Τα σετ: 6-3, 6-0, 6-2.

Ο αθλητής μας στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον νικητή της Ολλανδικής μάχης ανάμεσα σε Γκριεκσπούρ (ν.63) και Ζάντσκουλπ (ν.34), με τον πρώτο να προηγείται αυτή στιγμή με 2-0. 

Όλα αυτά στον απόηχο του αποκλεισμού του Ράφα Ναδάλ από τον Αμερικανό ΜάκΝτόναλτ (ν.65). Ο Ισπανός έκανε αρνητικό ρεκόρ, καθώς αποχωρεί για πρώτη φορά τόσο νωρίς από το Αυστραλιανό open. Μάλιστα, είχε και ένα ελαφρύ τραυματισμό στο πόδι του κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ και ουσιαστικά δε μπόρεσε να διεκδικήσει σε κανένα σημείο την πρόκριση. 6-4, 6-4, 7-5 για τον 27χρονο αθλητή από τις Η.Π.Α, που πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην καριέρα του.

 

Επιμέλεια: Χονδρός Παναγιώτης 

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *