Type to search

Super league ΑΡΗΣ Κεντρική Κυπέλλο Ελλάδας ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σεντρίκ Μπακαμπού: Ο άνθρωπος που μηδένισε την απόσταση μεταξύ Ελλάδας και Κονγκό

Share

Ο Ολυμπιακός το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου, επιβλήθηκε του Άρη με 1-0, με γκολ του Γιώργου Μασούρα στο 46ο λεπτό του παιχνιδιού και αναρριχήθηκε στην 3η θέση του ελληνικού πρωταθλήματος.

Όμως το θέμα που θα εστιάσουμε δεν είναι το αγωνιστικό σκέλος του παιχνιδιού, αλλά κάτι που συνέβη, στις κερκίδες του σταδίου Καραϊσκάκης και που δεν είναι και συνηθισμένο, για τα ελληνικά γήπεδα. Στη θύρα 21 του γηπέδου, βρίσκονταν κάποιοι ομοεθνείς του Σεντρίκ Μπακαμπού, από τη γενέτειρά του, το Κονγκό, οι οποίοι έκαναν αυτό το τεράστιο ταξίδι από την αφρικανική χώρα, απλά και μόνο για να παρακολουθήσουν τον συμπατριώτη τους, από κοντά. Μάλιστα καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, είχαν ανά χείρας, τη φανέλα  της εθνικής Κονγκό, με το νούμερο 17, που ανήκει στον επιθετικό του Ολυμπιακού, καθώς και τη σημαία της χώρας καταγωγής τους.

Μέχρι το τέλος του αγώνα στο Φάληρο, δεν είχαν γίνει αντιληπτοί από τον Αφρικανό άσο των Πειραιωτών, ο οποίος έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο και ξαναγύρισε για να δώσει την φανέλα του στους συμπατριώτες του. Εκείνοι τον υποστήριξαν σε αυτό το παιχνίδι, ιδιαίτερα θερμά, όχι μόνο με την παρουσία τους, αλλά και με τη φωνή τους. Δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, με τους οποίους είχαν γίνει ένα για 90 λεπτά.

Εικόνα, αρκετά συνηθισμένη, αν μιλάμε για κάποιο αγγλικό γήπεδο, ή γενικά κοινότυπη στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με αρκετά παραδείγματα. Όμως όσον αφορά τη Superleague,σίγουρα δεν είναι κάτι το σύνηθες. Πολύ όμορφες εικόνες, στο εξωαγωνιστικό σκέλος του παιχνιδιού και στον απόηχο της νίκης των ερυθρολεύκων.

Επιμέλεια: Φραγάκης Γεώργιος

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *