Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

“Κόλλησαν” στο… μηδέν Οδυσσέας Μοσχάτου και ΡΕΑ.

Share

Ισόπαλο χωρίς τέρματα τελείωσε το παιχνίδι του Οδυσσέα Μοσχάτου με την Ρεθυμνιακή Ένωση Αθλητών για την 7η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας Γυναικών. 

Ένα πραγματικό ντέρμπι διεξήχθη στο γήπεδο της Προοδευτικής, με τον γηπεδούχο Οδυσσέα Μοσχατου και τη ΡΕΑ να μένουν στο ισόπαλο 0-0. Με αυτή την ισοπαλία η φιλοξενούμενη ομάδα του Νίκου Κυριακόπουλου έπιασε προσωρινά τον Εργοτέλη στ πρώτη θέση με 16 βαθμούς. ενώ αυτή του Μοσχάτου παρέμεινε 5η με 10. Το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις, με τους οπαδούς των φιλοξενούμενων να κλέβουν την παράσταση, όντας ιδιαίτερα εκφραστικοί και υποστηρικτικοί σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα. Η ΡΕΑ μπήκε καλύτερα και ήταν αυτή που δοκίμασε πρώτη να παραβιάσει την εστία των γηπεδούχων.

Στο 5ο λεπτό η Νάνιεζ Εράσο έκανε επέλαση από τα αριστερά, σούταρε, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Μέχρι το 10ο λεπτό η κρητική ομάδα βρήκε ακόμα δυο τελικές με κύρια εκφράστρια των προσπαθειών τη Τζιζέλα Μπετανκούρ. Στο 9’, η πρώτη σκόρερ της ΡΕΑ γύρισε τη μπάλα στο πέναλτι, όμως το πλασέ της Χριστιάννας Μανωλίτση πέρασε λίγο άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, η έμπειρη Κολομβιανή απείλησε με διαγώνιο σουτ που δε βρήκε εντέλει στόχο.

Ο Οδυσσέας Μοσχάτου ανέβηκε μετά το πρώτο δεκάλεπτο, οι παίκτριες της ομάδας έφταναν έξω από τη περιοχή, όμως δε κατάφεραν να απειλήσουν σοβαρά την Κούντου. Το παιχνίδι στιγματίστηκε από τις πολύ δυνατές μονομαχίες, ιδιαίτερα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με καμία ομάδα να μη μπορεί να επιβληθεί της άλλης. Το ημίχρονο έκλεισε με δύο καλές τελικές εκατέρωθεν. Πρώτα απείλησε η Ιωάννα Πλύτα με μακρινό σουτ στο 32’ και πέντε λεπτά αργότερα η Ελευθερία Δαφέρμου, όμως αμφότερες οι προσπάθειες από το ημικύκλιο της περιοχής κατέληξαν στην αγκαλιά των δυο τερματοφυλάκων. 

Ο ρυθμός ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Κλαρίτα Μυρτολλάρι να γίνεται απειλητική σε δυο περιπτώσεις. Στο 50’ εκτέλεσε από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής με την Κουντου να διώχνει σε κόρνερ, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα το σουτ της από πλαγιά θέση πέρασε άουτ.Η ΡΕΑ είχε τη πρωτοβουλία των κινήσεων για ένα εικοσάλεπτο, απο το 60’ έως και το 80’, με τις Μπετανκούρ και Ερασο να προσπαθούν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα του Οδυσσέα από την αριστερή πτέρυγα. 

Οι γηπεδούχες αμύνθηκαν σθεναρά καταθέτοντας ψυχή στον αγωνιστικό χώρο και παραλίγο να κλέψουν το ματς στο 80ο λεπτό. Μια ασυνεννοησία στο κέντρο της άμυνας έβγαλε τη Μυρτολλάρι φάτσα με το τέρμα, όμως η Κουντου φώναξε και πάλι παρούσα, διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ. Στα υπόλοιπα λεπτά δεν συνέβη κάτι αξιοσημείωτο, με τον διαιτητή να σφυρίζει τη λήξη της αναμέτρησης.

Οδυσσέας Μοσχάτου (Κατσαΐτη) : Καβούρη, Θέου, Θωμοπούλου, Πλύτα (83′ Λουκά), Πύθουλα, Μπριασούλη, Καπνίση (78′ Παπακώστα), Μυρτολλάρι, Τζαφέρη, Κοντογόνη, Μακρή

ΡΕΑ (Κυριακόπουλος) : Κούντου, Κοτσάκι, Σμιλίκοβιτς, Χατζηγιαννίδου, Βορριά, Δαφέρμου, Μπετανκούρ, Μαρκουτσά, Μανωλίτση (46’ Κελαϊδή), Κουτρή, Εράσο.

Βέργης Μηνάς

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *