Type to search

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Παναθηναϊκός: Πως από φαβορί έγινε… απλός διεκδικητής!

Share

Η ήττα του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα. Πλέον, το “τριφύλλι” είδε τη διαφορά του από τη δεύτερη Ένωση να μειώνεται στους 4 βαθμούς, αλλά και τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να μειώνουν στους 7 και να ξαναμπαίνουν στο κόλπο της διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Με τη λήξη του πρώτου γύρου και τη διακοπή λόγω του Μουντιάλ, οι “πράσινοι” βρίσκονταν στο +8 από την ΑΕΚ και στο +12 από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και θεωρούνταν το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μετά από 4 αγωνιστικές στο δεύτερο γύρο οι διαφορές αυτές έχουν μειωθεί αισθητά και πλέον το πρωτάθλημα φαίνεται πως είναι μία κούρσα για τέσσερις.

Κανείς όμως δε μπορεί να ισχυριστεί ότι η ήττα του Παναθηναϊκού στην OPAP Arena, είναι αυτή που έβαλε και τους υπόλοιπους σε θέση διεκδίκησης και να πιστεύουν ότι μπορούν να βρεθούν στη πρώτη θέση. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς απώλεσε 4 βαθμούς σε δύο θεωρητικά εύκολα ματς απέναντι σε Ιωνικό και ΟΦΗ, δύο ομάδες που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις τις βαθμολογίας. Μάλιστα, την ίδια ώρα οι ανταγωνιστές του έχαναν κι αυτοί βαθμούς σε παιχνίδια που θεωρούνταν ξεκάθαρο φαβορί, χάνοντας έτσι την  ευκαιρία να τους αφήσει πολύ πίσω στη βαθμολογία. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός έφερε ισοπαλία (2-2) στα Γιάννενα απέναντι στον ΠΑΣ, ο ΠΑΟΚ ήρθε επίσης ισόπαλος (1-1) στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, ενώ η ΑΕΚ έχασε (2-1) από τον ΠΑΣ Γιάννινα εκτός έδρας.

Όπως εύλογα καταλαβαίνει κανείς, ο Παναθηναϊκός δε βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική του κατάσταση αυτή τη στιγμή. Θα μπορούσε να έχει αφήσει εκτός πρωταθλήματος Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και την  ΑΕΚ σε πολλή δυσχερή θέση. Αντιθέτως, φαίνεται να περνάει ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα, σαν να έχει ξεμείνει από λύσεις, με τους ανταγωνιστές του να δείχνουν μια μεγάλη δυναμική που να είναι ικανή να τους απειλήσει σοβαρά.

 

Επιμέλεια: Στέλιος Βαρδάκης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *