Type to search

Α1 Γυναικών ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΟΣ 66-50 :Θρύ-Λέαινες στο δεύτερο ημίχρονο έκαναν το καθήκον τους

Share

Στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής για την Α1 κατηγορία γυναικών συναντήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου Ολυμπιακός και Νίκη Λευκάδος (66-50) . Ο Ολυμπιακός κατέβηκε με μόνο στόχο την νίκη και το 14 στα 14, η Νίκη από την άλλη έφτασε στον Πειραιά για να πάρει ότι περισσότερο μπορεί από την αναμέτρηση .

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να επικεντρώνουν το παιχνίδι τους στην άμυνα . Οι φιλοξενούμενες εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά λάθη των ερυθρόλευκων στην επίθεση και με πολύ δραστήρια και ορεξάτη την Heard έμεινε κοντά στο σκορ με την πρώτη περίοδο να κλείνει με το 18-17 υπέρ της Νίκης . Στην δεύτερη περίοδο η εικόνα άλλαξε ελάχιστα. Το θολωμένο μυαλό των παικτριών του κ. Νίκλα έδωσαν στις φιλοξενούμενες το δικαίωμα να παραμένουν κοντά στο σκορ , με τις Heard και O’Connor να βρίσκουν εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι . Στον αντίποδα οι Gustavsson και Νικολοπούλου τραβούσαν το κουπί από πλευράς σκοραρίσματος για τις ερυθρόλευκες . Το εύστοχο τρίποντο της Carey έφερε την διαφορά στο καλάθι και σκορ ημιχρόνου 34-32 για τον Ολυμπιακό.

Το δεύτερο ημίχρονο οι ερυθρόλευκες μπήκαν αποφασιστικά , έτρεξαν ένα επιμέρους 9-2 που τους έδωσε μία ασφαλή διαφορά εννέα πόντων (43-34) 6:53 για την λήξη της τρίτης περιόδου .Στην συνέχεια η Heard κουράστηκε και οι εξαιρετικές άμυνες της Σταμάτη και της Αυτζή διατήρησαν την διαφορά με τελικό σκορ περιόδου 52-44 .Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο η υπόθεση νίκη ξεκαθάρισε από την αρχή . Η Σπυριδοπούλου ευστόχησε σε σουτ 3 πόντων για το 57-44 και την μεγαλύτερη μέχρι εκείνη την ώρα διαφορά στο +13 για τις παίκτριες του κ. Νίκλα. Στη συνέχεια οι δυο ομάδες επιδόθηκαν σε διαγωνισμό άστοχων σουτ τριών πόντων με τις δυο ομάδες να μένουν άσφαιρες για τέσσερα αγωνιστικά λεπτά .Η ανομβρία στην επίθεση έλαβε τέλος με τις Heard και Αξιοπούλου να μειώνουν σε 57-48 , 5:50 πριν από την λήξη του παιχνιδιού . Από τα χέρια της Αυτζή λύθηκε ο γόρδιος δεσμός των ερυθρόλευκων στο σκοράρισμα με ένα εύστοχο μπάσιμο για το 59-48 . Στα λεπτά που ακολούθησαν ο Ολυμπιακός έφτασε την διαφορά μέχρι τους + 18 (66-48) 40΄΄ πριν την λήξη . Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από την Carey που έφτασε έτσι τους 16 προσωπικούς πόντους και συνολικό σκορ 66:50 για την πρώτη και αήττητη μέχρι τώρα ομάδα του Ολυμπιακού.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ( ΝΙΚΛΑΣ ) 66: ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ , ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ (9) , ΣΤΑΜΑΤΗ , ΑYOUSO (5) , ΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΥ (16) , ΣΥΡΡΑ , GUSTAVSSON (12) , ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ (13) , ΔΙΕΛΑ , ΓΚΟΥΛΕΖΟΥ (2) , ΑΥΤΖΗ(7) , SKORIC (2)

ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΟΣ (ΝΑΝΑΚΟΣ) 50: ΔΑΜΟΥΝΑΚΗ (3) , ΓΕΩΡΓΑΚΗ , ΧΑΣΑΠΗ , O’CONNOR (12) , ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ , ΑΞΙΟΠΟΥΛΟΥ(4) , ΤΡΑΓΟΥΣΤΗ , HEARD (15) , CAREY(16)

Επιμέλεια : Αντώνης Παπαδόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *