Type to search

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ 1-0: ‘’Ποδαρικό’’ με νίκη

Share

Η 16η αγωνιστική της Super League, αφιερωμένη στο Βραζιλιάνο μάγο της μπάλας, Πελέ, ξεκίνησε με ντέρμπυ ανάμεσα στις δυο μεγάλες ομάδες του Βορρά. ΠΑΟΚ και Άρης διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο γήπεδο της Τούμπας, για το Classico της Θεσσαλονίκης. Οι δύο ομάδες ήθελαν απεγνωσμένα την νίκη. Οι «Ασπρόμαυροι» για να μείνουν κοντά στις τρεις πρώτες θέσεις και να μειώσουν τη διαφορά από την δεύτερη ΑΕΚ, ενώ οι «Κιτρινόμαυροι» για να διατηρηθούν στο κόλπο των play-off.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Στο α’ ημίχρονο μέχρι το 13’ υπήρχε αλληλεξουδετέρωση. Στο 15’ ο ΠΑΟΚ κέρδισε κόρνερ με τον  Κωνσταντέλια να το εκτελεί και τον Ζίβκοβιτς να οπλίζει, στέλνοντας την μπάλα πάνω στα σώματα. Στη συνέχεια ο Ίνγκασον κάνει ανάποδο ψαλίδι και τη στέλνει εκτός. Στο 16’ ο Ούγγρος διαιτητής με υπόδειξη του  VAR σταματάει το παιχνίδι για έλεγχο σε πιθανό χέρι του Ιτούρμπε. Στο 18’ πάει σε on field review και δείχνει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σβάμπ στο 21’, όμως ο Κουέστα σε «συνεργασία» με το δοκάρι απέκρουσε δυναμικά. Στο 25’ ο Άρης πραγματοποίησε την πρώτη του ευκαιρία στον αγώνα. Ο Νταρίντα απείλησε την εστία του ΠΑΟΚ με την μπάλα όμως να μην του κάνει τη χάρη και να φεύγει εκτός. Στο 29’ ο Ολιβέιρα απείλησε την εστία του Άρη με τον Κουέστα να μπλοκάρει. Στην αντεπίθεση ο Μαντσίνι έφυγε στην κόντρα. Φτάνοντας στην περιοχή, σουτάρει αλλά το τελείωμα δεν ήταν καλό. Στο 31’ ήρθε η μεγάλη ευκαιρία για  τον ΠΑΟΚ, ο οποίος κέρδισε κόρνερ. Ο Ζίβκοβιτς έβγαλε τη σέντρα και ο Κουλιεράκης αστόχησε με κεφαλιά εξ επαφής. Στο 34’ ο Ολιβέιρα έκλεψε την μπάλα και την έδωσε στον Νάρει ο οποίος πέτυχε δυο φορές το δοκάρι. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε το γκολ για τον «Δικέφαλο του Βορρά». Ο ΠΑΟΚ κέρδισε κόρνερ, ο Αουγκούστο το εκτέλεσε αλλά ο Οντουμπάτζο έβγαλε την άμυνα, δίνοντας νέο κόρνερ. Ο Ίνγκασον έκανε το 1-0 με ανάποδο ψαλίδι μες τη μικρή περιοχή.

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες. Ακολούθησε μια διακοπή τεσσάρων λεπτών λόγω των καπνογόνων που είχαν ανάψει στο γήπεδο. Στο 60’ ο Άρης κέρδισε φάουλ με τον Μαντσίνι να σημαδεύει τον Πίρσμαν και να στέλνει την μπάλα εκτός. Στο 69’ ο Ζίβκοβιτς αστόχησε απελπιστικά. Στο 74’ ο Αρης κέρδισε κόρνερ. Ο Μαντσίνι πήγε στην εκτέλεση. Η φάση σταμάτησε εξαιτίας ενός φάουλ του Φαμπιάνο πάνω στον Ίνγκασον. Στο 77’ μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη. Ο Οντουμπάτζο έφυγε στον χώρο αλλά ο Μανού Γκαρσία δεν βρήκε ποτέ την μπάλα. Στο 89’ ο Μαντσίνι έβγαλε μια σέντρα με τη μπάλα όμως να φεύγει εκτός.

Ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη με τον ΠΑΟΚ να φτάνει το στόχο του, την τρίτη θέση, έχοντας πραγματοποιήσει σπουδαία εμφάνιση. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ίνγκασον που δεν άφησε τίποτα να του ξεφύγει.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΟΚ(4-2-3-1): Κοτάρσκι-Σάστρε,Ίνγκασον,Κουλιεράκης,Ρ.Σοάρες-Σ.Σβάμπ,Ντ.Αουγκούστο-Α.Ζιβκοβίτς(86’ Μούργκ),Κωνσταντέλιας(81’ Φ. Σοάρες),Κ.Νάρει(76’ Μπισεσβάρ)-Ν.Ολιβέιρα(76’ Μπράντον Τόμας)

 

ΑΡΗΣ(4-2-3-1): Κουέστα-Πίρσμαν,Φαμπιάνο,Μπράμπετς,Οντουμπάντζο-Ετέμπο,Νταρίντα(79’ Καμάτσο)- Ιτούρμπε(63’ Μάνου Γκαρσία),Ματέο Γκαρσία,Μαντσίνι-Γκρέι

Διαιτητής: Μπόγκναρ (Ουγγαρίας), βοηθοί: Μπούζας Μπάλας, Κόμπορ Πέτερ, 4ος: Παπαδόπουλος, VAR: Μπέρκε Μπάλαζ.

 

Επιμέλεια: Μιχάλης Σοϊλές

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *