Type to search

ΕΛΛΑΔΑ ΠΣΑΤ ΣΤΙΒΟΣ

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο SportReview: Ότι έζησα φέτος θα το κουβαλάω για μιά ζωή”

Share

Την περασμένη Τρίτη (20/12) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών διοργανώθηκε η 69η απονομή βραβείων του ΠΣΑΤ για τους κορυφαίους αθλητές , τις κορυφαίες αθλήτριες και της κορυφαίες ομάδες της χρονιάς. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη βραβεύτηκε ως η κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς και είχαμε την τιμή να μιλήσουμε μαζί της αμέσως μετά την βράβευση.

H Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, γεννημένη στη Καρδίτσα, είναι πρωταθλήτρια του βάδην και συστήθηκε στο ευρύ κοινό μέσω των σπουδαίων επιτυχιών της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου το 2022 στο Μόναχο. Ζει μόνιμα στη Καρδίτσα και απασχολείται στο χώρο της εστίασης. Είναι αδιαμφισβήτητα ένα πρότυπο ισχυρής θέλησης , εργατικότητας και μαχητικότηας.  Επιπλέον, η Καρδιτσιώτισα πρωταθλήτρια , πλήν των επιτυχιών της  στο Μόναχο, έχει πολλές ακόμα  σημαντικές διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο.

Εξ αυτών είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης στα 35 χλμ βάδην στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο του Ποντεμπράντι το 2021, η  4η θέση στα 35 χλμ βάδην στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον το 2022 και η 6η θέση στα 20 χλμ. βάδην στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Ομάν το 2022. Είναι φυσικά και Ολυμπιονίκης , καθώς εκπροσώπισε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 όπου στα 20χλμ βάδην τερμάτησε στη 15η  θέση αλλά και στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο το 2021 όπου κατέκτησε την  8η θέση στο ίδιο άθλημα.

Ωστόσο το αποκορύφωμα των μέχρι τώρα επιτυχιών της ήρθε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα  στίβου τον Αύγουστο του 2022 στο Μόναχο όπου και  αναδείχθηκε σε πρωταθλήτρια Ευρώπης  στα 20 αλλά και στα 35 χλμ βάδην!Συνεπώς θεωρείται δικαίως ως μία από τις καλύτερες Ελληνίδες βαδίστριες όλων των εποχών.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αρχικά ζητήσαμε απο την κυρία Ντρισμπιώτη να κάνει ένα πρώτο σχόλιο για την βράβευση της ως η καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς  :

”Μεγάλη μου τιμή και χαρά να παίρνω ένα τέτοια βραβείο και οι δημοσιογράφοι της χώρας να με τιμούν με αυτό. Πολλοί καταξιωμένοι άνθρωποι του χώρου εδώ μέσα σήμερα , ήμουν πολύ χαρούμενη που βρέθηκα ανμάμεσα τους, ανάμεσα και σε ολυμπιονίκες,νέους και παλιούς.Αυτοί οι χώροι είναι για να αισθανόμαστε πιο αγαπημένοι,πιο αγκαλιασμένοι.”

Επίσης η πρωταθλήτρια ερωτήθηκε για τους επόμενους στόχους της :

”Δεν λέω ποτέ τους επόμενους μου στόχους. Τους κρατάω κρυμμένους σα φυλαχτό. Σίγουρα στη θέση που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή οφείλω να μπορώ να ξανβρεθώ στο τοπ 10 της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας κλάσης του αθλητισμού . Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να μπορέσω να βρεθώ εκεί. Εάν πάλι δε μπορέσω να βρεθώ ,το έζησα φέτος με τόσο αγάπη και τόσο έντονα συναισθήματα που θα το κουβαλάω για όλη μου τη ζωή. 

Τέλος , δεδομένης της απασχόλησης της κυρίας Ντρισμπιώτη στο χώρο της εστίασης και της μεγάλης πίεσης που υφίσταται απο της (αθλητικές και μη) απαιτήσεις της καθημερινότητας ζητήσαμε να δώσει μια συμβουλή στους ανθρώπους που κυνηγούν τους στόχους τους υπό μη ιδανικές συνθήκες:

”Λένε ότι υπάρχουν στιγμές που έχεις πολλά καρπούζια κάτω από μία μασχάλη. Αυτές τις στιγμές πρέπει να κάνουμε λίγο πίσω και να προωθούμε κάποια πράγματα που πραγματικά αγάπαμε πολύ. Είτε αυτό είναι η δουλειά μας είτε είναι κάποιοι απο τους στόχους που έχουμε θέσει. Εγώ σαν Αντιγόνη είχα πάρα πολλά καρπούζια κάτω απο μια μασχάλη . Τα κράτησα σφιχτά , προχώρησα και στόχευσα ψηλά. Έβαλα μπροστά τον στόχο και τον κυνηγούσα. Τον κυνηγούσα για καιρό, για χρόνια και κάποια στιγμή ήρθε. Μου το χάρησε απλόχερα. Οπότε όταν κυνηγάς κάποια πράγματα, κάποια στιγμή θα σου το δώσει απλόχερα. ”

Στο παρακάτω πίνακα συνοπτικά οι σπουδαιότερες επιτυχίες της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη:

Επιμέλεια:Φωτεινός Τριγάζης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *