Type to search

Α1 Γυναικών ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 69-53 : Το μυαλό στο ΣΕΦ

Share

Λίγο πριν κατηφορίσει στο ΣΕΦ για τον αγώνα κυπέλλου (23/12) που θα κρίνει ουσιαστικά τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε το εμπόδιο του ΠΑΟΚ που τα έδωσε όλα με 69-53.

Οι πράσινες έφτασαν τις 10 νίκες (10/1) ενώ ο δικέφαλος έκανε την 5η του ήττα (6-5) στο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο Π. Γιαννακόπουλος για την 11η αγωνιστική της Α1 Μπάσκετ.

Νευρικό ξεκίνημα οι πράσινες , μαχητικός ο ΠΑΟΚ

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ξεκίνησε το παιχνίδι με 7-0 σερί, ωστόσο ήταν νευρικός και έκανε λάθη, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μαζέψει τη διαφορά και να φέρει το παιχνίδι στην ισοπαλία με 9-9, με ένα καλάθι τη Ουίλσον. Το τριφύλλι ξέφυγε όμως πάλι στο σκορ και κάπως έτσι το 1ο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με ένα εύστοχο layup της Σωτήριου για το 15-10. Το 2ο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τις ομάδες να μην βρίσκουν στόχο για σχεδόν 3 λεπτά. Ο Παναθηναϊκός με πολύ σφιχτή άμυνα έκανε δύσκολη την ζωή του ΠΑΟΚ και έφτασε την διαφορά στους 10 πόντους για πρώτη φορά στο παιχνίδι με ένα καλάθι της Ριντ με το σκορ να είναι στο 20-10. Οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη κράτησαν το ίδιο τέμπο σε όλο το δεκάλεπτο και το σκορ του ημιχρόνου διαμορφώθηκε με μια πολύ όμορφη no look πάσα της Ριντ σε μια διείσδυση, όπου έδωσε την μπάλα στην Πότερ και εκείνη κάτω από το καλάθι δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 31-18.

Απείλησε ο δικέφαλος αλλά πάτησε γκάζι ο Παναθηναϊκός

Στο δεύτερο ημίχρονο το ξεκίνημα βρήκε το τριφύλλι να φτάνει την διαφορά στους 15 πόντους με ένα κλέψιμο της Ριντ στο κέντρο του γηπέδου και ολοκλήρωσε την φάση με layup (35-20). Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω, αλλά με δυο εύστοχα back to back τρίποντα της Ουίλσον μείωσε την διαφορά στους 6 (40-34) δυο λεπτά πριν την λήξη της περιόδου. Εκεί ήρθε ένα time-out της προπονήτριας του Παναθηναϊκού για να αφυπνίσει τις παίκτριες της, που μάλλον το κατάφερε αφού με ένα δίποντο της Χαιριστανίδου 15 δεύτερα πριν την λήξη του δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός ανέβασε την διαφορά σε διψήφιο αριθμό με 47-37. Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με δυο εύστοχα τρίποντα για τις γηπεδούχες από την Κάρτερ και την Κωτούλα (53-37), έκτοτε δεν κοίταξαν πίσω μέχρι το τέλος του αγώνα. Η άμυνα που έπαιξαν οι πράσινες δεν άφησε περιθώρια στον ΠΑΟΚ, με τη διαφορά να ξεφεύγει και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τελικό σκορ 69-53.

Τα δεκάλεπτα: 15-10, 31-20, 47-37, 69-53

Διαιτητές: Καρακωνσταντόπουλος-Νάστος-Μπακετέα

Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Ριντ 16, Ζιάκα 3(1), Κωτούλα 6(2), Παυλοπούλου 2, Πότερ 8, Σωτηρίου 6, Μπουντούρη, Αλεξανδρή 8(2), Παλάσκα, Κάρτερ 6(2), Θεοδωρομανωλάκη 3(1), Χαιριστανίδου 11.

ΠΑΟΚ (Αγγελίδης): Κιλαζίδου 6, Κιολέογλου 1, Στεφανάκη, Κατσαμούρη, Κουκουναρίδου, Ουίλιαμς 10, Ουίλσον 21(3), Καρλάφτη 15(1), Πολυμέρου.

Δηλώσεις:
Φαίη Κωτούλα (Παναθηναϊκός):

Για το νευρικό ξεκίνημα: « Δεν ξεκινήσαμε το παιχνίδι τόσο συγκεντρωμένα όσο θα θέλαμε και αργήσαμε λίγο να εφαρμόσουμε το πλάνο της προπονήτριας μας, μόλις το κάναμε αυτό πήραμε τη διαφορά στο παιχνίδι και καταφέραμε να τη διατηρήσουμε μέχρι το τέλος. Αρχίζαμε να βρίσκουμε το ρυθμό μας σταδιακά.

Για την συνέχεια σε κύπελλο και πρωτάθλημα με Ολυμπιακό και ΠΑΣ αντίστοιχα: Αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά όποιος και να είναι ο αντίπαλος μας, έχουμε τώρα το παιχνίδι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, είναι σημαντικό παιχνίδι γιατί είναι νοκ-αουτ και η κλήρωση έδειξε ως έδρα το ΣΕΦ, θα πάμε πάλι στον Ολυμπιακό, ωστόσο εμείς θα προετοιμαστούμε τις ημέρες που έχουμε μέσα σε αυτήν την εβδομάδα και θα ακολουθήσουμε το πλάνο της προπονήτριας μας, θα πάμε εκεί να τα δώσουμε όλα ώστε να πάρουμε την νίκη και α προκριθούμε στο κύπελλο. Μετά στη συνέχεια έχουμε τον ΠΑΣ Γιάννινα εδώ μέσα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, αφού περάσει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα δούμε και τον ΠΑΣ

Επιμέλεια Άγγελος Κλάδος

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *