Type to search

Pre League VOLLEY ΑΕΚ ΑΡΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Βόλευ Pre League Α.Ε.Κ-Άρης 3-1 : Οι μεν Α.Ε.Κ.άρα οι δε λαθΆρης

Share

Στο κλειστό γήπεδο ΄΄Απόστολος Κόντος΄΄ διεξήχθει το ντέρμπι της 7 αγωνιστικής για την Pre League Ανδρών μεταξυ της Α.Ε.Κ.(3η θέση) και του Άρη (5η θέση) με τον δικέφαλο να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα με 3-1 σετ .Η ομάδα του κ. Χατζηαντωνίου παρέμεινε αήττητη στην έδρα της μετά απο τρεις συναντήσεις. Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τον δικέφαλο καθώς , το καθαρό μυαλό των παικτών της στο επιθετικό κομμάτι αλλά και τα πάρα πολλά λάθη της ομάδας της Θεσσαλονίκης σε άμυνα και επίθεση έδωσαν στην Α.Ε.Κ. τα 2 πρώτα σετ με μεγάλη ευκολία. Ο Άρης ήταν ανταγωνιστικός μόνο στο τρίτο σετ ενώ στο 4ο και τελευταίο οι γηπεδούχοι έπιασαν την απόδοση που είχαν στα 2 πρώτα. Κατα την διάρκεια του τρίτου σετ ο Άρης διαμαρτυρήθηκε πως άτομα απο την κερκίδα τράβηξε την φανέλα του Αραούχο . Βάσει κανονισμού σε μια τέτοια περίπτωση η γραμματεία πρέπει να ενημερώση τις αστυνομικές αρχές για το περιστατικό και αυτή με την σειρά της να διατάξει εκκένωση του γηπέδου. Μετά την λήξη του αγώνα ο υπεύθυνος αποστολής της ομάδας του Άρη έλαβε αρνητική απάντηση όταν ρώτησε τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στον χώρο εαν είχαν ενημερωθεί από την γραμματεία για το περιστατικό. Επίσης οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται και για την διαιτησία καθώς στο τελευταίο σετ με το σκορ 13 -11 για τους γηπεδούχους , ο διαιτητής μετά από πόντο του Άρη έδωσε παράβαση στο σερβίς της ομάδας και κατοχή και πόντο στην Α.Ε.Κ. . Για την συγκεκριμένη φάση οι άνθρωποι του Άρη δήλωσαν πως θα διαμαρτυρηθούν για τον αγώνα ζητώντας την επανάληξη του. Να σημειωθεί ότι το ΄΄Απόστολος Κόντος ΄΄ θεμελειώθηκε σαν σήμερα πριν 16 χρόνια.

1ο ΣΕΤ ΑΕΚ 25-17

Ο Δικέφαλος ξεκίνησε εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του Άρη να περάσει την μπάλα στα σερβίς ,μέχρι τότε είχαν στείλει 3 φόρες την μπάλα αουτ, και πήρε έυκολα ένα βραχύ προβάδισμα για να φτάσει πρώτη στο 8-6 . Οι φιλοξενούμενοι που βρήκαν εύκολους πόντους με τους ακραίους (Αραούχο και Ελ Γκαρομτί) και να φτάνουν στο 11-11και την ισοφάριση. Από το σημείο εκείνο ο Μπαγκατιμ πήρε την ένωση από το χέρι σκοράροντάς 5 πόντους . Την ίδια ώρα ο Άρης αν και σκόραρε τα άσχημα σερβίς του , βρήκαν άλλες τρις φορές στο φιλέ , και η σύγχηση στην υποδοχή έφεραν το σκορ του πρώτου σετ 25-17 υπερ των γηπεδούχων .

2ο ΣΕΤ ΑΕΚ 25-12

Όλα τα αρνητικά της άμυνας του μετέφερε και στην επίθεση του ο Άρης στο δεύτερο σετ .Χαρακτηριστικό πως η ένωση προηγήθηκε με 4-0 μετά τον άσσο του Μπαγκατίμ . Η Α.Ε.Κ. που είδε τον αντίπαλο της να την φτάνει στο 5-3 άνοιξε το γκάζι μέχρι που έφτασε στο double score 10-5 , και ανάγκασε τον προπονητή του Άρη να καλέσει ταιμ-αουτ. Στην προσπάθεια του να αλλάξει το σκηνικό ο τεχνικός των κιτρίνων έπαιξε μερικά λεπτά χωρίς λίμπερο κάτι που ξεγύμνωσε την υποδοχή της ομάδας του. Με σημαιοφόρο τον Μπαγκατίμ και άξιους παραστάτες τους Παλέντζα και Μπαρμπούση οι γηπεδούχοι πήραν και το δέυτερο σετ ,ακόμα πιο εύκολα με σκορ 25-12.

3ο ΣΕΤ ΑΡΗΣ 25-23

Το πιο ντέρμπι σετ του αγώνα . Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά την απέλπιδα προσπάθεια τους να παραμείνουν στον αγώνα.Ο αρχηγός του Άρη Στεφανίδης πλάσαρε σε πρώτο χρόνο και το σκορ έφτασε στο 6-2 , το μεγαλύτερο προβάδισμα που είχε η ομάδα του μέχρι τότε στον αγώνα. Ο Αραούχο ξύπνησε ο Στεφανίδης συνέχισε σε καλό ρυθμό και οι Παυλίδης και Πεντίδης πλαισίωσαν το επιθετικο παιχνίδι του Άρη με το σκορ να φτάνει στο 20-14 υπερ τους. Σε εκέινο το σημείο του παιχνιδιού έλαβε χώρα το περιστατικό με το τράβηγμα φανέλας απο την κερκίδα στον Αραούχο. Το παιχνίδι σταμάτησε για μερικά λεπτά και ο ρυθμός των αθλητών πάγωσε. Με την Α.Ε.Κ. αποφασισμένη για την ανατροπή και τον Άρη μουδιασμένο εφτασε στο 21-21 με τον άσσο του Ρούση.Στην συνέχεια ο ίδιος παίκτης έστειλε την μπάλα στο φιλέ , με τον Άρη να διατηρει το προβάδισμα μέχρι το τελικό 25-23 για αυτόν .

4ο ΣΕΤ ΑΕΚ 25-17

Στο τέταρτο και τελευταίο σετ του αγώνα οι δυο ομάδες ανταγωνίστηκαν μέχρι και το 10-9 υπερ των γηπεδούχων . Στην συνέχεια όμως τα καρφιά του Παλέντζα και τα εκπληκτικά μπλοκ των Μελλέ και Ράμος έδωσαν φτερά στην Α.Ε.Κ. αρχικά με το 13-9 και στην συνέχεια 19-13 υπερ τους. Κάπου εκεί και μετά την φάση με την αλλάγη στο σερβίς ο Άρης παραδόθηκε. Ο Μπαρμπούσης κάρφωσε σε πρώτο χρονο για το 24-16 , οκτώ σετ μπολ-ματς μπολ για την ένωση.Ο τελευταίος πόντος για την Α.Ε.Κ. ήρθε με τον πλεον αναμενόμενο τρόπο . Ο Ελ Γκαρομτί σέρβιρε πάνω στο φιλέ. Με σκορ 25-17 και συνολικό 3-1 σετ η Ένωση πήρε την νίκη και παρέμεινε μόνη στην τρίτη θέση.

Επιμέλεια : Αντώνης Παπαδόπουλος

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *