Type to search

Β ΕΠΣΑ Β' ΕΠΣΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιεράπολη – ΑΕ Μεταμόρφωσης 1-0 : Έδρα σημαίνει… νίκη

Share

Τι και αν δεν έπαιξε καλύτερα; Τι και αν το γκολ περιείχε αρκετή δόση τύχης; Η Ιεράπολη κατάφερε να επικρατήσει της Μεταμόρφωσης με 1-0 και πέτυχε την 5η νίκη της στο πρωτάθλημα, όλες στην έδρα της, η οποία αποδεικνύεται ”χρυσή” στην μάχη του πρωταθλήματος.

Στο γήπεδο Ορυζομύλων, στο Αιγάλεω, η Ιεράπολη επιβλήθηκε με 1-0 της ΑΕ Μεταμόρφωσης για την 10η αγωνιστική της Β΄ τοπικής, και πιο συγκεκριμένα του 1ου ομίλου, με ένα γκολ που θα θυμούνται αμφότεροι, ο κάθε ένας για διαφορετικό λόγο, το οποίο εν τέλει έκρινε την αναμέτρηση.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν την αναμέτρηση μουδιασμένα, με ελάχιστες προϋποθέσεις για να ανοίξουν το σκορ, με την κατοχή όμως να παραμένει μοιρασμένη. Πρώτη που απείλησε ήταν η ομάδα της Μεταμόρφωσης, η οποία ήταν και κυρίαρχη σε όλο το παιχνίδι. Πιο συγκεκριμένα σε διάστημα 2 λεπτών οι φιλοξενούμενοι εκτέλεσαν προς την εστία του Κοπανά 2 φορές, με την 1η προσπάθεια να καταλήγει λίγο πάνω από τα δοκάρια, ενώ την δεύτερη να απομακρύνει με γροθιές ο τερματοφύλακας της Μεταμόρφωσης.

Οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και να ανοίξουν το σκορ στο 35ο λεπτό. Ο επιθετικός της Ιεράπολης, Σίντρε, εκτέλεσε απευθείας χτύπημα φάουλ, το οποίο αν και αδύναμο και ακίνδυνο κατέληξε στα δίχτυα. Ο λόγος, η κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, ο οποίος άλλαξε πορεία την κατεύθυνση της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα του Φούσκα. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Στο δεύτερο μέρος η κυριαρχία της Μεταμόρφωσης ήταν δεδομένη, με το συγκρότημα του Γιάννη Γρίβα να έχει στην κατοχή της την μπάλα στην πλειοψηφία της αναμέτρησης και να δημιουργεί κλασσικές ευκαιρίες, αρχικά με τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της σήμερα, τον Μπούσι, ο οποίος με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι στο 68ο λεπτό. Έπειτα οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις και δημιούργησαν την μεγαλύτερη ευκαιρία στον αγώνα, όταν μετά από γύρισμα του Δημητρού, ο Καραβάνος αστόχησε σε τετ-α-τετ.

Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους, στην τελευταία φάση, να βρίσκουν ανοικτούς χώρους και να χάνουν τεράστια ευκαιρία να κάνουν το 2-0, με τον Μπιάζη να σημαδεύει το δεξί δοκάρι του Κοπανά

Με αυτήν την νίκη, η Ιεράπολη ανέβηκε στους 16 βαθμούς και στην 7η θέση ενώ αντίθετα η ομάδα της Μεταμόρφωσης παρέμεινε προτελευταία με μόλις 3 βαθμούς.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μ. Καπίρης με βοηθούς τους Λ. Μπεκιάρι και Φ Μαμούνη.

Σε δηλώσεις του μετά την αναμέτρηση, ο προπονητής της νικήτριας ομάδας, Χρήστος Κιούρκος είπε << Το είχα πει και πριν από το παιχνίδι πως ήταν πάρα πολύ σημαντικό να κερδίσουμε και να πάρουμε τους 3 βαθμούς. Κάναμε το απόλυτο στην έδρα μας και είναι αυτό που μας έχει βοηθήσει να έχουμε την θέση που έχουμε μέχρι τώρα. Άσχετα αν δεν κάναμε καθόλου καλό παιχνίδι, είχαν αρκετή πίεση τα παιδιά, είχαν περισσότερο άγχος από άλλα παιχνίδια, σταθήκαμε και τυχεροί σε κάποιες στιγμές, όπως για παράδειγμα στο γκολ που βάλαμε και σε μια άλλη φάση των αντιπάλων. Θέλει και τύχη το ποδόσφαιρο, κάναμε την προσπάθεια μας, στο τέλος πίεσαν οι αντίπαλοι όπως ήταν φυσικό, εμείς κρατήσαμε εύκολα το σκορ και πήραμε τους 3 βαθμούς>>. Όσο αφορά στο εντός έδρας σερί ανέφερε << Αυτό είναι το σημαντικό που έχουμε καταφέρει εμείς στον 1ο γύρο, είχαμε την τύχη με το μέρος μας και έχουμε την συγκομιδή αυτή>>. Τέλος για την επόμενη αγωνιστική δήλωσε << παίζουμε στην έδρα της Κοψαχείλας, απέναντι σε μια καλή ομάδα, σε δύσκολη έδρα αλλά αυτό είναι θέμα για μετά τις γιορτές, αφού τα παιδία ξεκουραστούν μετά την μεγάλη προσπάθεια στον 1ο γύρο>>

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Μεταμόρφωσης δήλωσε << Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, κάθε εβδομάδα το ίδιο πράγμα. Πρέπει να κάνουμε 10 τελικές για να βάλουμε ένα γκολ, ενώ οι αντίπαλοι χωρίς φάση να σκοράρουν. Μετά από κάποιο σημείο παύει να είναι σύμπτωση. Αδικούμε τους εαυτούς μας με την βαθμολογική θέση που βρισκόμαστε. Σε κάθε παιχνίδι ήμασταν καλύτεροι, παίρνουμε τα μπράβο αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι μείον για εμάς. Ελπίζω να το διορθώσουμε αυτό, με την επιστροφή αρκετών παιδιών και να σωθούμε>>.

Ιεράπολη : 1.Κοπανάς, 2.Μπουρδάμης, 3.Μπογδάνος, 4.Βιτουλαδίτης ( 14.Μπιάζης ), 5.Κολάγκι, 6.Μπαντής ( 19.Παπανικολάου), 7.Τσαπούρνης, 8.Μάνιος ( 13.Πετεινάκης ), 9.Σίντρε, 10.Κασιμάτης, 11.Βιδάκης

ΑΕ Μεταμόρφωσης : 1.Φούσκας, 2.Χατζηιωαννίδης, 3.Αναστασίου, 4.Περιβολαράκης, 5.Τούντας, 6.Ζάχαρης, 7.Μπαντίνογλου ( 16.Καραβάνος ), 8.Μπόσι, 9.Βασιλός ( 19.Ρασίντ ), 10.Δημητρός ( 14.Παπαρδάκης ), 11.Κλετσίδης

Επιμέλεια : Παναγιώτης Βρυώνης.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *