Type to search

MΙΛΑΝ Serie A Ιταλία Μαλντίνι ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μιλάνο 16/12/1899: Tu sei tutta la mia vita

Share

 

Η Μίλαν είναι μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις όχι μόνο του ιταλικού αλλά και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Το παρατσούκλι της είναι ροσονέρι από το μαυροκόκκινο συνδιασμό που υπάρχει στο σήμα της ομάδας.

 

Ιδρύθηκε στο Μιλάνο στις 16/12/1899 από τους Άγγλους, Άλφρεντ Έντουαρντς και Χέρμπερτ Κίλπιν. Προς τιμή τους, η ομάδα διατηρεί μέχρι και σήμερα το αγγλικό της όνομα Μίλαν και όχι Μιλάνο. Εννιά χρόνια αργότερα, το 1908, μία ομάδα παραγόντων υπό τον ελληνοβενετσιάνο Ιωάννη Παραμυθιώτη, αποχώρησε για να ιδρύσει την Ιντερνατσιονάλε, γνωστότερη σήμερα ως Ίντερ. Η βασικότερη διαφορά μεταξύ των δυο συλλόγων τότε ήταν πως οι μέν της Ίντερ ήθελαν και μη Ιταλούς ποδοσφαιριστές (Internationale=Διεθνής) ενώ οι δε της Μίλαν ήθελαν αμιγώς Ιταλούς. Από τότε το Μίλαν-Ίντερ είναι ένα από τα σπουδαιότερα ντέρμπι στο διεθνές ποδόσφαιρο.

 

 

Ιστορικά, οι φίλαθλοι της Μίλαν προέρχονται από τις εργατικές τάξεις της πόλης , ενώ η Ίντερ από τους πλούσιους της πόλης. Τα πράγματα όμως άλλαξαν κατά τα μέσα της δεκαετίας του ‘80 όταν ο βασιλιάς των ιταλικών ΜΜΕ και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανέλαβε την ομάδα .

Σήμερα η Μίλαν μετά από την πολυετή αγωνιστική κρίση , ύστερα από την φυγή Μπερλουσκόνι , βρίσκεται και πάλι στους δρόμους των επιτυχιών καθώς κατέκτησε την περσινή σεζόν το πρωτάθλημα.

 

Κατά καιρούς την φανέλα της Μίλαν έχουν φορέσει ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης όπως οι , Ριβέρα, Σλέσινγκερ, Αλταφίνι, Λίντχολμ, Τραπατόνι, Γκριβς, Πράτι, Μπενέτι, Μπαρέζι, Ντοναντόνι, Βαν Μπάστεν, Γκούλιτ, Ντεσαγί, Ράικαρντ, Ριβάλντο, Μπάτζιο, Λάουντρουπ, Ρόσι, Βιέρι, Σεβτσένκο Ντίντα, Καφού, Κοστακούρτα, Ιντζάγκι, , Πίρλο, Νέστα και Κακά. Ηγετικές μορφές της ομάδας αποτελούν ο πατέρας Τσέζαρε και ο υιός Πάολο Μαλντίνι.

Μεταξύ άλλων η Μίλαν κατέχει στην τροπαιοθήκη της 7 κατακτήσεις Κυπέλλων Πρωταθλητριών/Champions League, 2 Κύπελλα Κυπελλούχων , 18 Πρωταθλήματα Serie A , 5 Κύπελλα Ιταλίας ενώ έχει στεφθεί 4 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια συλλόγων .

 

Μετάφραση :Είσαι όλη μου η ζωή

Eπιμέλεια : Αντώνης Παπαδόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *