Type to search

MUNDIAL 2022 Mundial 2022 QATAR 2022 ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΛΛΙΑ Γαλλία ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ Εθνική Γαλλίας Κατάρ Κίλιαν Εμπαπέ ΜΟΥΝΤΙΆΛ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Μουντιάλ 2022 Παγκόσμιο Κύπελλο Παγκόσμιο Κύπελλο Παγκόσμιο κύπελλο Παγκόσμιο κύπελλο 2022 Ποδόσφαιρο ποδόσφαιρο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Πολ Πογκμπά ΧΑΝΤΜΠΟΛ

ALLEZ LES BLEUS ΚΑΙ ΤΟ 2022;

Share

Η εθνική Γαλλίας μπορεί να ξεκίνησε το τουρνουά γεμάτη ατυχίες, όμως πλέον βρίσκεται να πανηγυρίζει την πρόκριση της στα ημιτελικά του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ απέναντι στο Μαρόκο.

Κι ενώ η Αργεντινή προκρίθηκε στον τελικό της Κυριακής μας μένει ένας ακόμα αγώνας για να μάθουμε τον αντίπαλό της. Γαλλία ή η μεγάλη έκπληξη του φετινού τουρνουά, το Μαρόκο;
Οι κάτοχοι του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2018, ενώ αντιμετώπισαν μεγάλη κρίση με πολλούς τραυματισμούς, φτάνουν να διεκδικούν για δεύτερη συνεχόμενη φορά το τρόπαιο και ίσως να αποτελέσουν την πρώτη ομάδα που θα το πετύχει μετά από 60 χρόνια.

Οι μεγάλες απώλειες.

18 Οκτωβρίου: Ο Ενγκολό Καντέ, το “μηχανάκι” της Τσέλσι υπέστη υποτροπή στον οπίσθιο μηριαίο που είχε τραυματίσει τον περασμένο Οκτώβριο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να χειρουργηθεί.
19 Οκτωβρίου: Ο Μάικ Μενιάν, ο γκολκίπερ της Μίλαν, αντιμετώπισε μια υποτροπή στην γάμπα μετά από τραυματισμό.
1 Νοεμβρίου: Ο Πολ Πογκμπά, που μετακινήθηκε ως ελεύθερος στην Γιουβέντους, τραυματίστηκε χάνοντας την προετοιμασία και πάνω που μέτραγε αντίστροφα για την επιστροφή του, τραυματίστηκε εκ νέου.
14 Νοεμβρίου: Ο Πρέσνελ Κιμπεμπέ εμφάνισε ενοχλήσεις και προβλήματα από τον τραυματισμό του στο γόνατο προ μηνών.
15 Νοεμβρίου: Ο Κρίστοφερ Ενκουκού υπέστη ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο.
19 Νοεμβρίου: Ο Καρίμ Μπενζεμά, ο πρώτος κάτοχος Χρυσής Μπάλας που δεν δίνει το «παρών» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της ίδιας σεζόν, αντιμετώπιζε ενοχλήσεις στο γόνατο του και μια μέρα πριν την έναρξη του Μουντιάλ τραυματίστηκε στον μηρό.

Παρατηρώντας τη μακροσκελή λίστα των απόντων από το φετινό παγκόσμιο κύπελλο θα θεωρούσε κάνεις πως η εθνική Γαλλίας δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς την πορεία για το τουρνουά στο Κατάρ. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, την στιγμή που δέχεται γκολ από την Αυστραλία στο πρώτο παιχνίδι των ομίλων, ο βασικός της μπακ – Λούκας Ερναντέζ – παθαίνει ρηξη χιαστού. Παρ’ όλα αυτά, η αντεπίθεση ξεκίνησε άμεσα με τον Λούκας να αντικαθιστάται επάξια από τον αδερφό του Τεό.

Οι παίκτες που έκαναν τη διαφορά.

Ο Ολιβιέ Ζιρού, ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές αυτού του Μουντιάλ, ξεκινώντας τις αναμετρήσεις ως βασικός από τον Ντιντιέ Ντεσάν στην θέση του σέντερ φορ, οδήγησε την ομάδα του στα ημιτελικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου ξεπερνώντας μάλιστα και τα 52 γκολ του θρύλου Τιερί Ανρί με την φανέλα της εθνικής.

Το παιδί θαύμα που ακούει στο όνομα Κιλιαν Εμπαπέ, πραγματοποιεί ακόμη μια φανταστική πορεία. Έχοντας ήδη ένα Παγκόσμιο Κύπελλο στο “βιογραφικό” του από τόσο νεαρή ηλικία, ετοιμάζεται να κατακτήσει και το δεύτερο συνεχόμενο διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στη μέχρι τώρα πορεία της Γαλλίας (5 γκολ και 2 ασσίστ σε 5 ματς).

Ο Ντιντιέ Ντεσαν έδωσε την θέση που αρμόζει στο πλέον αθόρυβο εργαλείο, τον Αντουάν Γκριεζμάν. Οργανώνει με περίσσια μαεστρία το παιχνίδι της Γαλλίας, μοιράζει ασσίστ, μαρκάρει, κόβει μπαλιές, κλείνει χώρους. Γενικά τα κάνει όλα και συμφέρει!

Για το τέλος έχουμε τον rising star της εθνικής, τον 22χρονο Ορελιέν Τσουαμενί. Έχει αντικαταστήσει επάξια τον Πογκμπα και τον Καντέ κάνοντας τρομερή δουλειά στο κέντρο με αποκορύφωμα και το ένα από τα δύο γκολ που έστειλαν τους Γάλλους στα ημιτελικά με το Μαρόκο.

Όπως όλα δείχνουν Ο Ντιντιέ Ντεσάν και η παρέα του έχουν βρει τον τρόπο να πρωταγωνιστήσουν και χωρίς πολλά από τα δυνατότερα τους χαρτιά. Κάνουν μια εκπληκτική πορεία και έχουν μπει σε τροχιά κατάκτησης του δεύτερου συνεχόμενου Παγκόσμιου Κυπέλλου τους. Η τελευταία χώρα που το κατάφερε αυτό ήταν η Βραζιλία το 1958 και το 1962. Θα το πετύχουν οι “τρικολόρ”; Μένει να το δούμε…

Γράφει η Ευτυχία Οικονομίδου.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *