Type to search

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Διαγόρας Ρόδου Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

«Τρίποντη καταιγίδα» στο Φάληρο με θύμα τον Διαγόρα

Share

Απόγευμα Σαββάτου στο Παλαιό Φάληρο, στο πάντοτε φιλόξενο «Σοφία Μπεφόν» εκεί όπου έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί ο αγώνας μεταξύ Α.Ο. Παλαιού Φαλήρου και Γ.Σ. Διαγόρα Ρόδου στο πλαίσιο της 10ης στροφής της β’ κατηγορίας (2ος όμιλος). Η διεξαγωγή του αγώνα παρέμενε έως και τη τελευταία στιγμή μυστήριο, καθώς ήταν ήδη γνωστό από τις προηγούμενες ημέρες, πως οι κριτές των αγώνων μπάσκετ απείχαν από τα παιχνίδια.

Τελικά, παρά τις αντιξοότητες το παιχνίδι διεξήχθη κανονικά σε ένα γήπεδο που συγκέντρωσε αρκετούς θεατές. Το παιχνίδι ξεκίνησε κάπως νευρικά για τις δύο ομάδες, με το Φάληρο να παίρνει από νωρίς προβάδισμα χάρη σε προσπάθειες των Κομποδιέτα και Καλιανιώτη. Οι Ροδίτες, με εκφραστές τους Παρδάκα και Πιλκούδη έβρισκαν απαντήσεις και έκλεισαν τη πρώτη περίοδο στο μείον τέσσερα και στο 17 – 13.

Από τη δεύτερη περίοδο και έπειτα, οι Φαληριώτες ανέβασαν στροφές, βελτίωσαν κι άλλο την άμυνά τους και έκλεισαν το ημίχρονο στο συν δεκαεπτά. Με το σκορ του ημιχρόνου να «κλείνει» στο 42 – 25, η ομάδα του Θανάση Καμαριώτη φάνηκε πως είχε θέσει γερά θεμέλια για την κατοχύρωση του ροζ φύλλου αγώνος. Σε αυτό το διάστημα, Σκόρδος και Δρίτσας δημιουργούσαν, εκτελούσαν και γενικώς καθοδηγούσαν την ομάδα του Φαλήρου με μαεστρία.

Μετά την ανάπαυλα και με την επανεμφάνιση του Μαγιντόμπε στο παρκέ για την ομάδα των νοτίων προαστίων, η διαφορά έλαβε διαστάσεις θριάμβου με το σκορ σε πολλές περιπτώσεις να κυμαίνεται σε επίπεδα πλησίον και άνω των τριάντα πόντων υπέρ των γηπεδούχων. Δεν είναι λεκτική υπερβολή να ειπωθεί πως στο τρίτο δεκάλεπτο… «έβρεξε τρίποντα» στο Σοφία Μπεφόν με τον Αλέξα Μαγιντόμπε να είναι κυριολεκτικά «καυτός» πίσω από τη γραμμή των 6.75 και να ευστοχεί σε τρία σουτ τριών πόντων. Δρίτσας, Σκόρδος, Κομποδιέτας και Κανονίδης είχαν στο μεταξύ ευστοχήσει κι εκείνοι σε σουτ τριών πόντων εκτινάσσοντας τη διαφορά. Είναι ενδεικτικό πως η ομάδα από το Νησί των Ιπποτών μόλις στο τρίτο δεκάλεπτο κατέγραψε την πρώτη επιτυχημένη απόπειρα σε σουτ τριών πόντων, επιβεβαιώνοντας πως επιθετικά βρέθηκε σε πολύ άσχημη βραδιά.

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα πολύ πριν από την έναρξη της τέταρτης και τελευταίας περιόδου, εκεί όπου ο κόους Καμαριώτης έριξε στο παρκέ παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε στο 94 – 68 με την ομάδα του Παλαιού Φαλήρου να «σκαρφαλώνει» στο 7 – 3 και την ομάδα της Ρόδου να υποχωρεί στο 3 – 7.

«Μαγική εμφάνιση» από τον γκαρντ των γηπεδούχων, Γιώργο Δρίτσα, ο οποίος έκανε όλη τη δουλειά για την ομάδα του ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 15 πόντους, 7 ασίστ και 5 κλεψίματα. Πρώτος σκόρερ για τους νικτητές αναδείχθηκε ο Μαγιντόμπε, ο οποίος σημείωσε 16 πόντους. Έξι παίκτες του Φαλήρου ολοκλήρωσαν το παιχνίδι διψήφιοι, ενώ από την ομάδα του Διαγόρα, η τριάδα των Χρύση, Παρδάκα και Πιλκούδη με 21, 17 και 16 πόντους αντίστοιχα, πάλεψε σκληρά δίχως όμως να καταφέρει να γράψει διαφορετικά τη μοίρα του αγώνα.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής των γηπεδούχων, Θανάσης Καμαριώτης δήλωσε ότι: «Ήταν μια περίεργη εβδομάδα με όλα αυτά που γίνονται με τους κριτές και είχαμε πάντα στο πίσω μέρους του μυαλού μας τη πιθανότητα να μην γίνει το παιχνίδι. Παρόλα αυτά όμως, τα παιδιά μπήκαν συγκεντρωμένα από την αρχή και έδειξαν ότι εμείς είμαστε η καλύτερη ομάδα. Η μπάλα γύρισε σωστά και νομίζω πως ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι κόντρα σε μια ομάδα που έχει κάνει δύο νίκες στην Αθήνα και είναι πάρα πολύ ανταγωνιστική. Νομίζω πως δίκαια κερδίσαμε. Οι βλέψεις της ομάδας είναι η εξασφάλιση μιας θέσης στην τετράδα και αυτό είναι κάτι που βρίσκεται στις δυνατότητές μας. Εκτιμώ πως στο τέλος θα καταφέρουμε το στόχο μας». Αναφορικά με το «κλειδί» της σημερινής νίκης, ο κόουτς συμπλήρωσε: «Δεν θα εστιάσω σε έναν παίκτη, όλα τα παιδιά δούλεψαν πάρα πολύ ομαδικά. Νομίζω πως το παιχνίδι κρίθηκε στο ότι δεν βγάλαμε καθόλου εγωισμό, αγωνιστήκαμε ομαδικά κάτι που ξεκινάει από τα γκαρντ αλλά και από τη δημιουργία των ψηλών στο ποστ. Η μπάλα έφυγε από τα χέρια μας γρήγορα και νομίζω πως όταν μπαίνουν τα ελεύθερα σουτ, τα πράγματα γίνονται πολύ πιο εύκολα για όλους» κατέληξε ο φαληριώτης τεχνικός.

Στον αντίποδα, ο κόουτς Βλαχοδήμος της ομάδας του Διαγόρα, υποστήριξε πως: «Από το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν υπάρχει κάποιο κέρδος. Δυστυχώς, δεν εμφανιστήκαμε ποτέ στο γήπεδο. Προερχόμαστε από μία πολύ δύσκολη εβδομάδα, από μία ήττα που μας επηρέασε πολύ ψυχολογικά. Προσπαθήσαμε να επαναφέρουμε την ψυχολογία μας αλλά δεν εμφανιστήκαμε όπως έπρεπε. Είχαμε και μία σοβαρή απουσία, τον Αντώνη τον Σκλίβα, χωρίς φυσικά αυτό να αποτελεί δικαιολογία. Από το παιχνίδι δεν μπορούμε να κρατήσουμε κάτι. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να συνέλθουμε γρήγορα γιατί έχουμε ένα τεράστιας σημασίας εντός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Το παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας είναι τελικός για εμάς και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για απώλεια». Αναφορικά για τους στόχους της ομάδας, ο κόουτς συμπλήρωσε πως: «Οι βλέψεις είναι ξεκάθαρες, είναι η σωτηρία της ομάδας. Δεν έχει πάει καλά ο γύρος του Διαγόρα. Δεν ήταν όπως το περιμέναμε. Είχαμε ξεκινήσει καλά, αλλά στη συνέχεια δεν πήγαμε όπως προσδοκούσαμε. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ στις γιορτές. Η ομάδα έχει έναν γύρο ακόμη, έχει δυνατότητες και μπορεί να επιστρέψει στις νικές. Χρειαζόμαστε δουλειά και όλα θα φανούν στο γήπεδο» κατέληξε ο κ. Βλαχοδήμος.

Ο πρώτος σκόρερ των νικητών Αλέξα Κίπου-Μαγιντόμπε δήλωσε: «Όπως κάθε φορά, η άμυνα είναι το βασικό συστατικό της νίκης. Για ένα ακόμη παιχνίδι πιέσαμε σε όλο το γήπεδο, κλέψαμε μπάλες, τρέξαμε στον αιφνιδιασμό και έτσι ήρθαν και πολλά ελεύθερα σουτ. Είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται» ολοκλήρωσε ο μπόμπερ της ομάδας του Φαλήρου.

ΑΟ Π. Φαλήρου (Καμαριώτης): Σκόρδος 12 (4), Δρίτσας 15 (3), Κομποδιέτας 10 (2), Δημητρακόπουλος, Καλαβρίας 2, Πατσαντζόπουλος, Μαχαίρας 8 (1), Μπολάτογλου 7 (1), Καλιανιώτης 12, Δούλης 2, Κανονίδης 10 (2), Μαγιντόμπε 16 (4)

ΓΣ Διαγόρας Ρόδου (Βλαχοδήμος): Χατζηγεωργίου 2, Ιορδάνογλου 2, Μπόζιτς, Καράβας 5 (1), Μαρουλάκης 2, Παρδάκας 17 (1), Χρύσης 21 (2), Πιλκούδης 16, Μήτσου 3 (1)

Επιμέλεια: Δημήτρης Τσάκνης

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *