Type to search

FIFA ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τζιάνι Ινφαντίνο ΦΙΦΑ

ΦΙΦΑ: «Μπλόκο» στα σχέδια του Ινφαντίνο βάζουν οι Ευρωπαϊκοί Σύλλογοί

Share

Το σχέδιο του προέδρου της ΦΙΦΑ, Τζιάνι Ινφαντίνο για Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με 32 ομάδες το 2025 φαίνεται πως οδεύει σε ναυάγιο έπειτα από την αρνητική απάντηση της ευρωπαϊκής ελίτ.

Το πλάνο που σχεδίαζαν η ΦΙΦΑ και ο πρόεδρός της για ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που θα διεξαγόταν κάθε τέσσερα χρόνια, με την αρχή να γίνεται στις ΗΠΑ το 2025, απ’ ότι διαφαίνεται δεν θα καρποφορήσει. Σύμφωνα με τη «Daily Mail» οι διαβουλεύσεις μεταξύ του Τζιάνι Ινφαντίνο και της ECA (Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλογών)  είχαν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες στο Κατάρ και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ήλπιζε πως σε μια συνάντηση την προηγούμενη Παρασκευή μεταξύ των δύο πλευρών θα έπαιρνε το πολυπόθητο «ναι». Ωστόσο, έγινε σύντομα αντιληπτό πως κάτι τέτοιο, τουλάχιστον με το τρέχον πλάνο, δεν είναι εφικτό, καθώς οι Ευρωπαϊκοί κολοσσοί δεν είναι διατεθειμένοι να ξεζουμίσουν και άλλο τους παίκτες τους.

Η ΦΙΦΑ κατά πάσα πιθανότητα σε αντίποινα, φέρεται να αρνήθηκε την ανανέωση του συμφώνου κατανόησης που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών και το οποίο λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. Το συγκεκριμένο σύμφωνο μεταξύ της ΦΙΦΑ και των ποδοσφαιρικών κλαμπ καλύπτει τα δεύτερα με αποζημιώσεις κατά τη διάρκεια των διεθνών διοργανώσεων. Συνεπώς αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι το τέλος του χρόνου, οι ομάδες θα έχουν το δικαίωμα να μην επιτρέψουν στους ποδοσφαιριστές τους να αγωνιστούν με τις εθνικές τους στις επόμενες υποχρεώσεις τους τον Μάρτιο του 2023.

Μένει να δούμε αν το χάσμα αυτό είναι αγεφύρωτο ή εάν θα βρεθεί η χρυσή τομή που θα επιτρέψει στα δύο στρατόπεδα να επέλθουν σε κάποια, σίγουρα οικονομικά επικερδή για αυτά, συμφωνία.

Ορέστης Καδδάς

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *