Type to search

Β' ΕΠΣΑ ΕΠΣ Αθηνών Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

« Ιπποκράτης – Ηρακλής Περιστερίου 0-1: Ήρα για άνοδο »

Share

Ιπποκράτης και Ηρακλής Περιστερίου τέθηκαν αντιμέτωποι στο γήπεδο του Ηφαίστου για την 9η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Β’ ερασιτεχνικής κατηγορίας Αθηνών. Ένα πραγματικό ντέρμπι με σκληρά μαρκαρίσματα και πολλή τακτική βρήκε νικητές τους φιλοξενούμενους. Μοναδικός σκόρερ στον αγώνα ο Χρυσοχόου στο 18ο λεπτό. Ενώ και οι δύο ομάδες προέρχονταν από νικηφόρα αποτελέσματα και ήθελαν το τρίποντο, για να πλησιάσουν ακόμα πιο κοντά στο όνειρο της ανόδου.  

ΤΟ ΜΑΤΣ 

 

Ο Ηρακλής πήρε από νωρίς τα ηνία του ματς και τις πρωτοβουλίες στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις στο 8ο λεπτό θα έρθει η πρώτη απειλή, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χαϊδά. Αυτό ήταν και το καμπανάκι, αφού δέκα λεπτά αργότερα η σέντρα του Πολυζωγόπουλου θα βρει τον αμαρκάριστο μέσα στην περιοχή Χρυσοχόου κι αυτός με καρφωτή κεφαλιά θα γράψει το 0-1. Το παιχνίδι ήταν αρκετά σκληρό και μέχρι το 21’ είχαμε ήδη δύο κίτρινες κάρτες. Οι φιλοξενούμενοι, παρά το προβάδισμα, συνέχισαν να έχουν την κατοχή, με τον Ιπποκράτη να προσδοκά τις αντεπιθέσεις. Η πρώτη τελική για τους γηπεδούχους θα έρθει στο 23’, με ένα άσχημο σουτ του Σκλαβενίτη, αλλά οκτώ λεπτά αργότερα θα φτάσουν κοντά στην ισοφάριση. Ο Μπότης, σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ, θα προσπαθήσει να κρεμάσει τον τερματοφύλακα, αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Νότι. Μη μπορώντας να βρει τις λύσεις ο προπονητής του Ιπποκράτη αποφάσισε στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου να αλλάξει το σύστημά του ( 4-4-2 ) και να παίξει με δύο επιθετικούς. Η αλήθεια είναι πως έπιασε, οι κίτρινοι ανέβηκαν μέτρα στο γήπεδο, κράτησαν περισσότερο την μπάλα, αλλά δεν έκαναν τη μεγάλη ευκαιρία. Αντίθετα, ο Ηρακλής στο 44’ θα μπορούσε να αυξήσει το προβάδισμά του, ο Τεννές όμως απέκρουσε το τετ α τετ του Ελευθέρου.  

  Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο ισορροπημένο, παρ΄ όλα αυτά το τελικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε. Πολλές ευκαιρίες δεν είχαμε, μάλιστα η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 60ο λεπτό όταν η ωραία συνεργασία των Μωραΐτη, Τεννέ και Αγγελόπουλου κατέληξε με το ασθενές σουτ του τελευταίου μέσα στην περιοχή. Από τα μέσα του β’ μέρους και με την είσοδο του Αμανατίδη, ο Ιπποκράτης γύρισε σε 3-4-3 σε μια ακόμη προσπάθεια να κάνει κάτι καλό στον αγώνα. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να μεγαλώνουν την πίεση τους, με τον Ηρακλή όμως να εκμεταλλεύεται τους κενούς χώρους και να δημιουργεί απειλές. Μια από αυτές προήλθε στο 74’ από την άστοχη κεφαλιά του Χρυσοχόου μετά από σέντρα του Πάνου. Στο τελευταίο τέταρτο οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με πέντε στο κέντρο, κλείνοντας ακόμα περισσότερο τους διαδρόμους. Τελευταία ευκαιρία για τον Ιπποκράτη ένα σουτ του Αγγελόπουλου στο 90+2. Σε όλο το ματς  οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά τον αντίπαλό τους και το 0-1 παρέμεινε σχετικά εύκολα. Μόνος διασωθέντας από την πλευρά των ηττημένων ήταν ο Μπότης, κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών της ομάδας του. Ενώ από τους μπλε ξεχώρισαν ο σκόρερ Χρυσοχόου, αλλά και ο Ελεύθερος, ο οποίος με την ευελιξία του αποτέλεσε μπελά για την άμυνα των γηπεδούχων. 

  Ο Ηρακλής Περιστερίου έφτασε τους 15 βαθμούς ( 6ος ), μόλις τρείς πίσω από την πρωτοπόρο Αθηναΐδα και την 10η αγωνιστική αντιμετωπίζει εντός έδρας τη Θύελλα Περιστερίου. Από την άλλη ο Ιπποκράτης έπεσε στην 9η θέση με 13 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική θα παίξει εκτός έδρας με τον Αττικό.   

 

Ιπποκράτης 4-5-1: Τεννές Γ., Ρουμελιωτάκης ( 63’ Αμανατίδης ), Κανδυλιώτης, Σκλαβενίτης, Τεννές Ε., Κολοβός ( 74’ Κουρατόρας ), Μπότης, Μωραΐτης, Σπανουδάκης, Αγγελόπουλος, Γκουντούβας ( 46’ Κλαυδιανός ).  

 

Ηρακλής Περιστερίου 3-4-3: Νότι, Πολυζωγόπουλος, Πουρίκη, Πάνος, Χαϊδάς, Μήτρος Π., Ελεύθερος, Μήτρος Ν., Χρυσοχόος ( 74’ Βαρδαραμάτος ), Σάσσαλος ( 83’ Σφίχτης ) , Νίκος ( 67’ Λιαγκόζης ).  

 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΠΕΡΡΑΚΗΣ Κ. 

Α’ ΒΟΗΘΟΣ: ΜΠΕΚΙΑΡΙ Λ.  

Β’ ΒΟΗΘΟΣ: ΜΑΡΑΘΩΝΙΤΗΣ Μ. 

 

Επιμέλεια: Χονδρός Παναγιώτης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *