Type to search

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Πέθανε ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς

Share

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών, μετά απο χρόνια μάχη με τη λευχαιμία ο σπουδαίος Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, σκορπίζοντας θλίψη στο κόσμο του ποδοσφαίρου.


Ο Σέρβος τεχνικός στα χρόνια της προπονητικής του καριέρας από το 2006 ως και τον Ιούνιο του 2022 βρέθηκε, μεταξύ άλλων, στους πάγκους της Φιορεντίνα, της Τορίνο, της Μίλαν και πιο πρόσφατα της Μπολόνιας, ενώ πέρασε κι από την εθνική Σερβίας.

Σαν παίκτης, ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς υπήρξε μια τεράστια μορφή του ποδοσφαίρου της Γιουγκοσλαβίας, με σπουδαία καριέρα στην Ιταλία. Αγωνίστηκε σε Βοιβοντίνα, Ερυθρό Αστέρα, Ρόμα, Σαμπντόρια, Λάτσιο και Ίντερ από το 1992 ως το 2006. Συνολικά το παλμαρέ του περιλαμβάνει 11 τίτλους (7 με τους “λατσιάλι” και 4 με τους “νερατζούρι”). Ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς χαρακτηριζόταν από τις εξαιρετικές εκτελέσεις φάουλ του, καθώς, παρότι αμυντικός μέσος, πέτυχε 38 γκολ σε 315 εμφανίσεις.

Ο Σέρβος πρώην παίκτης και προπονητής κατέληξε τη Παρασκευή 16/12 σε νοσοκομείο της Ρώμης όπου και νοσηλευόταν. “Η σύζυγός του Αριάνα, με τα παιδιά τους Βικτώρια, Βιργκίνια, Μίροσλαβ, Ντούσαν και Νίκολας, η εγγονή του
Βιολάντε, η μητέρα του Βικιόριζα και ο αδερφός του Ντράζεν, γνωστοποιούν με θλίψη τον πρόωρο κι άδικο θάνατο του υποδειγματικού πατέρα, αδελφού, συζύγου και γιου, Σίνισα Μιχαΐλοβιτς. Ο Σίνισα θα παραμείνει για πάντα μαζί μας. Ζωντανός με την αγάπη που μας έχει προσφέρει” αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένειά του.

Ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς αποτελούσε ένα πραγματικό παλικάρι της ζωής που για 3 χρόνια έδινε τη δική του καθημερινή, αλλά άνιση όπως αποδείχτηκε μάχη. Η λευχαιμία εμφανίστηκε για πρώτη φορά το Μάρτιο του 2019, όπως μας ανακοίνωσε ο ίδιος ο Σέρβος λιγο καιρό αργότερα. Μετά την πρώτη νικηφόρα μάχη ο καρκίνος επέστρεψε το Μάρτιο του 2022, με τον Σίνισα Μιχαΐλοβιτς να παραμένει στον πάγκο της Μπολόνια μέχρι και τον Ιούνιο, όταν και απολύθηκε. Τον Σεπτέμβριο του 2022, μπήκε σε νοσοκομείο της Ρώμης όπου και έμεινε εκεί μέχρι το τέλος της ζωής του.

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαγεωργίου

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *