Type to search

Α’ ΕΠΣΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Θύελλα τις ευκαιρίες, το Χαλάνδρι την ουσία

Share

Ένα γκολ αρκούσε στο Χαλάνδρι για να φύγει από τους Τράχωνες με το τρίποντο, και να «καθίσει» στην κορυφή της βαθμολογίας. Η Θύελλα Αγίου Δημητρίου, παρ’ ότι ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της και συνέχισε το κακό σερί των τελευταίων αγωνιστικών.

 

Ο Αγώνας

 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στο ματς, αποφασίζοντας να πιέσουν ψηλά τον αντίπαλο και απείλησαν δύο φορές με τον Έκτορα Πατρίκιο στο πρώτο πεντάλεπτο. Δευτερόλεπτα μετά την έναρξη, ο επιθετικός της Θύελλας έκλεψε τη μπάλα από τον Αζάλ και πήγε να πετύχει ένα πανέμορφο γκολ με σκάψιμο, όμως ο τερματοφύλακας τον γηπεδούχων μπλόκαρε. Την ίδια κατάληξη είχε και η απευθείας εκτέλεση φάουλ του λίγα λεπτά αργότερα. Στο ενδιάμεσο των δύο φάσεων, το Χαλάνδρι είχε βρει την πρώτη τελική προσπάθειά του, με το σουτ του Πάζα να περνάει λίγο πάνω απ’ το οριζόντιο. Στο 26’ ο Βλαχάκης σκόραρε για τη Θύελλα, όμως το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ, σε μια αρκετά οριακή φάση, η οποία ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των παικτών και του κοινού. Η ομάδα του Αγίου Δημητρίου συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως η πιο σημαντική ευκαιρία της στο πρώτο ημίχρονο ήρθε από μια αντεπίθεση. Μετά από κλέψιμο στο χώρο του κέντρου, ο Τσακόγιωργας έπαιξε με τη μια στην πλάτη της άμυνας του Χαλανδρίου για τον Έκτορα Πατρίκιο, με το δυνατό σουτ του τελευταίου να περνά ελάχιστα άουτ. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τη Θύελλα να είναι σαφώς καλύτερη, αλλά να σπαταλά τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν.

 

Η έναρξη της επανάληψης είχε από μία τεράστια χαμένη ευκαιρία για κάθε ομάδα. Στο 50’ το πρέσινγκ των γηπεδούχων ανάγκασε τον Ντζαβίδα να χάσει την κατοχή εντός της περιοχής, όμως το κλέψιμο του Δημητρίου δε συνδυάστηκε και με σωστό τελείωμα στο τετ α τετ. Λίγο αργότερα, ο Καβακλής έκανε απόκρουση για highlight στην κοντινή κεφαλιά του Μανουσάκη. Η εικόνα δεν είχε αλλάξει ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος, με την ομάδα του Αγίου Δημητρίου να πιέζει ψηλά, δυσκολεύοντας την κατοχή για τους φιλοξενούμενους. Από μια τέτοια συνθήκη η Θύελλα έφτασε ξανά κοντά στο γκολ. Η κάθετη του Πετράκη έβγαλε τετ α τετ τον Έκτορα Πατρίκιο, ωστόσο ο Μυλωνάς είδε ανακουφισμένος το σουτ να φεύγει λίγο δίπλα απ’ το αριστερό δοκάρι του, αφού η λάθος πάσα του είχε «γεννήσει» τη φάση. Το Χαλάνδρι, μένοντας ζωντανό στο ματς, εκμεταλλεύτηκε τη στιγμή του και στο 71’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με μια υποδειγματική εκδήλωση αντεπίθεσης. Ο Κατσιούλης είδε την άμυνα των γηπεδούχων σε ανισορροπία και πέρασε μια ωραία ψηλή μπαλιά στην πλάτη της για τον Αλεξανδράκη, ο οποίος δε λάθεψε στο τετ α τετ υπό πίεση. Το γκολ σόκαρε την ομάδα του Αγίου Δημητρίου, και τα πράγματα έγιναν χειρότερα λίγα λεπτά μετά, όταν ο Γιώργος Πατρίκιος αντίκρισε δεύτερη κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα στον σκόρερ του αγώνα. Η αλλαγή των αριθμητικών ισορροπιών ουσιαστικά «κλείδωσε» το τρίποντο για το Χαλάνδρι, που βρήκε άλλες δύο φάσεις στις καθυστερήσεις να πετύχει ακόμη ένα γκολ. Οι φιλοξενούμενοι πέρασαν στην κορυφή της βαθμολογίας και περιμένουν το αποτέλεσμα της Αγίας Ελεούσας με τα Σούρμενα, για να δουν αν θα διατηρηθούν εκεί, μετά το κλείσιμο της 9ης αγωνιστικής.

 

Συνθέσεις

ΘΥΕΛΛΑ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ : Καβακλής, Πατρίκιος Γ., Δημητρίου (77′ Αποστολόπουλος), Γαλάνης, Παπανδρέου, Μανουσέλης, Λαγοπάτης, Πετράκης (82′ Κυριαζής), Βλαχάκης (62′ Καπαματζιάν), Πατρίκιος Ε., Τσακόγιωργας.

ΑΕ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ : Μυλωνάς, Φουκούλης, Βλάχος, Μανουσάκης, Αζάλ (34′ Ντζαβίδας), Πάζα, Τρυφιάτης, Ντούλε (62′ Τσιρβούλης), Καλιαμπάκας (85′ Κανελλόπουλος), Κατσιούλης (85′ Κορωναίος), Αλεξανδράκης.

 

Διαιτητής :Περράκης

Α’ Βοηθός Διαιτητή: Νιδριώτης

Β’ Βοηθός Διαιτητή: Κατελανάκης

 

Επιμέλεια : Γκίνης Θεόδωρος

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *