Type to search

FIFA Fifa world cup Mundial 2022 ΑΓΓΛΙΑ Κεντρική Παγκόσμιο Κύπελλο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άδηλο το μέλλον του Σάουθγκεϊτ στον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας

Share

Επισφαλής πρέπει να θεωρείται η θέση του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ύστερα από τον αποκλεισμό της Εθνικής Αγγλίας από τους κατόχους του τροπαίου Γάλλους, με τον ίδιο να αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και τους πιθανούς αντικαταστάτες να έρχονται στο προσκήνιο.

Η Εθνική Αγγλίας ηττήθηκε από τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές Γάλλους με 2 – 1 και αποκλείστηκε στην προημιτελική φάση του Μουντιάλ 2022 εξανεμίζοντας τα όνειρα των απανταχού φιλάθλων της ανά τον κόσμο που επιθυμούσαν την κατάκτηση του τροπαίου από τα “Τρία Λιοντάρια” ύστερα από το μακρινό 1966.

Ο αποκλεισμός αυτός έχει φέρει σε δεινή θέση τον 52χρονο ομοσπονδιακό τεχνικό των Βρετανών, ο οποίος στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά το λήξη της αναμέτρησης με την Γαλλία, άφησε να εννοηθεί πως σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από την τεχνική ηγεσία των “Τριών Λιονταριών” προτού ολοκληρωθεί το συμβόλαιο του, το οποίο εκπνέει το καλοκαίρι του 2024 στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Γερμανία.

«Νομίζω όταν τελειώνουν αυτά τα τουρνουά, χρειάζομαι πάντα χρόνο για να πάρω τη σωστή απόφαση. Είναι τόσα πολλά και διάφορα τα συναισθήματα. Η ενέργεια που απαιτείται σε αυτά τα τουρνουά είναι τεράστια.

Θέλω να πάρω την καλύτερη απόφαση, για την ομάδα, την Αγγλία, την FA. Πρέπει να είμαι σίγουρος ότι οποιαδήποτε απόφαση πάρω θα είναι η σωστή.

Νομίζω πως είναι σωστό να πάρω λίγο χρόνο διότι ξέρω πως στο παρελθόν τα συναισθήματά μου είχαν πολλές αυξομειώσεις αμέσως μετά από ένα μεγάλο τουρνουά».

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, τη θέση του Σάουθγκέϊτ σε περίπτωση αποχώρησης του, φέρεται να εποφθαλμιούν τόσο ο Τόμας Τούχελ, όσο και ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

Ο πρώην τεχνικός της Τσέλσι φημολογείται πως εξετάζει με θέρμη το ενδεχόμενο να βρεθεί στον πάγκο των “Τριών Λιονταριών”, ενώ ο πρώην τεχνικός της Παρί Σεν Ζερμέν έχει επίσης στραμμένο το βλέμμα του σε πιθανή επιστροφή στην Αγγλία για χάρη της Εθνικής, επιθυμώντας να επιστρέψει στους πάγκους ύστερα από την ανάπαυλα μιας αγωνιστικής σεζόν.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΑΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *