Type to search

Messi Αργεντινή ΜΕΣΣΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

<<Και τα σκυλιά... δεμένα>>

Share

  Μεγάλη και “κουραστική” μέρα η σημερινή, ειδικά για όσους υπηρετούν το ποδόσφαιρο, μέσα και έξω από αυτό. Η έναρξη της προημιτελικής φάσης, του Παγκοσμίου Κυπέλλου, προσέφερε σε όλους τους φιλάθλους του παιχνιδιού, δύο αγώνες που κρίθηκαν στα πέναλτι. Μεταξύ της αποτυχίας της Βραζιλίας και το παραλίγο “έμφραγμα” των Αργεντίνων, η απόσταση ήταν μικρή. Οι υπερταλαντούχοι ποδοσφαιριστές της << Σελεσάο >> είδαν την παρέα του Μόντριτς να χαμογελάει τελευταία. Από την άλλη ο  Μέσσι και οι “μαθητές” του ίδρωσαν για τα καλά, με τον Εμιλιάνο Μαρτίνεζ να παίρνει το σπουδαιότερο βαθμό επιβράβευσης, που ήταν το πιο ειλικρινές βλέμμα ανακούφισης του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της εποχής μας.

Για την Αργεντινή πλέον τα πράγματα είναι απλά. Αν θέλουν να δώσουν την ευκαιρία στο Μέσσι να προσθέσει έναν ακόμα τίτλο στην πλούσια τροπαιοθήκη του και να κάνουν το Μαραντόνα χαμογελάσει, εκεί ψηλά, θα πρέπει να κερδίσουν τους Κροάτες. “Κάθε άλλο παρά” εύκολη δεν είναι η αποστολή τους, αφού απέναντί τους θα σταθεί η ομάδα που φτάνει για δεύτερη συνεχή χρονιά σε ημιτελικό Μουντιάλ, όντας << αουτσάϊντερ >>. Αν και η ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς άφησε εκτός το φαβορί της διοργάνωσης, λίγη ώρα νωρίτερα, είναι λογικό για τους Αργεντίνους να υπάρχει μία μικρή ανακούφιση. Αυτή προκύπτει από το γεγονός, πως, δεν θα αντιμετοπίσουν το”αστείρευτο” επιθετικό ταλέντο της ομάδας του Νεϋμάρ, του Βινίσιους, του Ραφίνια και των υπολοίπων. Ωστόσο η “συντροφιά” του Λούκα Μόντριτς, με τον Λιβάκοβιτς να είναι σε απίστευτη κατάσταση, είναι πολύ σκληρό καρύδι και δεν θα πουλήσει, σε καμία περίπτωση, φτηνά το “τομάρι” της.

Με το αντίπαλο δέος τους να αποκλείται λίγο νωρίτερα, στα πέναλτι, οι Αργεντίνιοι μπήκαν στον αγώνα γνωρίζοντας τον επόμενο αντίπαλο τους. Το πρώτο 25λεπτο του αγώνα ήταν ιδανικό για κάποιον που είχε αϋπνίες, με μόλις 1 καλή στιγμή για τους Ολλανδούς. Σημαδιακό ή όχι στο 35ο λεπτό, ο 35χρονος Μέσσι έκανε τα πάντα σωστά και σέρβιρε το γκόλ στο Μολίνα που έκανε το 1-0. Στη συνέχεια, ότι δεν κατάφερε να κάνει ο άσσος της Παρί Σεν Ζερμέν με απευθείας εκτέλεση φάουλ, το έκανε στο 71′ με πέναλτι. Το κέρδισε ο Ακούνια από τον Ντούμφρις και το εκτέλεσε εύστοχα ο Μέσσι. Εκεί που όλα έδειχνα να έχουν κλειδώσει, ο Λουίς Φαν Χάαλ πέρασε στο παιχνίδι το Βέρχουστ. Ο επιθετικός της Μπεσίκτας, που βλέπει τον κόσμο σχεδόν από τα δύο μέτρα, αρχικά μείωσε με κεφαλιά, ενώ στο ενδέκατο λεπτό των καθυστερήσεων εκμεταλεύτηκε την πανέξυπνη κομπίνα του Κούπμάϊνερς και έστειλε το παιχνίδι στο “έξτρα” μισάωρο. Οι ποδοσφαιριστές του Λιονέλ Σκαλόνι σπατάλησαν 3 κλασσικές ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά και έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στο σημείο, που μετράει η ψυχή.

Ο Μαρτίνεζ απέκρουσε τα πρώτα δύο πέναλτι, του Φαν Ντάϊκ και του Μπέργκις, με την Αργεντινή να παίρνει το προβάδισμα γρήγορα. Ο Μέσσι και ο Παρέδες ευστόχησαν και η “πλάστιγγα έγειρε” προς την πλευρά τους. Οι τρείς επόμενοι για τους Ολλανδούς σκόραραν, με το Λαουτάρο Μαρτίνεζ να έχει τον τελευταίο λόγο. Μετά από την άστοχη εκτέλεση του Ένζο Φερνάντεζ, ο επιθετικός της Ίντερ νίκησε τον Νόππερτ και έστειλε τους συμπαίκτες του, αλλά και ένα ολόκληρο έθνος στον “7ο ουρανό”. Έτσι οι «αλμπισελέστε» έγιναν η δεύτερη ομάδα που θα αγωνιστεί στον ημιτελικό, για ένα “χρυσό” εισιτήριο.

  Ενδεχομένως αυτό να είναι το τελευταίο Παγκόσμιο Κύππελο που θα δούμε το Λιονέλ Μέσσι να αγωνίζεται. Πιθανόν να είναι η τελευταία χρονιά που θα τον δούμε να αντιμετοπίζει με την εθνική του, ευρωπαϊκές χώρες. Στον ημιτελικό θα έχει απέναντί του, τον αντίπαλό του για χρόνια στη La Liga, Λούκα Μόντριτς, και σε πιθανή πρόκρισή του στον τελικό, θα βρεί είτε τον Κριστιάνο, είτε τον Μπαπέ, είτε το σύνολο του Σάουθγκέιτ. Σε μία αρκαία περίπτωση μπορεί να συναντίσει την έκπληξη του θεσμού, το Μαρόκο. Με τους παραπάνω, τουλάχιστον με τους δύο πρώτους τον συνδέει μία διαφορετική ιστορία. Από τη μία, κατά την γνώμη μου, στέκεται η δεύτερη επιλογή στην ερώτηση << ποιός είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της εποχής μας;  >>, ενώ από την άλλη ο παίκτης που θα τροφοδοτεί όταν τελειώσει το Μουντιάλ. Για να συμβεί κάτι τέτοιο όμως, θα πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρή κόντρα σε μία ομάδα, που έχει κερδίσει τον ποδοσφαιρικό σεβασμό με το σπαθί της. Για να αν θα τα καταφέρει ο σπουδαίος Λιονέλ Μέσσι να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, ωστόσο είναι κάτι που θα ανακαλύψουμε σύντομα. Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως αυτή η παρέα έχει μια μεγάλη ευκαιρία να κάνει τον τεράστιο Ντιέγκο να δακρύσει από τη χαρά του, βλέποντας τον “απόγονό” του να σηκώνει το βαρύ τρόπαιο. Ο δρόμος πλεόν για την Αργεντινή είναι ανοικτός και τα σκυλιά είναι δεμένα…

ΛΑΙΝΙΔΗΣ ΛΟΙΖΟΣ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *