Type to search

ΜΠΑΣΚΕΤ

« ΕΣΠΑΣΕ ΤΑ ΚΟΝΤΕΡ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ »

Share

«Βραδιά ρεκόρ στο λιμάνι» 

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε το βράδυ της Παρασκευής τη Βίρτους Μπολόνια για τη 12η αγωνιστική της Euroleague και ήταν απολαυστικός. Οι Πειραιώτες ισοπέδωσαν στην κυριολεξία τους Ιταλούς, που δεν πέρασαν ποτέ μπροστά στο σκορ. Το τελικό 117-71 δεν αφήνει περιθώρια κριτικής στον αγώνα, με τους ερυθρόλευκους να καταρρίπτουν τρία ρεκόρ και να ισοφαρίζουν άλλο ένα, όλα για τη διοργάνωση της Ευρωλίγκα.   

Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα δε βρισκόταν σε καλό φεγγάρι τον τελευταίο καιρό, η νίκη όμως επι του αιώνιου αντιπάλου άλλαξε το τσιπάκι των παικτών. Χαρακτηριστικά και οι 12 που πάτησαν το παρκέ του ΣΕΦ έβαλαν το δικό τους λιθαράκι σε αυτή τη μαγική βραδιά. Πρώτος σκόρερ ο Σάσα Βεζένκοφ με 19 πόντους ( 1ασ., 2 ριμπ. ), σε μόλις 15:51 λεπτά συμμετοχής και ακολούθησε ο Φάλ με 15 ( 5 ριμπ, 2 ασ.).  

Η 8η νίκη, όμως, ήταν το λιγότερο που πέτυχε σήμερα ο Ολυμπιακός. Πιο συγκεκριμένα, οι 117 πόντοι αποτελούν ρεκόρ παραγωγικότητας στην ιστορία των Πειραιωτών στην Ευρωλίγκα. Το προηγούμενο ήταν οι 113 απέναντι στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας στις 19 Δεκεμβρίου 2007. Οι 33 ασίστ, τώρα, είναι οι περισσότερες σε έναν αγώνα μετά τις 29 απέναντι στη Γκραν Κανάρια στις 21 Δεκεμβρίου 2018. Δε σταματάμε όμως εδώ. Οι 61 πόντοι ενεργητικό σε ένα ημίχρονο έσβησαν τους 60, που είχε πετύχει ο Ολυμπιακός στον περσινό εκτός έδρας αγώνα με την Ολίμπια Μιλάνο ( προηγούμενο ρεκόρ ). Ενώ τα 18 εύστοχα τρίποντα ισοφάρισαν το προηγούμενο ρεκόρ, το οποίο είχε επιτευχθεί και πάλι στο ματς με την Αρμάνι. Τέλος, το +46 είναι η τρίτη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία των ερυθρόλευκων. Πρώτη παραμένει η τρομακτική επικράτηση επι της Σιένα με 89-41, για το πρώτο παιχνίδι της σειράς των playoff του 2011.  

Ο Ολυμπιακός ανέβηκε στη τρίτη θέση με 8-4 και την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται την πρωτοπόρο Φενερμπαχτσέ του Δημήτρη Ιτούδη.

Επιμέλεια: Χονδρός Παναγιώτης 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *