Type to search

KINGS NBA PACERS PELICANS ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι Celtics,οι Bucks και οι.. Pacers

Share

Το πρώτο τέταρτο της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ έχει πλέον συμπληρωθεί . Αναμενόμενα ανταγωνσιστικές ομάδες ,όπως οι Σέλτικς, οι Μπακς, οι Σανς, οι Γκρίζλις φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Άλλες πάλι ,όπως οι Λέικερς, οι Χιτ και οι Γουόριορς. είναι λιγότερο συνεπείς στην αρχή της σεζόν. Παρόλα αυτά , η ομορφιά του αθλητισμού κρύβεται στις εκπλήξεις και στο συγκεκριμένο άρθρο με τη βοήθεια του basketball-reference.com  παρουσιάζονται οι ομάδες που μέχρι στιγμής από απόλυτα αουτσάιντερ έχουν μπει τελικά σε τροχιά play-offs.  

Οι ομάδες λοιπόν που πραγματοποιούν πολύ καλύτερη σεζόν σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών πριν την εκκίνηση του πρωταθλήματος είναι οι Πέλικανς, οι Κινγκς και κυρίως , οι Πέισερς.  

New Orleans Pelicans  

2η θέση στη Δυτική περιφέρεια  

Αναμενόμενη θέση: 

 

Ρεκόρ : 15 νίκες – 8 ήττες 

Πρώτοι στην Νοτιοδυτική (southwest) κατηγορία 

2οι στα κλεψίματα στη λίγκα με 8,8 ανά αγώνα 

4η καλύτερη επίθεση στη λίγκα με 117,3 πόντους ενεργητικό Μέσο όρο.  

Η ομάδα από την Νέα Ορλεάνη μπορεί στα χαρτιά να μην είχε τόσο αδύναμο σύνολο, ωστόσο δεν είχε  καταφέρει να ‘’δέσει’’  ,  λόγω των συνεχόμενων τραυματισμών . Έτσι δικαίως πολλοί περίμεναν το σύνολο του Willie Green να είναι εκτός  8άδας .Αξιοσημείωτο ωστόσο είναι πως πέρυσι κατάφεραν να μπουν στα playoffs μέσω play-in tournament και να αποκλειστούν 4-2 από τους Σανς στο πρώτο γύρω των playoffs, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανήσεις. Ο γενικός διευθυντής της ομάδας και εξαιρετικά έμπειρος παράγοντας στη λίγκα εδώ και χρόνια David Griffin (πρωταθλητής με το Cleveland to 2016 ως GM) δημιούργησε ωστόσο ένα ρόστερ με προοπτική και ταλέντο. Κάπως έτσι οι ‘’Πελεκάνοι ‘’ απολαμβάνουν τη θέα από τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας παίζοντας όμορφο, γρήγορο και αθλητικό μπάσκετ. Το ερώτημα είναι κατά πόσο ακόμα θα μπορούν να μένουν τόσο εντυπωσιακά ψηλά στη κατάταξη της Δύσης και εάν μπορούν να κοντράρουν στα ίσα τους κουρυφαίους του πρωταθλήματος. Για τη ώρα ωστόσο φαίνεται να τα καταφέρνουν.  

Πρωταγωνιστές:  

Zion Williamson :23,6 πόντοι/ 7,1 ριμπάουντ/ 4,1 ασσίστ/ 1,3 κλεψίματα 

Brandon Ingram : 20,8 πόντοι / 5,1 ριμπάουντ/ 4,7 ασσίστ/ 47% στα τρίποντα 

CJ McCollum :17,4 πόντοι/ 4,9 ριμπάουντ / 6 ασσίστ / 1,1 κλεψίματα 

Jonas Valanciunas : 13,4 πόντοι / 9 ριμπάουντ/ 2 ασσίστ/ 42% στα τρίποντα 

 

SACRAMENTO KINGS  

4η θέση στη Δυτική Περιφέρεια 

Αναμενόμενη θέση:  

11η 

Τελευταία Είσοδος στα Playoffs : 2004  

Ρεκόρ : 13 νίκες – 9 ήττες 

2οι σε ασσίστ στη λίγκα με 28,1 ανά αγώνα  

2η καλύτερη επίθεση στη λίγκα με 119,6 πόντους Μέσο όρο.  

 

Στο Σακραμέντο κατέχουν ένα ρεκόρ που κανένας δεν θα ήθελε να έχει. Αυτό της μεγαλύτερης αποχής από τα playoffs . Oι ‘’ βασιλιάδες ‘’ έχουν να τερματήσουν στην πρώτη 8αδα για 18 ολόκληρα χρόνια. Απο μόνο του αυτό το στατιστικό στέκεται ως εξαιερτικά καλός λόγος προκειμένου κάποιος να μην τους υπολογίζει για να τερματήσουν ψηλά . Παρόλα αυτά, φέτος η ομάδα του Σακραμέντο μετά από καιρό αποπνέει ‘’υγεία’’. Εξαιρετικοί στην επίθεση , όχι κακοί στην άμυνα και με διακριτούς ρόλους μέσα στο παρκέ. Ο Ντομάντας Σαμπόνις με τον ερχομό του πέρυσι φαίνεται να έχει ‘’ξεκλειδώσει ‘’ ψυχολογικά τον ηγέτη της ομάδας , Ντάαρον Φοξ ο οποίος σίγουρα δεν θέλει να αφήσει άλλες χρονιές από την καριέρα του να πάνε χαμένες. Με όπλο της την ταχύτητα και την κυνικη λογική στην επίθεση ίσως η ομάδα του Mike Brown να μπει επιτέλους στα playoffs. Για την ώρα σίγουρα  αποτελούν μια από την μεγλύτερες ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος.  

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ  

Ντε Άαρον Φοξ : 23,1 πόντοι/ 5,1 ριμπάουντ/ 5,8 ασσίστ 

Ντομάντας Σαμπόνις : 16,7 πόντοι / 11 ριμπάουντ (6ος στη λίγκα) / 6,5 ασσίστ 

 

INDIANA PACERS 

4η θέση στην Ανατολική περιφέρεια 

Αναμενόμενη θέση : 

15η 

Ρεκόρ : 13 νίκες – 11 ήττες 

2οι σε τάπες στη λιγκα με 6,5 ανά αγώνα 

6οι σε κλεψίματα με 8 ανά αγώνα 

6οι σε ασσίστ με 27,6 ανά αγώνα 

2η καλύτερη επίθεση στην Ανατολική περιφέρεια 

Οι Pacers είναι μέχρι στιγμης η μεγαλύτερη έκπληξη της σεζόν. Έκπληξη και μάλιστα πολύ ευχάριστη. Η τεράστια πλειοψηφία του μπασκετικού κόσμου θεωρούσε πως η ομάδα της Ιντιάνα παέι προς όλο ταχώς για μια χρονιά ανοικοδόμησης και δημιουργίας ενός συνόλου για τα επόμενα χρόνια. Οι περισσότεροι μάλιστα τους κατέτασαν στη τελευταία θέση της Ανατολής . Όμως ο Χάλιμπέρτον , ο εντυπωσιακός rookie Μπένεντικτ Μάθουριν αλλά και ο εμβληματικός coach Ρικ Κάρλαϊλ (πρωταθλητής με τους Μάβερικς το 2011 ως πρώτος προπονητής)  είχαν αντίθετη άποψη . Εξαιρετικοί στην ενας με έναν άμυνα, συνεχόμενο μοίρασμα της κατοχής , επιθετική  πίεση στη μπάλα κυνηγώντας τα κλεψίματα. Αυτά είναι μόλις κάποια από τα αγωνιστικά τους χαρακτηριστικά που τους έχουν κάνει να ξεχωρίσουν μέχρι τώρα.  Ο Κάρλαϊλ μάλιστα έχει μείνει γνωστός όχι μόνο για την καλή διαχείριση του εντός αλλά και εκτός παρκέ πράγμα που επαληθεύεται από την ζωντάνια που βγάζουν οι Pacers σε κάθε τους παιχνίδι. Το στοίχημα πλέον είναι εάν στην Ιντιάνα θα αντέξουν στην εξαιρετικα ανταγωνιστική Ανατολική περιφέρεια και αν θα κυνηγησουν τα playoffs μέχρι τέλους ή εάν τελικά θα πάνε για rebuilt.  

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ 

Tyrese Haliburton : 19,1 πόντοι/ 4,7 ριμπάουντ/ 10,9 ασσιστ ( πρώτος στη λίγκα) / 1,8 κλεψίματα(5ος στη λίγκα) 

Bennedict Mathurin (rookie) : 18,3 πόντοι / 3,8 ριμπάουντ/ 1,5 ασσίστ  

Myles Turner : 16,6 πόντοι / 7,7 ριμπάουντ / 1,4 ασσίστ/ 2,3 τάπες(3ος στη λίγκα) 

 

ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΤΡΙΓΑΖΗΣ 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *