Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπρούνο Φερνάντες: Ο μαέστρος του Μουντιάλ

Share

Ο εφιάλτης του Γιούρο ανήκει στο παρελθόν, ο Σάντος έχει πλέον καθαρό μυαλό, ο Μπρούνο Φερνάντες έχει βρει τον ρόλο του, εντυπωσιάζει και η Πορτογαλία με στυλ και άνεση προκρίνεται στους «8».

Ο Πορτογάλος σουπερστάρ με τις εμφανίσεις του μέχρι τώρα στο Κατάρ μας θυμίζει τον παίκτη που έκανε όλη την Ευρώπη να μιλάει για αυτόν, από τα πρώτα κι όλας λεπτά που τον είδαμε να αγωνίζεται με την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μετατρέπεται σε απόλυτο ηγέτη των Ιβήρων.
Τα νούμερα του ζαλίζουν. Σε τρεις αγώνες που έχει λάβει μέρος έως τώρα μετράει 5 συμμετοχές σε γκολ με 2 τέρματα και 3 ασίστ, τις περισσότερες από έναν Πορτογάλο παίχτη σε τελική φάση Παγκόσμιου Κυπέλλου από το 1966, ενώ παράλληλα συγκεντρώνει κατά μέσο όρο τον πιο υψηλό βαθμό αξιολόγησης ανά ματς με 8,43 στα 10 ,έχοντας μάλιστα διαφορά περίπου μισής μονάδας από τον δεύτερο Λιονέλ Μεσι. Στο δημιουργικό κομμάτι έχει φτιάξει 4 μεγάλες ευκαιρίες για τους συμπαίχτες του και το ποσοστό ευστοχίας του τόσο στις πάσες γενικότερα όσο και στις μακρινές μεταβιβάσεις ειδικότερα αγγίζει το 88%. Πολύτιμη βεβαίως είναι και αμυντική του συνεισφορά, τα τρεξίματά του μοιάζουν ατελείωτα, πιέζει δίχως σταματημό και κερδίζει κατά μέσο όρο μια φορά ανά παιχνίδι την κατοχή στο αμυντικό τρίτο του αντιπάλου.

Ο χώρος δράσης του Μπρούνο Φερνάντες στα τρία πρώτα ματς

Ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παίζει καλύτερα από ποτέ με την φανέλα της Πορτογαλίας, έχει αφήσει πίσω την κακη του παρουσία στο Γιουρο του 2020, την ηγετική προσωπικότητα μας έχει δείξει εδώ και καιρό ότι την έχει και μοιάζει έτοιμος να οδηγήσει την χώρα του για πρώτη φορά στην κορυφή του κόσμου.

Επιμέλεια: Ηλιόπουλος Ρωμανός

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *