Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Oι 2 παρουσίες του Πάουλο Μπέντο σε τελική φάση Μουντιάλ

Share

Χθες βράδυ για την φάση των 16 του Παγκόσμιου Κυπέλλου η Βραζιλία επικράτησε της Νότιας Κορέας με 4-1 και πέρασε πανηγυρικά στα προημιτελικά της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει την Κροατία. Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι για τους Ασιάτες οι οποίοι έκαναν την υπέρβασή τους και προκρίθηκαν από τους ομίλους ως δεύτεροι, αφήνοντας πίσω τους την Ουρουγουάη και την Γκάνα. Επίσης, αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του Πάουλο Μπέντο στον πάγκο της Νότιας Κορέας. Μάλιστα αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο πορτογάλος προπονητής βρέθηκε σε τελική φάση Μουντιάλ, καθώς το 2014 έκατσε στο πάγκο της Πορτογαλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στη Βραζιλία. Πάμε να δούμε συνοπτικά πως τα πήγε ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού με τις ομάδες του στα δύο Μουντιάλ που συμμετείχε.

Το 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας η Πορτογαλία για την φάση των ομίλων βρέθηκε αντιμέτωπη με τη Γερμανία, τις ΗΠΑ και τη Γκάνα. Γενικά υπήρχαν προσδοκίες από τον πορτογαλικό τύπο και από τους φιλάθλους, οι οποίοι πίστευαν πως ήρθε η ώρα για μια μεγάλη διάκριση και γι’ αυτό τον λόγο ο αποκλεισμός από τους ομίλους θεωρήθηκε μεγάλη αποτυχία. Στον αγώνα κόντρα στους Γερμανούς, οι Ίβηρες ήταν απογοητευτικοί και ηττήθηκαν με 4-0. Ακολούθησε η ισοπαλία 2-2 με τους Αμερικάνους και την τελευταία αγωνιστική οι Πορτογάλοι πήραν μια νίκη χωρίς σημασία με 2-1 απέναντι στη Γκάνα. Τελικά η ομάδα του Πάουλο Μπέντο αποκλείστηκε στην ισοβαθμία με τις ΗΠΑ, έχοντας μαζέψει 4 βαθμούς είχε όμως χειρότερη διαφορά τερμάτων. Λίγους μήνες μετά, ύστερα από το κακό ξεκίνημα της Πορτογαλίας στα προκριματικά του Γιούρο 2016, ο Μπέντο αποχώρησε από το τιμόνι της ομάδας.

Οχτώ χρόνια αργότερα ήταν η δεύτερη φορά που ο Πορτογάλος προπονητής βρέθηκε σε τελική φάση Μουντιάλ, αυτή τη φορά όμως ήταν για λογαριασμό της Νότιας Κορέας. Οι Ασιάτες στους ομίλους βρέθηκαν αντιμέτωποι με την Πορτογαλία, την Ουρουγουάη και την Γκάνα. Σε έναν από τους πιο δύσκολους ομίλους του τουρνουά, όπως είχε χαρακτηριστεί, οι Νοτιοκορεάτες κατάφεραν να προκριθούν. Λευκή ισοπαλία στην πρεμιέρα του ομίλου κόντρα στη ”Σελέστε”, ήττα με 3-2 από την Γκάνα σε ένα τρελό ματς και νίκη με ανατροπή επί της Πορτογαλίας με 2-1. Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο συγκέντρωσε 4 βαθμούς και στην ισοβαθμία με την Ουρουγουάη πέρασε αυτή, έχοντας καλύτερη επίθεση. Στους 16 το έργο της Νότιας Κορέας ήταν δύσκολο απέναντι σε ένα από τα φαβορί του τουρνουά. Η ”Σελεσάο” νίκησε άνετα με 4-1 και πέρασε στην επόμενη φάση. Η Νότια Κορέα αποκλείστηκε έχοντας κάνει μια μικρή υπέρβαση και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο σε όλα τα παιχνίδια της. Στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά το ματς, ο Μπέντο ανακοίνωσε πως αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του ως προπονητής της Νότιας Κορέας και πως αποχωρεί μετά από 4, περίπου, χρόνια από το τιμόνι της ομάδας.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *