Type to search

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

ΒΡΑΖΙΛΙΑ-Ν.ΚΟΡΕΑ 4-1: ΧΟΡΕΨΕ ΤΟΥΣ ΚΟΡΕΑΤΕΣ ΣΑΜΠΑ Η ΣΕΛΕΣΑΟ

Share

Στη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Βραζιλία ήταν ισοπεδωτική απέναντι στους Κορεάτες. Το εμφατικό τελικό σκορ της αναμέτρησης 4-1 το αποδεικνύει. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Τίτε χόρεψε “σάμπα” στο στάδιο 974 του Κατάρ. Από την άλλη πλευρά, οι Κορεάτες το μόνο που κατάφεραν ήταν να βάλουν το γκολ της τιμής από τον Σεούνγκ-Χο Πάικ στο 76′.

Ο Αγώνας:

Στο πρώτο ημίχρονο η “Σελεσάο” ήταν κυριαρχική και ευτύχησε να προηγηθεί στο 7′ με τον Ραφίνια να κάνει φοβερό “σπρίντ” με αποτέλεσμα να φτάνει η μπάλα στον Βινίσιους και αυτός να γράφει το 1-0 με ωραίο σούτ.

Στο 13′ ο Ριτσάρλισον κερδίζει πέναλτι μετά από άτσαλο μαρκάρισμα από τον Γιούνγκ Βου Γιούνγκ, με τον Τουρπέν να δείχνει χωρίς δεύτερη σκέψη την άσπρη βούλα. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Νεϊμάρ, με τον άσσο της Παρί να ευστοχεί από τα 11 μέτρα και να βάζει το πρώτο του γκολ στο μουντιάλ μετά τον τραυματισμό του. Τρία λεπτά μετά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Πάουλο Μπέντο προσπάθησε να αντιδράσει με τον Χουάνγκ Χι Τσάν να επιχειρεί ένα σούτ το οποίο έβγαλε ο Άλισον και έστειλε την μπάλα κορνερ. Μετά την εκτέλεση ο Χουάνγκ Ιν Μπεόμ έκανε ένα σούτ το οποίο πέρασε εκτός.

Στο 29′ οι Βραζιλιάνοι πετυχάν ένα γκολ βγαλμένο από τα πιο “τρελά” όνειρα. Ο Ριτσάρλισον έβγαλε πάσα στον Μαρκίνιος στο ύψος της μεγάλης περιοχής, συνεργάστηκε με τον Τιάγκο Σίλβα, ο οποίος σερβιρε στον Ριτσάρλισον, που έγραψε το 3-0 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Τίτε.

Στο 35′ η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Νειμάρ και Βινίσιους συνεργάστηκαν άψογα δίνοντας την μπάλα στον Πακετά, ο οποίος έγραψε τον επίλογο της αναμέτρησης.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε τίποτα, καθώς ο ρυθμός είχε ελευθερωθεί και οι ευκαιρίες χάνονταν εκατέρωθεν. Η Κορέα κατάφερε να βάλει το γκολ της «τιμής»  στο 76΄, χάρη σε ένα μακρινό σουτ του Σέινγκ-Χο Πέικ, ο οποίος μόλις μπήκε στο μάτς.

Ο Τουρπέν σφύριξε την λήξη και βρήκε τους Βραζιλιάνους να πανυγηρίζουν στις κερκίδες και τους παίκτες να πανηγυρίζουν στο γήπεδο αφιερώνοντας τη νίκη στον θρύλο της Βραζιλίας Πελέ, ο οποίος δίνει τη δική του μάχη στο νοσοκοομείο “Αλμπέρτ Αϊνστάιν”, βγάζοντας ομαδική φωτογραφια με ένα τεράστιο πανό μαζί τους.

Η “Σελεσάο” την Παρασκευή θα αντιμετωπίσουν την Κροατία στην προημιτελική φάση για να μια θέση στα ημιτελικά.

 

Επιμέλεια: Μιχάλης Σοϊλές

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *