Type to search

ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Το ντέρμπι( Ολυμπιακός – ΠΑΟ) μας γύρισε σε εποχές Κορυδαλλού

Share

Ο Ολυμπιακός σε παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ιδιαίτερης  ποιότητας κέρδισε τον αιώνιο αντίπαλό του Παναθηναϊκό το απόγευμα της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου στο ΣΕΦ με 68-66, κλειδώνοντας σε μεγάλο βαθμό την πρωτιά στην κανονική διάρκεια της Basket League.

Σε ένα ακόμη παιχνίδι, σταθερά και σημείο αναφοράς σε άμυνα και επίθεση υπήρξε ο Μουστάφα Φαλ, ο οποίος πέτυχε 17 πόντους και πήρε 9 ριμπάουντ, κλειδώνοντας για ένα ακόμα παιχνίδι στη μεταξύ τους μονομαχία τον Γιώργο Παπαγιάννη. Μετά το 24-14 της 1ης περιόδου οι ερυθρόλευκοι πίστεψαν πως το παιχνίδι τελείωσε και πως με κάποιο μαγικό τρόπο θα κατάφερναν να κερδίσουν χωρίς να παίξουν απολύτως τίποτα. Μόλις μπήκε η second unit άρχισαν οι ανορθογραφίες και οι πράσινοι ,οι οποίοι έπαιζαν καταπληκτική άμυνα κατάφεραν να γυρίσουν στο ματς και μάλιστα με αρκετές αξιώσεις για να το κερδίζουν. Το τριφύλλι έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενο με 3 πόντους ( 35-38) .

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι Πειραιώτες ξεκίνησαν δυναμικά στην άμυνα έχοντας 11 κλεψίματα, αλλά αποτύγχανε να τελειώσει πολλούς από τους αιφνιδιασμούς που βρήκε  με εκνευριστική συνέπεια. Τους πράσινους κρατούσε όρθιους η περιφέρειά τους και ειδικά ο Λι ο οποίος έβαλε δυο μεγάλα σουτ τριών πόντων και μάλιστα το ένα πίσω από το άλλο. Έτσι ο Ολυμπιακός χρειάστηκε μερικούς ηρωισμούς του Γουόκαπ, 2-3 εμπνεύσεις του Σλούκα, τον όπως πάντα καλό Βεζένκοφ ( ο οποίος έπαιξε καλή άμυνα πάνω στον Ουίλιαμς) ,τον  Φαλ, αλλά και το άστοχο τελευταίο σουτ του Μπέικον( που προηγουμένως είχε βάλει ένα τεράστιο με ταμπλό), για να υπογράψει το 9-0 απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε  το παιχνίδι με 20 ασίστ για 11 λάθη, όμως το 39% που είχε σε δίποντα και τρίποντα, αλλά και οι έξι χαμένες βολές παραλίγο να του στοιχίσουν. Την ίδια ώρα, ανάγκασε τον Παναθηναϊκό σε 17 σφάλματα για 13 τελικές πάσες και κινδύνεψε παρ’όλα αυτά να χάσει το παιχνίδι από μια τέτοια ομάδα με αυτή τη συγκομιδή . Χωρίς μάλιστα οι «πράσινοι» να έχουν την ευστοχία (42%) που είχαν πέρυσι στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου που ανέτρεψαν στο ίδιο γήπεδο. Σε όλα αυτά, υπάρχει το επί μέρους 24-8 στους πόντους από λάθη αντιπάλου που έπαιξε καθοριστικό ρόλο, αλλά και ένα ακόμα καμπανάκι για την συνέχεια του Ολυμπιακού. Πόντοι από παίκτες που έρχονται από τον πάγκο 12, με τους 7 εξ’ αυτών να είναι από τον Σλούκα.

Ο Ολυμπιακός είναι απαραίτητο να αξιοποιήσει καλύτερα το ρόστερ του και να σταματήσει να στηρίζεται αποκλειστικά σε 7-8 παίκτες γιατί με 2.5 μήνες στη σεζόν αρκετοί δείχνουν να έχουν χάσει το μυαλό τους και να μην έχουν και αρκετή βενζίνη στο ρεζερβουάρ τους.

ΥΓ: Ο Κάνααν έδειξε να εγκλιματίζεται ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι πετυχαίνοντας 8 πόντους στο 1ο δεκάλεπτο και έβγαλε αρκετές καλές άμυνες ιδίως στην 3η περίοδο. Πρέπει να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι νέοι παίκτες του κόουτς Μπαρτζώκα.

Επιμέλεια: Γιώργος Φραγάκης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *