Type to search

Fifa world cup Mundial 2022 World Cup ΓΑΛΛΙΑ Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ορελιέν Τσουαμενί:Ένας μαέστρος από την Ρουέν.

Share

Στο ξεκίνημα του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Ντιντιέ Ντεσάντ, κλήθηκε να βρει τους αντικαταστάτες των Πολ Πογκμπά και Ενκολό Καντέ. Αμφότεροι οι δύο μέσοι θα έχαναν το τουρνουά λόγω τραυματισμών.

Ο Γάλλος εκλέκτορας, βρήκε στο πρόσωπο του Ορελιέν Τσουαμενί τον άνθρωπο που θα κυριαρχούσε στο χώρο του κέντρου και με τις μεταβιβάσεις του θα προωθούσε το παιχνίδι σωστά στους μεσοεπιθετικούς των «τρικολόρ».

Ο 22χρονος μέσος, αφού έδωσε τα διαπιστευτήριά του με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, φάνηκε να καλύπτει πλήρως τα «θέλω» του προπονητή του και για την εθνική ομάδα της χώρας του.

Αυτό αντικατοπτρίζεται από τα νούμερα του, όπου ο Γάλλος μέσος της «βασίλισσας», έχοντας ξεκινήσει βασικός και στα τέσσερα παιχνίδια του Μουντιάλ, δεσπόζει στην πρώτη θέση εύστοχων μεταβιβάσεων του τουρνουά με ποσοστό 95% σύμφωνα με την Opta. Στο κατάταξη προσμετράτε και ο χρόνος συμμετοχής καθώς χρειάζονται το λιγότερο 200 αγωνιστικά λεπτά.

Παράλληλα, την εφετινή χρονιά έχει μπει για τα καλά και στα παπούτσια του Κασεμίρο μετά την αποχώρηση του τελευταίου από την Ρεάλ Μαδρίτης. Συγκεκριμένα, ο Τσουαμενί στον πρώτο γύρο της La Liga έχει 82% ποσοστό ευστοχίας στις μεταβιβάσεις του. Ψάχνοντας όμως και την συνεισφορά του στο επιθετικό κομμάτι, παρατηρεί κανείς πως με την φανέλα της “βασίλισσας” κατατάσσεται στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος σχετικά με τις εύστοχες πάσες στο δικό του επιθετικό τρίτο με ποσοστό 89%.

Ντιντιέ Ντεσάντ και Κάρλος Αντσελότι, τρίβουν τα χέρια τους με τη σιγουριά που τους δίνει ο νεαρός στο χώρο του κέντρου. Οι εμφανίσεις του σίγουρα προμηνύουν ακόμα περισσότερα πράγματα από τον ίδιο και αυτόματα ανεβάζουν τον πήχη πολύ ψηλά.

Επιμέλεια: Γιάννης Νικολόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *