Type to search

ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

ΝΤΕΡΜΠΙ ΑΙΩΝΙΩΝ: ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ;

Share

Το απόγευμα της Δευτέρας 5/12 ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ντέρμπι των αιωνίων για την basket league.

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός μέχρι στιγμής παραμένει αήττητος στο πρωτάθλημα (7-0) κρατώντας ένα σερί 32-0 από την περσινή χρονιά στην basket league. Θα παραταχθεί πλήρης χωρίς κάποια απουσία.

Οι Πράσινοι από την άλλη, με σκορ 5-1 και μοναδική ήττα στο πρωτάθλημα στην πρεμιέρα με τον Άρη (69-65) έχοντας μάλιστα κι ένα ματς λιγότερο -αυτό με τον Προμηθέα-, αντιμέτωπίζουν ακόμη μια φορά την απουσία του Γκριγκόνις αν και έχουν συνηθίσει να παίζουν χωρίς αυτόν. Βέβαια, αναμένεται πως και πως η επιστροφή του Νίκου Παππά ο οποίος έχει δηλωθεί ως διαθέσιμος για το παιχνίδι της basket league.

Μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στους ερυθρόλευκους σημειώθηκε το Νοέμβριο του 2021 στο ΣΕΦ με σκορ 81-76. Από τότε ο Ολυμπιακός έχει σημειώσει 8 διαδοχικές νίκες. Υπάρχει σαφώς το πλεονέκτημα έδρας μιας ομάδας που μέχρι στιγμής έχει σταθερή πορεία και στο πρωτάθλημα και στην Ευρωλίγκα, που όμως έχει κάνει 2 ήττες στα τελευταία 3 παιχνίδια. Στις 9/12 υποδέχεται την Βίρτους Μπολόνια.

Ο Παναθηναϊκός, αν και δεν έχει δείξει σταθερό χαρακτήρα στην Ευρωλίγκα, στα τελευταία ματς έχει φέρει 3 σερί νίκες και υποδέχεται στις 8/12 την Αρμάνι.

Η πρόσφατη και προσωρινή διαφοροποίηση της δυναμικής με την οποία φθάνουν οι δύο ομάδες στο μεγάλο ντέρμπι δίνει ένα ξεχωριστό χρώμα στη σημερινή αναμέτρηση. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και μπορεί να ανταγωνιστεί ένα σύνολο όπως ο Ολυμπιακός, όμως σήμερα θα δοκιμαστεί το γκρουπ του Ράντονιτς απέναντι στο φαβορί που είναι η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Γράφει η Ευτυχία Οικονομίδου

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *