Type to search

ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλμέιδα: «Θα ήθελα να κάνουμε κάποιες μεταγραφές »

Share

Ο Ματίας Αλμέιδα συνάντησε στα ολλανδικά εδάφη τους ρεπόρτερ της ΑΕΚ όπου μίλησε για όλους  και για όλα .

Η πρώτη ερώτηση που έγινε στον Ματίας Αλμέιδα αφορούσε το αν θα γίνουν κάποιες επιπλέον μεταγραφές για να καλυφθούν κάποιες ανάγκες που μπορεί να έχει διαπιστώσει με εκείνον να απαντάει ότι έχει κάνει μια συζήτηση με την διοίκηση για το κομμάτι του ρόστερ τονίζοντας όμως ότι η ομαδα του αρέσει όπως ηδη είναι διαμορφωμένη .

Στην συνέχεια ο Αργεντίνος προπονητής αναφέρθηκε στο γεγονός ότι έχει δει αρκετούς παίχτες όχι βέβαια 80 όπως είχε δηλώσει το καλοκαίρι αλλά αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο από όλα είναι οι παίχτες να ταιριάζουν στην φιλοσοφία της ομάδας και γενικά στον δικό τους τρόπο.

Στην συνέχεια οι δημοσιογράφοι ρωτήσανε τον Αλμέιδα για την εντύπωση που του έχει αφήσει η προετοιμασία και οι δυσκολίες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν σαν ομάδα

Εκείνος απάντησε ότι έχουν γίνει αρκετές προπονήσεις παρά την κακοκαιρία και ότι είναι αρκετά ευχαριστημένος από την επίδοση των παιχτών του . Όπως αναφέρει “Περισσότερο από όλα αυτά, θέλουμε να δουλέψουμε ξανά όλοι μαζί, μετά από την μικρή άδεια που πήραμε όλοι. Θέλαμε να είμαστε σε ένα μέρος για να ζήσουμε ξανά ως οικογένεια, όλοι μαζί. Για μένα στο ποδόσφαιρο πρέπει πάντα να αντιμετωπίζεις την πραγματικότητα. Για παράδειγμα: Πηγαίνουμε στην προπόνηση με ποδήλατο. Ο αγωνιστικός χώρος δεν είναι αυτός που έχουμε συνηθίσει. Αλλά όλοι μας γεννηθήκαμε έτσι για να παίξουμε ποδόσφαιρο στην αρχή. Θέλω οι παίκτες μου να κοιτάνε και λίγο πίσω, πως ξεκινήσαμε. Για να νιώσουν όπως ένιωθαν πριν γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Γιατί θεωρώ ότι έτσι μπορούμε να εκτιμήσουμε πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος που έχουμε τώρα. ”

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε και η νέα παρουσία στην ομάδα ο Πάολο Φερνάντες ο οποίος ενσωματώθηκε γρήγορα στην ομάδα. Οι δηλώσεις του Αλμέιδα ήταν εξαιρετικά καλές για το νέο πρόσωπο της ομάδας του “ Είναι ένας έξυπνος παίκτης. Είναι ένας παίκτης με ποιότητα. Όμως, πολύ σημαντικό για την ομάδα μας, είναι και το ανασταλτικό κομμάτι που φυσιολογικά δεν μπορεί να το έχει ακόμα στο βαθμό που το έχουν οι συμπαίκτες του. Σήμερα, ήταν το πρώτο ματς που έπαιξε μαζί μας μετά από λίγες μέρες προπονήσεων, αλλά σίγουρα, τον επιλέξαμε να έρθει επειδή τα χαρακτηριστικά που έχει τα θέλουμε στην ομάδα και τώρα, πρέπει να τον δουλέψουμε για να αποκτήσει και το δικό μας στυλ παιχνιδιού.”

Ένα σημαντικό κομμάτι της συνέντευξης του Αλμέιδα ήταν η άποψη του για τον Αραούχο ο οποίος έχει έναν διαφορετικό ρόλο φέτος “ Έχω μιλήσει πάρα πολύ στον Αραούχο. Και το ξέρω ότι αυτό που έκανε τα προηγούμενα χρόνια, ήταν βασικά να σκοράρει. Όμως τώρα, είναι η ψυχή της ομάδας. Κάνει τη δουλειά ενός ολοκληρωμένου παίκτη. Τώρα είναι ένας παίκτης που σκοράρει, δίνει ασίστ, τρέχει, ξανακερδίζει μπάλες, αφήνει την ψυχή του στο γήπεδο και του εξήγησα ότι εγώ προτιμώ αυτό το είδος παίκτη. Έχει αλληλεγγύη για τους συμπαίκτες του και ακόμα κι όταν πονάει, θέλει να προπονηθεί. Και πολλές φορές εμείς οι ίδιοι του λέμε να σταματήσει για να μην ρισκάρει την υγεία του, αλλά αυτός συνεχίζει. Η μενταλιτέ του είναι αυτή η ψυχή που θέλουμε και αυτό θέλουμε να κάνει. Και του λέω να είναι πάντα ήρεμος, γιατί θα σκοράρει σημαντικά γκολ σίγουρα. ”
Η τελευταία ερώτηση αφορούσε την γνώμη του για την Αργεντινή όπου είναι η χώρας στην οποία μεγάλωσε και δούλεψε ο Ματίας Αλμέιδα όπου δήλωσε ότι πιστεύει στην Αργεντινή και ότι του αρέσει και η Βραζιλία και η Γαλλία μιας που έχει τον μεγάλο παίχτη τον Εμπαπέ ωστόσο δεν είναι σίγουρος ότι είναι τόσο καλή όσες οι άλλες δυο ομάδες.

Επιμέλεια : Κωνσταντίνα Τόλια

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *