Type to search

2ος ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΙΩΝ Β' ΕΠΣΑ Ε.Π.Σ.ΑΘΗΝΩΝ ΝΕΟΠΕΝΤΕΛΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Ένα και να καίει» από τον Νεοπεντελικό

Share

Μπορεί να αγχώθηκε περισσότερο απ’ ότι υπολόγιζε αλλά εντέλει ο Νεοπεντελικός έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το Δημοτικό Στάδιο Υμηττού. Ο Αρίων έβαλε δύσκολα για 80 λεπτά στους φιλοξενούμενους αλλά η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κατσογιάννη τον άφησε με άδεια χέρια.

Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του δεύτερου ομίλου της Β’ ΕΠΣΑ, ο Αρίων υποδέχθηκε τον Νεοπεντελικό. Οι γηπεδούχοι ήθελαν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα μετά και την ήττα από τον Παράδεισο. Από την μεριά της η ομάδα της Πεντέλης ήθελε να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο της σερί. Ο αγώνας καθυστέρησε να ξεκινήσει εξαιτίας της καθυστερημένης λήξης του αγώνα γυναικών μεταξύ Ολυμπιάδας Υμηττού και του Γυμναστικού Συλλόγου Εργοτέλη που διεξάγονταν στο ίδιο γήπεδο.

Με την σέντρα του παιχνιδιού, λοιπόν, ο Αρίων είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Συγκεκριμένα, έπειτα από κάθετη πάσα του Καραγεώργου, ο Κυριαζής βρέθηκε απέναντι στον Κουτρομάνο. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έβαλε την κόντρα με τον μέσο του Αρίωνα να μένει όρθιος και σε κενή εστία να προτιμά να πασάρει την μπάλα από το να τελειώσει την φάση. Ο Ranci έγινε αποδέκτης της μπάλας, όμως ο Κουτρομάνος με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να δώσουν συνέχεια στο δυναμικό τους ξεκίνημα. Αρκετά γρήγορα ο Νεοπεντελικός πήρε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να βρει ευκαιρία να απειλήσει. Από την άλλη οι γηπεδούχοι κλείστηκαν σε χαμηλά μέτρα με τον επιθετικό της ομάδας να είναι και ο ίδιος κάτω από την σέντρα. Στόχος τους κάθε φορά που έκλεβαν την μπάλα, να βρουν με κάποια μακρινή μπαλιά τον Ranci στην αντεπίθεση.

Παρά την κατοχή της μπάλας όμως η ομάδα του Νεοπεντελικού ήταν αρκετά φλύαρη. Συνεπώς, έπρεπε να φτάσουμε στο 31ο λεπτό για να δούμε την πρώτη καλή φάση των φιλοξενούμενων. Αφού η μπάλα πέρασε από πολλά πόδια, έφτασε στον Ξένο, ο οποίος είδε το πλασέ του στο ύψος της μεγάλης περιοχής να αποκρούεται από τον Τσιμουράκο. Ακολούθησαν ακόμα δύο καλές φάσεις σε διάστημα δύο λεπτών από τους Φάκη και Κατσογιάννη. Χωρίς όμως να απειλούν ιδιαίτερα την εστία του Αρίωνα.

Η εικόνα μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε δραματικά και έτσι οι δύο ομάδες επέστρεψαν στα αποδυτήρια. Αναμφίβολα το 0-0 ήταν ένα αποτέλεσμα που με βάση την εικόνα εξυπηρετούσε περισσότερο τους γηπεδούχους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο αγώνας απέκτησε καλύτερο ρυθμό. Αυτήν την φορά ήταν ο Νεοπεντελικός αυτός που είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ημιχρόνου. Μετά από φάση διαρκείας, ο Κούκουρας βρέθηκε στην περιοχή αλλά το σουτ του δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουτρομάνο. Ο Φάκης πήρε το ριμπάουντ με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να αποκρούει ξανά.

Από την πλευρά του ο Αρίων απάντησε λίγα λεπτά αργότερα, όταν ο Καραγεώργος αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Κουτρομάνο. Με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω, ο Νεοπεντελικός έχασε και άλλη ευκαιρία να προηγηθεί αφού ο Φάκης αστόχησε σε δικό του τετ-α-τετ.

Βλέποντας το ματς να έχει ανοίξει, ο προπονητής των φιλοξενούμενων πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή προκειμένου να το εκμεταλλευτεί. Ο Νικολάου πήρε την θέση του Ξένου και ο Λυμπούσης, που μέχρι τότε έπαιζε στο κέντρο της άμυνας, ανέβηκε στην μεσαία γραμμή. Μια εσωτερική αλλαγή που μετά από λίγα λεπτά τον αντέμειψε αφού ο Λυμπούσης σκόραρε για τον Νεοπεντελικό. Το γκολ του όμως δεν μέτρησε μιας και υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Οι αλλαγές συνεχίστηκαν με τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν να πιέζουν για το «χρυσό» γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα. Όπως και στο α’ ημίχρονο όμως έτσι και τώρα η κατοχή μπάλας τους δεν μετραφράστηκε σε κάτι ουσιαστικό. Την λύση ήρθε να δώσει στο 80ο λεπτό ο Κατσογιάννης. Ο Νεοπεντελικός πήρε φάουλ έξω από την περιοχή, ο 19χρονος μέσος έστησε την μπάλα και με απευθείας εκτέλεση νίκησε τον Τσιμουράκο γράφοντας το 0-1.

Το γκολ του Κατσογιάννη λύτρωσε τους συμπαίκτες του, ο οποίοι υπερασπίστηκαν το αποτέλεσμα χωρίς να απειληθούν στα εναπομείναντα λεπτά. Ο προπονητής του Αρίων δοκίμασε να διαφοροποιήσει την κατάσταση πραγματοποιώντας δύο αλλαγές μετά το γκολ αλλά ο χρόνος ήταν εναντίον της ομάδας του πλέον.

Το τέλος του αγώνα φέρνει τον Αρίωνα στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και με μεγάλη ανάγκη για αποτελέσματα. Αρχής γενομένης από τον εκτός έδρας αγώνα που ακολουθεί απέναντι στην Τερψιθέα. Ο Νεοπεντελικός από την πλευρά του σκαρφάλωσε στην 4η θέση του πίνακα και θα επιχειρήσει να επεκτείνει το νικηφόρο του σερί την επόμενη αγωνιστική στην έδρα του απέναντι στην Κορωνίδα.

Ενδεκάδες

Αρίων: Τσιμουράκος, Φύτρος Γιώργος, Φύτρος Ευάγγελος, Τοπαλίδης, Αλημπάλης, Καραχάλιος (Πολυμερόπουλος 85′), Μπουρλέσης, Κυριαζής, Ranci, Καραγεώργος (Καστανιώτης 85′) , Παπαργύρης.

Νεοπεντελικός: Κουτρομάνος, Ψύλλος, Κούκουρας, Παππάς, Ξένος (Νικολάου 60′), Φάκης Δημήτρης, Σαγματόπουλος (Σαρβανίδης 71′), Καραγιάννης, Φάκης Ιάσονας (Τζανετής 85′), Λυμπούσης, Κατσογιάννης.

Διαιτητές

Πρώτος: Τζίβρας

Βοηθοί: Μαμούνης, Κωτσοβίλης

Επιμέλεια: Αργύρης Μαρδάνης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *