Type to search

Αθλητικη Διοργανωση Αθλητική ομάδα Ε.Π.Σ.ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΣ Αθηνών ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Θρίαμβος Αθηνών-Ιλίσια 2004 0-2: Back to back νίκες και αντεπίθεση

Share

Τα Ιλίσια 2004, πανηγύρισαν τη νίκη για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, επικρατώντας στο γήπεδο του Υμηττού, του Θριάμβου Αθηνών, με σκορ 0-2, προσπερνώντας τον έτσι στο βαθμολογικό πίνακα.

Ο Θρίαμβος, για ένα ακόμη παιχνίδι δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο γκολ, παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε, με αποτέλεσμα να χάσει για δεύτερο συνεχόμενο ματς.

Το παιχνίδι, ξεκίνησε με τον Θρίαμβο να μπαίνει πολύ δυνατά και να φτάνει μία ανάσα από το να ανοίξει το σκορ. Στάθηκε όμως άτυχος, αφού η μπάλα σταμάτησε δύο φορές στο δεξί δοκάρι του Ξενιτίδη, σε εκτός περιοχής δυνατά σουτ του Καλεμάι και του Μούστα στο 7ο και 9ο λεπτό αντίστοιχα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίωρο, με την πρώτη ευκαιρία για τα Ιλίσια να έρχεται στο 35ο λεπτό, με εντός περιοχής σουτ με το αριστερό, από τον Τριάντο, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχισαν να προηγηθούν στο σκορ λίγο πριν την ανάπαυλα, στο 44ο λεπτό, με τον επιθετικό τους τον Καψάλη, που έφυγε ωραία στην πλάτη της άμυνας, απέφυγε με προσποίηση τον αμυντικό και με δεξί συρτό σουτ, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, γράφοντας το 0-1.

Τα Ιλίσια 2004, ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που έκλεισαν το πρώτο. Στο 52′ σε μία αντεπίθεση που εκδήλωσαν, μετά από κλέψιμο στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Τριάντος έδωσε την μπάλα στον Λιάπη και αυτός σούταρε χαμηλά και δυνατά στην δεξιά γωνία, του ανήμπορου να αντιδράσει Μπαριάμπα, με τον νεαρό μέσο να δίνει αέρα 2 τερμάτων στην ομάδα του. Το δοκάρι σταμάτησε και την προσπάθεια του Φιτόπουλου, που σε ανέβασμα του στο 72ο λεπτό, βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα, όμως στάθηκε άτυχος και δεν μπόρεσε να διευρύνει ακόμη περισσότερο το προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους. Η μοναδική ουσιαστική αντίδραση, που προσπάθησε να βγάλει ο Θρίαμβος, ήρθε στο 83′ όταν ο Καλεμάι, βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην μικρή περιοχή, μετά από εξαιρετική μακρινή πάσα, όμως το τελείωμα του δεν ήταν το ιδανικό, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, υπήρξε άλλη μία τεράστια ευκαιρία για τα Ιλίσια, με τους Καψάλη και Δερβένη, που είχε περάσει ως αλλαγή, να μην μπορούν να νικήσουν τον τερματοφύλακα του Θριάμβου που έκανε διπλή απόκρουση στα κοντινά σουτ των παικτών των Ιλισίων.

Το τελικό σφύριγμα της λήξης, βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν το πρώτο τους φετινό διπλό, με χορούς και τραγούδια στα αποδυτήρια. Την επόμενη αγωνιστική (7η), τα Ιλίσια 2004 υποδέχονται τον ΑΟ Κωφών, ενώ ο Θρίαμβος Αθηνών αντιμετωπίζει σε δύσκολο εκτός έδρας αγώνα, στην πρωτοπόρο Χρυσούπολη.

Μετά το παιχνίδι, οι δυο προπονητές παραχώρησαν δηλώσεις για τον αγώνα στις οποίες ανέφεραν:

K. Λυμπερόπουλος (προπονητής Θριάμβου): ‘Στράβωσε το παιχνίδι νωρίς με τα 2 δοκάρια που είχαμε, ενώ δεν μας δόθηκε και ένα πέναλτι στο πρώτο μέρος και ένα προς το τέλος του παιχνιδιού. Πήραν ψυχολογία με το γκολ στο 44′ και στο δεύτερο ημίχρονο είχα 9 απουσίες, επομένως δεν μπορούσα να αλλάξω πολλά πράγματα από τον πάγκο. Ψάχνουμε να βρούμε παίκτες να πλαισιώσουν τα νεαρά παιδιά που ήρθαν από την ακαδημία να παίξουν για την πρώτη ομάδα και τους ευχαριστώ για αυτό.’

Κ. Θεμέλης (προπονητής Ιλισίων): ‘Τα συγχαρητήρια της νίκης ανήκουν πάντα στους ποδοσφαιριστές, γιατί αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι από την αρχή, τα παιδία άργησαν λίγο να βρουν τα πατήματά τους, σε αυτό το γήπεδο που είναι ακατάλληλο, αλλά και να βρουν ένα ρυθμό. Βάλαμε σε μία αντεπίθεση, όπως το είχαμε σχεδιάσει το γκολ και από εκεί και πέρα, ελέγξαμε το παιχνίδι πετυχαίνοντας και ένα δεύτερο τέρμα, ενώ είχαμε και άλλες ευκαιρίες να διευρύνουμε το προβάδισμα μας. Δεν θα παραλείψω, τα 2 δοκάρια που έκανε η αντίπαλη ομάδα και που θα μπορούσε να έχει προηγηθεί νωρίς και η μορφή του παιχνιδιού να είναι πολύ διαφορετική.’

Αρχικές Συνθέσεις

Θρίαμβος Αθηνών (κ. Λυμπερόπουλος): Μπαριάμπας, Χάλαρης, Κόρωνης (74΄Καλαντζής), Χρυσαγής, Πιλάτης, Σάρρα (C), Βάσος (69′ Ισουφάι), Μούστα, Μποντίνης (58′ Χιμολάρι), Satha, Καλεμάι.

Ιλίσια 2004 (κ. Θεμέλης): Ξενιτίδης, Φιτόπουλος, Καμπεράι, Λύτο, Σώκλας Χ. (C), Τζίρος, Σώκλας Β. (89′ Πρέντζας), Λιάπης, Καψάλης, Τριάντος (85′ Πετρίδης), Κάρανης (76′ Δερβένης).

Γιώργος Κουρτέσης

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *