Type to search

Ε.Π.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φίλαθλοι – Φαληρικός 5-0: Παράσταση για ένα ρόλο

Share

Δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου να κάμψουν την αντίσταση του Φαληρικού οι Φίλαθλοι και πήραν μια εύκολη νίκη που τους επιτρέπει να βλέπουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.

Την αυλαία για την 7η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Α Κατηγορίας της ΕΠΣ Πειραιά άνοιξαν Φίλαθλοι και Φαληρικός με τις δυο αντιπάλους να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Δημοτικό Γήπεδο Μοσχάτου. Η αναμέτρηση είχε χαρακτήρα πρώιμου τελικού καθώς καμία ομάδα δεν είχε ξεκινήσει καλά τη χρονιά, ωστόσο μόνο ο ένας μονομάχος κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο. Οι Φίλαθλοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να «διαλύσουν» με 5-0 τον Φαληρικό, ο οποίος κατέβηκε με πολλές απουσίες, νέα παιδία και μόνο 4 αναπληρωματικούς στον πάγκο λίγες μέρες μετά την παραίτηση του πρώην προπονητή του, Βασίλη Ιωαννίδη. Η νίκη αυτή ήταν μόλις η δεύτερη για τους γηπεδούχους, οι οποίοι με συγκομιδή 6 βαθμών, αλλά έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο βρίσκονται στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν χωρίς βαθμό, έχοντας μάλιστα την χειρότερη άμυνα του ομίλου με 34 γκολ παθητικό.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με, τον ελπίζουμε όχι σοβαρό τραυματισμό του Μπράκα, στο 1ο μόλις λεπτό της αναμέτρησης. Ο παίκτης του Φαληρικού σε μια διεκδίκηση της μπάλας φάνηκε να πατάει άσχημα το πόδι με αποτέλεσμα να αποκομίζει τραυματισμό κατά πάσα πιθανότητα στο γόνατο. Οι φιλοξενούμενοι πιθανώς επηρεασμένοι και από το άσχημο αυτό γεγονός δέχτηκαν άμεσα διπλή ευκαιρία με τον αρχηγό Ζήνωνο να αποκρούει και τις δύο φορές. Ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Φίλαθλοι Πειραιά είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και φαινόταν πως το πρώτο γκολ ήταν θέμα χρόνου. Και έτσι έγινε. «Καραμπόλα» στην άμυνα του Φαληρικού στο 17’ έβγαλε τον Ζόνγκα ευθεία με το τέρμα και αυτός σε μια πράξη αλτρουισμού πάσαρε στον ελεύθερο Θεοδωρόπουλο δίπλα του που πλάσαρε εύστοχα σε κενό τέρμα. Στο 21’ ο Μπακοθανάσης έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει το σκορ για την ομάδα του με κεφαλιά ψαράκι που απέκρουσε ο Ζήνωνος που ώρες ώρες φαινόταν να παίζει μόνος του. Στο 23’ όμως ούτε αυτός μπόρεσε να αποσοβήσει το 2-0 με τον Τσέλα να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας, να περνάει τον τερματοφύλακα και να πετυχαίνει έτσι το 2ο γκολ του στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι είχαν και άλλες μεγάλες ευκαιρίες και εάν ήταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσαν να έχουν «καθαρίσει» το ματς από το πρώτο μέρος.

Οι Φίλαθλοι φάνηκαν να επηρεάζονται ελαφρώς από την ανάπαυλα και μπήκαν αρκετά νωθρά στο 2ο ημίχρονο. Παρόλα αυτά η διαφορά ποιότητας ήταν εμφανής και ο Φαληρικός Σύνδεσμος Φιλάθλων Νίκαιας όσο και να προσπαθούσε δεν μπορούσε να δημιουργήσει πραγματικές απειλές για την εστία του Λυμπέρη ο οποίος είχε ένα αρκετά ήρεμο απόγευμα. Μετά από ένα χρονικό διάστημα οι γηπεδούχοι συνειδητοποίησαν ότι δεν γινόταν να αφήσουν στο σκορ στο σχετικά εύθραυστο 2-0 και έβαλαν το πόδι στο γκάζι. Στο 65’ και στο 77’ ο Θεοδωρόπουλος πέτυχε άλλα δυο γκολ, πραγματοποιώντας χατ τρικ που τον οδήγησε στην κορυφή της λίστας των σκόρερ του ομίλου με 5 γκολ. Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε ο Ζόνγκα στο 87’.

Την επόμενη αγωνιστική οι Φίλαθλοι δοκιμάζονται στην έδρα του Αμπελακιακού, ενώ ο Φαληρικός δίνει παιχνίδι ζωής και θανάτου απέναντι στην τελευταία για την ώρα Νίκη Ρέντη.

Διαιτητής: Γιανναράκης Ι. Βοηθοί: Φαγκρίδας Α., Παρισσόπουλος Χ.

Οι Συνθέσεις:

Φίλαθλοι: (Θοδωρής Ντέμος) Λυμπέρης, Καζαντζίδης (68’ Οικονόμου), Φισκατόρης (71’ Αντωνάκος-Χριστιανίδης), Μελάς, Σιδερόπουλος, Μαθιουδάκης (68’ Νταβέλης) , Θεοδωρόπουλος, Ζόνγκα, Βαζαίος (75’ Μέρντα), Μπακοθανάσης, Τσέλα (46’ Σωτηρόπουλος)

Φαληρικός: Ζήνωνος, Μπράκα (2’ Γόγολας), Νερούτσος, Μάνθιος, Αμπντούλ, Τσιτσής, Τερζάκης, Ζάχο, Ντέντε, Μέτας, Πρίντεζης (46’ Μανταφούνης)

 

Ορέστης Καδδάς

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *