Type to search

Αργεντινή Αργεντινή - Αυστραλία Αυστραλία ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Παγκόσμιο Κύπελλο Παγκόσμιο κύπελλο 2022 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αργεντινή – Αυστραλία 2-1 : Αγχώθηκε, αλλά πέρασε η παρέα του Μέσσι.

Share

Έκανε τα πράγματα δύσκολα για τον εαυτό της αλλά εν τέλει εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά η Αργεντινή. Ήλεγχε το παιχνίδι καθ’ όλη τη διάρκεια του, αλλά παραλίγο να πάθει τη ζημιά με το πόσο χαλαρή φάνηκε να είναι στο τέλος, θεωρώντας πως το παιχνίδι είχε τελειώσει και με τον Λαουτάρο Μαρτίνεζ να σπαταλάει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Η <<Αλμπισελέστε>> προηγήθηκε στο 35′ με τον Μέσσι, ο οποίος έγραψε ιστορία, φτάνοντας τα 1000 παιχνίδια καριέρας, και ξεπερνώντας τα γκολ του Μαραντόνα σε Παγκόσμιο Κύπελλο, με 9 έναντι 8. Το 2-0 έκανε ο Άλβαρεζ με γκολ στο 57′, ενώ το τελικό 2-1 διαμορφώθηκε με αυτογκόλ του Φερνάντεζ στο 77′.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Αργεντινή είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν, όμως, πολύ αργή κατά τη διάρκεια ανάπτυξης και έτσι όταν είχε την μπάλα, την είχε σε σημεία που δεν αποτελούσαν κίνδυνο για την Αυστραλία. Συνήθως, μάλιστα, πίσω κιόλας από τη μεσαία γραμμή. Οι Αυστραλοί από την μεριά τους, πίεσαν ψηλά την Αργεντινή αλλά σε λίγες περιπτώσεις κατάφεραν να κερδίσουν την μπάλα, και σε ακόμα λιγότερες να την κερδίσουν σε πλεονεκτική θέση για να επιτεθούν άμεσα. Η ομάδα του Σκαλόνι είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο 45λεπτο, αλλά η καλή αμυντική παράταξη των <<Καγκουρό>> δεν τους επέτρεψε να βρουν χώρους.

Πρώτοι απείλησαν οι Αυστραλοί, μετά από κεφαλιά του Σούτταρ που ανακόπηκε από τον Ρομέρο στο 28′, ενώ η μπάλα είχε κατεύθυνση προς την εστία. Η Αργεντινή με την πρώτη της ευκαιρία άνοιξε και το σκορ με τον Λιονέλ Μέσσι, σκοράροντας για πρώτη του φορά στη νοκ-άουτ φάση του Μουντιάλ. Μια εξαιρετική συνεργασία και ένα τριγωνάκι μεταξύ Μέσσι – Γκόμεζ – Οταμέντι, βρήκε και πάλι αποδέκτη τον μεσοεπιθετικό της Παρί, ο οποίος πλάσαρε χαμηλά στη γωνία του Ράϊαν για το 1-0, στο 35ο λεπτό.

Στο 50ο λεπτό, ο Μέσσι πάλι σούταρε έξω από τη περιοχή αλλά το σουτ κατέληξε πάνω στον Ράϊαν. Οι Αργεντίνοι διπλασίασαν το προβάδισμα τους στο σκορ στο 57′, μετά από πίεση του Ντε Πολ ψηλά μέχρι τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Εκείνος τον απέφυγε με ντρίμπλα, αλλά έχασε τη μπάλα στη συνέχεια από τον Άλβαρεζ, ο οποίος έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας, σκοράροντας έτσι σε δεύτερο σερί παιχνίδι.

Ο Άλβαρεζ έκλεψε τη μπάλα και έκανε το 2-0.

Δεν υπήρχε φάση έπειτα μέχρι το 74′, όταν ο Ταλιαφίκο πάτησε περιοχή από τα αριστερά αλλά το σουτ του πέρασε αρκετά άουτ. Από το πουθενά στο 77′, από ένα σουτ της απελπισίας του Γκούντουιν η μπάλα κόντραρε στον Ένζο Φερνάντεζ, και αφού άλλαξε τελείως κατεύθυνση καρφώθηκε στη γωνία της εστίας για το 2-1. Το σουτ κατευθυνόταν έξω, οπότε χρεώθηκε ως αυτογκόλ στον Φερνάντεζ. Στο 80′ η Αυστραλία έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Μπέϊτς να περνάει τέσσερις αντιπάλους του και να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, αλλά κόπηκε από ένα καταπληκτικό τάκλιν του Λισάντρο Μαρτίνεζ. Στο επόμενο λεπτό, το σουτ του Χρούστιτς λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή πέρασε πάνω από το δοκάρι.

Στο 88ο λεπτό ένα διαγώνιο σουτ του Λαουτάρο Μαρτίνεζ πέρασε αρκετά άουτ. Αμέσως θα σπαταλήσει κι άλλη ευκαιρία εντός της μεγάλης περιοχής αμαρκάριστος μετά από πάσα του Μέσσι, στέλνοντας την μπάλα ψηλά. Ο επιθετικός της Ίντερ δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα ούτε στο 90+3′, όπου πάλι ο Μέσσι με πάσα του, τον έβγαλε τετ α τετ, αλλά νικήθηκε από τον Ράϊαν. Η Αργεντινή συνέχισε να χάνει ευκαιρίες με το σουτ του Μέσσι να περνάει λίγο δίπλα από το παραθυράκι της εστίας. Στο 90+4′ πάλι από συνεργασία Μέσσι – Λαουτάρο ο δεύτερος θα νικηθεί ξανά από τον Ράϊαν, ενώ στην επαναφορά ο Μέσσι δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η ευκαιρία της Αυστραλίας ήρθε στο 90+7′ με τον Κουόλ να γυρνάει υπέροχα με τη μπάλα αποφεύγοντας το μαρκάρισμα του Ρομέρο μέσα στην περιοχή, με τον Μαρτίνεζ να κάνει σπουδαία επέμβαση και να δίνει την πρόκριση στην <<Αλμπισελέστε>>.

Η τεράστια χαμένη ευκαιρία του Κουόλ στο τέλος του αγώνα.

Η Αργεντινή έτσι, προκρίνεται στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία, την ερχόμενη Παρασκευή 9/12 στις 21:00. Οι δύο ομάδες έχουν ξανατεθεί αντιμέτωπες σε αυτή τη φάση το 1998, με τους <<Οράνιε>> να παίρνουν την πρόκριση με 2-1 με ένα αδιανόητο γκολ του Ντένις Μπέρκαμπ στο 89′ στη Μασσαλία. Για όσους δεν θυμούνται…

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Αργεντινή ( Λιονέλ Σκαλόνι ) : Ε.Μαρτίνεζ, Ακούνια ( Ταλιαφίκο 72′ ), Οταμέντι, Ρομέρο, Μολίνα ( Μοντίλ 80′ ), Φερνάντεζ, ΜακΆλλιστερ ( Παλάσιος 80′ ), Ντε Πολ, Άλβαρεζ ( Λαουτ.Μαρτίνεζ 72′ ), Γκόμεζ ( Λισ.Μαρτίνεζ 50′ ), Μέσσι.

Αυστραλία ( Γκρέϊαμ Άρνολντ ) : Ράϊαν, Μπέϊτς, Ράουλς, Σούτταρ, Ντέγκενεκ ( Κάρασιτς 72′ ), Μπάκους ( Χρούστιτς 58′ ), Έρβιν, Μόϊ, Λέκι ( Κουόλ 72′ ), Ντιουκ ( ΜακΛάρεν 72′ ), ΜακΓκρι ( Γκούντουιν 58′ ).

Γράφει ο Χρήστος Σκούρας.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *