Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΡΟΛΟ ΣΤΟ…ΡΕΝΤΗ!

Share

Με συνοπτικές διαδικασίες υπέταξε με σκορ 3-0 το μεσημέρι του Σαββάτου στο “Σταύρος Μελλισουργός” ο Ατρόμητος Πειραιά τον Αετό Κορυδαλλού. Έτσι, οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στις νίκες μετά την ισοπαλία της προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στον Αστέρα Χαραυγής. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα του Ατρόμητου να αναλαμβάνει να κυκλοφορήσει τη μπάλα, έχοντας την κατοχή και την ομάδα του Κορυδαλλού να περιμένει. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν κυρίως μέσω αντεπιθέσεων να εκμεταλλευτούν τα όποια λάθη των αντιπάλων τους. Παρά την καλή κυκλοφορία της μπάλας, οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά στα πρώτα λεπτά αφού οι χώροι παρέμεναν καλά κλειστοί. Στο 10′ θα έρθει η πρώτη ευκαιρία για τον Αετό με το Βερούση να κάνει το σουτ και το Μύρτα να διώχνει σε κόρνερ. Τελικά στο 12′ οι γηπεδούχοι θα ανοίξουν το σκορ με τον Κοντάκο, η κεφαλιά του οποίου θα κάνει το 1-0 μετά από ωραία σέντρα του Παπαθανασίου στο δεύτερο δοκάρι.

Ακόμη και μετά την επίτευξη του γκολ οι παίκτες του Ατρόμητου συνέχισαν να πιέζουν με σκοπό να διευρήνουν το προβάδισμα τους. Ιδιαίτερα κινητικοί ήταν οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες, με τη μπάλα να ξεκινά συνεχώς από τον άξονα και τον Παπαθανασίου σε κάθε επιθετική ενέργεια της ομάδας του. Αντιθέτως, πολλά προβλήματα στη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση για τους φιλοξενούμενους. Στο 28′ ο Ατρόμητος θα φτάσει κοντά και σε δεύτερο τέρμα, με την κεφαλιά του Σιάνου να περνά λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ροβατσού. Δύο λεπτά μετά νέο σουτ του ίδιου θα μπλοκάρει εύκολα αυτή τη φορά ο κίπερ. Με τη συμπλήρωση του ημιώρου ο Μαυρίδης θα πλασάρει εύκολα από το ύψος του πέναλτι για το 2-0. Στο 33′ οι φιλοξενούμενοι θα απειλήσουν ξανά μετά από ώρα με το σουτ του Γεωργιάδη να περνά αρκετά έξω. Και μπορεί το κρύο να ήταν “τσουχτερό” αλλά δεν εμπόδισε τα 100 περίπου άτομα να βρεθούν στο γήπεδο του Ρέντη και να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση. Στο 43′ ακόμη ένα σουτ από το Μαυρίδη χωρίς αντίκρισμα, με τον ίδιο πάντως να ξεχωρίζει στο πρώτο μέρος για την ομάδα του. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ και την ομάδα του Κορυδαλλού να δυσκολεύεται αρκετά.

Λίγα πράγματα στο δεύτερο μέρος, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν και πάλι καλύτερα και πιο δυνατά στο παιχνίδι, απειλώντας στο 48′ με την κεφαλιά του Μαούνη να φεύγει εκτός. Ίδια εικόνα και στην επανάληψη με την ομάδα του Κορυδαλλού να περιμένει παρά το γεγονός ότι βρισκόταν πίσω στο σκορ. Ο προπονητής τους θα αλλάξει νωρίς τα πλάνα του τοποθετώντας πεντάδα στην άμυνα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στη συνεχή πίεση η ομάδα του. Στο 55′ και το 57′ και τα δύο στημένα λίγο έξω από την περιοχή θα περάσουν ανεκμετάλλευτα για τους κιτρινόμαυρους του Κορυδαλλού.

Ο Ατρόμητος Πειραιά θα κάνει τρία τα τέρματα του στο 68′ και πάλι με γκολ του Κοντάκου (ο οποίος θα φτάσει τα 7 στο σύνολο στη τρέχουσα σεζόν), μετά από ωραία ενέργεια και πάλι του Μαυρίδη. Μπαίνοντας στο τελευταίο εικοσάλεπτο οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και κυκλοφόρησαν καλύτερα τη μπάλα, ενώ οι πολλές αλλαγές και από τις δύο πλευρές χάλασαν το ρυθμό που υπήρχε έως εκείνη την ώρα. Μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει θα σπαταλήσει ο Αετός στο 77′ μετά από ωραία εκτέλεση φάουλ του Βερούση και τον Μύρτα να διώχνει σε κόρνερ με υπερένταση. Αυτή αποτέλεσε και την τελευταία φάση του αγώνα, με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει νικητή τον Ατρόμητο που με τους τρεις βαθμούς ανέβηκε στην τρίτη θέση της κατάταξης και τους 14 βαθμούς, στην προσπάθεια του να παραμείνει όσο πιο κοντά γίνεται στην κορυφή.

Η διαιτητική τριπλέτα αποτελούνταν από τον κ. Ζησιμόπουλο, τον κ. Λυτριβή και τον κ. Πουλόπουλο.

Παρατηρητής ήταν ο κ. Φωκίδης, ενώ γιατρός η κα. Χατζηπαρασκευά.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ατρόμητος Πειραιά: Μύρτα, Στεφανής, Χονδρουδάκης, Ζαννής(17′ Παπαδάκης), Μαούνης, Παπαθανασίου, Μαυρίδης(80′ Βαμβακάς), Τζάκσον(66′ Καντέρογλου), Σιάνος(66′ Σκορδίλης), Δηλαβέρης(46′ Γκολφινόπουλος), Κοντάκος

Αετός Κορυδαλλού: Ροβατσός, Αρώνης, Ράπτης(46′ Βαμβακούσης), Καλλίδης, Μάναλης(46′ Πετράκης), Γεωργιάδης(62′ Ξύκα), Βερούση, Σιδηρόπουλος(76′ Παπαποστόλου), Μουτάφης(58′ Γάγης), Κομήτας, Μπούλιαρης

Θάνος Βλάχος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *