Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μοιράστηκαν βαθμούς και νεύρα

Share

Ένταση, μονομαχίες, μεγάλες φάσεις, γκολ, διαμαρτυρίες. Το ματς στην Αργυρούπολη ανάμεσα στην τοπική Λαύρα και τον Κένταυρο Βριλησσίων τα είχε όλα, με το τελικό 1-1 να αφήνει ικανοποιημένους περισσότερο τους γηπεδούχους, βάση της εικόνας του. Αήττητος παρέμεινε και την 8η αγωνιστική ο Κένταυρος, συνεχίζοντας να οδηγεί την κούρσα στον 3ο όμιλο της Β’ ΕΠΣ Αθηνών.

 

Ο Αγώνας

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν μουδιασμένα τον αγώνα, με τη Λαύρα να προσπαθεί να πάρει την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια ουσιαστική απειλή για την εστία των φιλοξενούμενων. Εξαίρεση ένα σουτ του Μαυρόπουλου στο 6′, που πέρασε λίγο πάνω απ’ την εστία του Τικταπανίδη. Μετά το πρώτο τέταρτο, ο Κένταυρος ανέβασε τις γραμμές του και επιχείρησε να πιέσει ψηλά στο γήπεδο. Οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ στην πρώτη φάση τους στο ματς, όταν το απευθείας φάουλ του Μπαλατσούρα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι (19′). Οι πρωτοπόροι πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, όμως η Λαύρα ήταν αυτή που βρήκε το γκολ, στο 38ο λεπτό. Ο Τικταπανίδης απέκρουσε δύσκολα την κεφαλιά του Κουλουρίδη, αλλά ο Σημαιάκης που καραδοκούσε πήρε το ριμπάουντ και πλάσαρε εύστοχα από κοντά για να ανοίξει το σκορ. Η ομάδα των Βριλησσίων είχε τη στιγμή της για ισοφάριση πριν την ανάπαυλα, αλλά το πλασέ του Μπρίλη από πλάγια θέση εντός περιοχής σταμάτησε πάνω στον Γουλή.

Ότι δεν κατάφερε ο Κένταυρος στο πρώτο ημίχρονο, το πέτυχε στα πρώτα δευτερόλεπτα της επανάληψης! Οι αμυντικοί της Λαύρας δεν έδιωξαν σωστά σε ένα γέμισμα από την αριστερή πλευρά, και ο Μπαλατσούρας με κοντινό σουτ είχε εύκολο έργο, φέρνοντας το ματς στα ίσα. Το γρήγορο γκολ ανέβασε την ψυχολογία των φιλοξενούμενων, οι οποίοι έφτασαν κοντά στην ανατροπή στο 59′, με μια ωραία ανάπτυξη επίθεσης. Ο Γκούγκας υποδέχτηκε τη μπάλα στον άξονα, τράβηξε πάνω του αμυντικούς και την κατάλληλη στιγμή άνοιξε στον Δέτση, ο οποίος νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Γουλή. Μια πτώση του Γεωργουδάκη εντός περιοχής στο 72′ προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του Κενταύρου για πέναλτι, σε μια δύσκολη φάση για τον διαιτητή, ο οποίος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα, ο αγώνας απέκτησε τρομερή ένταση, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τις μονομαχίες να διαδέχονται η μία την άλλη. Ευνοημένοι από αυτό το ρυθμό ήταν οι Βριλησσιώτες, καθώς δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες για να φύγουν με το τρίποντο στο τελευταίο 10λεπτο, όμως ο Γουλής είχε διαφορετική άποψη. Στο 82′ ο Τσαντύλας πέρασε μια έξυπνη διαγώνια πάσα που έβγαλε τετ α τετ τον Γκούγκα, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να τον σταματάει, ενώ στο ριμπάουντ ο Δέτσης αστόχησε αμαρκάριστος από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής. Ένα λεπτό αργότερα, ξανά ο Τσαντύλας έφτιαξε τις προϋποθέσεις με ωραία σέντρα στον Δέτση, ο οποίος πήρε την κεφαλιά ολομόναχος στην καρδιά της άμυνας, αλλά ο πορτιέρο της Λαύρας είχε ξανά απάντηση με τρομερή απόκρουση εξ επαφής. Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν εκ νέου πέναλτι στο 87′, και στην εξέλιξη της φάσης είδαν τον Σκουρλά να απομακρύνει πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Δέτση. Στο επόμενο λεπτό ήταν σειρά της Λαύρας να ζητήσει παράβαση εντός περιοχής σε μαρκάρισμα του Κουλουρίδη, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση. Ο προπονητής των γηπεδούχων έγινε έξαλλος για το μη καταλογισμό της <<εσχάτης των ποινών>> και είδε τη 2η κίτρινη απ’ τον Γουρέλη για τις έντονες διαμαρτυρίες του. Η ομάδα της Αργυρούπολης παραλίγο να κλέψει τη νίκη στη συμπλήρωση του 90λέπτου, με κεφαλιά -υπό πίεση- του Κουλουρίδη απ’ την μικρή περιοχή, όμως ο Τικταπανίδης διατήρησε το αήττητο της ομάδας του.

Μετά τη λήξη του αγώνα και την αποχώρηση των ομάδων από το γήπεδο, υπήρξε έντονο επεισόδιο ανάμεσα σε παίκτες των δύο συλλόγων. Πιο συγκεκριμένα, ο Μαυρόπουλος και ο Γεωργουδάκης λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια, μετά από μια μεταξύ τους διαφωνία. Οι συμπαίκτες του πρώτου προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν, καθώς ήταν έξω φρενών, ενώ ο χαφ του Κενταύρου έφυγε προς τα αποδυτήρια της ομάδας του. Μετά από λίγο, και με την έγκαιρη παρέμβαση των διαιτητών και των ανθρώπων του γηπέδου, η ένταση κόπασε και αποφεύχθηκαν περεταίρω παρατράγουδα.

 

Συνθέσεις

Λαύρα Αργυρούπολης : Γουλής, Σημαιάκης, Παπαγεωργίου (73′ Κολάι), Τσαπατράρης, Λύτρας, Τρουλινός, Μαυρόπουλος (88′ Ντερβισλλάρι), Πολυμερόπουλος, Κουλουρίδης, Γκίκα (73′ Μυλωνίδης), Σκουρλάς

Κένταυρος Βριλησσίων : Τικταπανίδης, Τσαντύλας, Ταουζής, Μπούρης, Σταυρόπουλος (46′ Δέτσης), Φελέκης, Μανίκας, Γεωργουδάκης, Γκούγκας, Μπαλατσούρας, Μπρίλης (80′ Μπεκιάρης)

 

Διαιτητής : Γουρέλης

Α’ Βοηθός Διαιτητή : Νικολάου

Β’ Βοηθός Διαιτητή : Τζιβράς

 

Επιμέλεια : Θοδωρής Γκίνης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *