Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Oι Τράχωνες <<σκόρπισαν στους πέντε ανέμους>> τον Ατρόμητο

Share

Ένα πολύ εύκολο μεσημέρι είχαν οι Τράχωνες κόντρα στον Ατρόμητο Μεταμόρφωσης. Οι γηπεδούχοι από την αρχή ήταν καλύτεροι, επέβαλλαν το ρυθμό τους και καθάρισαν, ουσιαστικά, το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο. Οι Τράχωνες ανέβηκε κι άλλο στη βαθμολογία ενώ ο Ατρόμητος συνέχισε να απογοητεύει με την άμυνά του να θυμίζει… παιδική χαρά.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Για την 8η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Α κατηγορίας της ΕΠΣ Αθηνών οι Τράχωνες αντιμετώπισαν τον Ατρόμητο Μεταμόρφωσης. Η ομάδα από τη Μεταμόρφωση μπήκε πολύ χαλαρά στο παιχνίδι και οι Τράχωνες το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Πλούμης κέρδισε μια προσωπική μονομαχία στο κέντρο του γηπέδου, άνοιξε ωραία στον κενό χώρο για τον Βουρλούμη ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Στεφανίδη και αφού πλάσαρε, έγραψε το 1-0 υπέρ της ομάδας του. Το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων, όπως είναι λογικό, βοήθησε έτσι ώστε ο ρυθμός του παιχνιδιού να γίνει πιο γρήγορος. Ο Ατρόμητος έκανε πιο έντονη την πίεση του στην περιοχή των Τραχώνων, ανέβασε τις γραμμές του στο γήπεδο όμως δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους ώστε να απειλήσει ουσιαστικά. Ταυτόχρονα, οι φιλοξενούμενοι όσο περνούσε η ώρα άφηναν περισσότερα κενά στην άμυνά τους. Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύτηκε η ομάδα από τον Άλιμο. Στο 42′ ο Βουρλούμης πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, Αποστόλου, σέντραρε γλυκά μέσα στην περιοχή και ο Πλούμης με όμορφη κίνηση και εκτέλεση έκανε το 2-0. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο απλά για τους γηπεδούχους ένα λεπτό πριν από τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Τσάκωνας έκανε κακή εκτίμηση για την πορεία της μπάλας, ο Καραγιάννης τον πέρασε σαν… σταματημένο και πλάσαρε υποδειγματικά για το 3-0. Επί της ουσίας η υπόθεση νίκη είχε τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο για τους Τράχωνες.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η εικόνα του παιχνιδιού συνέχισε να είναι ίδια και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 51ο λεπτό από ατομική προσπάθεια του Τσιουρή, η μπάλα στρώθηκε στον Καραγιάννη ο οποίος έκανε ένα τεχνικό σουτ με την μπάλα να καταλήγει στο ”γάμα” της εστίας του Στεφανίδη. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του Καραγιάννη στον αγώνα και το τέταρτο συνολικά της ομάδας του. Η άμυνα του Ατρομήτου συνέχισε να πελαγοδρομεί και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έδειχνε ικανή να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις των Τραχώνων. Στο 56′ πάλι ο Πλούμης βγήκε στην πλάτη της άμυνας, πρόλαβε της έξοδο του Στεφανίδη, πάσαρε στον Βουρλούμη κι αυτός έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία για το τελικό 5-0. Από αυτό το σημείο και μετά ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε. Στο 69ο λεπτό ήρθε η πρώτη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων, όταν ο Παπασταύρος συνδυάστηκε με τον Μπάμπουλα, η μπάλα στρώθηκε στον Τσάκωνα ο οποίος σούταρε κι αυτή πέρασε λίγο έξω. Στο επόμενο λεπτό ο Φικίρης απάντησε στην ευκαιρία του Ατρομήτου όταν βγήκε στη πλάτη της άμυνας, σούταρε αδύναμα και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 80′ η πιο σημαντική απειλή για την εστία του Παπαγγελή, όταν ο Λουδάρος σούταρε και ο τερματοφύλακας των Τραχώνων μπλόκαρε σταθερά. Ακολούθησαν δύο ευκαιρίες για τους γηπεδούχους. Στο 85ο λεπτό ο Φουστέρης ύστερα από προσωπική ενέργεια πλάσαρε με το εξωτερικό και ο Στεφανίδης απομάκρυνε σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα, από κακή απομάκρυνση του Παρασίδη, η μπάλα στρώθηκε στον Φικίρη, ο οποίος πλάσαρε με φάλτσο και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη της χρονιάς για τους Τράχωνες, οι οποίοι συνέχισαν την ανοδική τους πορεία και ανέβηκαν προσωρινά στην τρίτη θέση με 13 βαθμούς. Από την άλλη πλευρά ο Ατρόμητος Μεταμόρφωσης παρέμεινε στην 9 θέση του ομίλου και γνώρισε την τέταρτη ήττα της σαιζόν.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Τράχωνες(4-3-3): Παπαγγελής, Μερετσόλιας, Χριστακόπουλος, Κουμπαρούλης(Φικίρης 67΄), Γιατράς, Πρόι, Καραγιάννης(Δεμενόπουλος 73′), Κούτρας, Πλούμης, Τσιουρής(Κικίδης 60′), Βουρλούμης(Φουστέρης 73′)

Ατρόμητος Μεταμόρφωσης(4-2-3-1): Στεφανίδης, Τσάκωνας(Πεπόνης 71′), Αποστόλου, Καραβίδας(Λουδάρος 45′), Νταής, Παρασίδης, Πρίντεζης(Τσάκαλος 60′), Παπασταύρος, Τσιγγόπουλος(Μπάμπουλας 20′), Σιδηρόπουλος, Οκσίσογλου

Διαιτητής: Κωσταγιάννης/ Βοηθοί: Σερεβέτας, Τζέλος

Παρατηρητής: Σαλωνίδης

Επιμέλεια: Ντίνος Μπέσσας

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *