Type to search

5ος ΟΜΙΛΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΙΑΠΩΝΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2022: Τα σενάρια πρόκρισης των Γερμανών

Share

Η φάση των ομίλων του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου ολοκληρώνεται με τις πρώτες οχτώ ομάδες της φάσης των «16» να έχουν ήδη τσεκάρει το εισιτήριο τους. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα πέφτει η αυλαία του 5ου ομίλου με τους Γερμανούς να ελπίζουν μετά το πέρας της να βρίσκονται στην επόμενη φάση.

Η εικόνα του 5ου ομίλου λίγο πριν την τελευταία αγωνιστική δείχνει την Γερμανία στην τελευταία θέση με μόλις ένα βαθμό. Επικεφαλής του ομίλου είναι η Ισπανία με τέσσερις βαθμούς, ενώ ακολουθούν η Ιαπωνία και η Κόστα Ρίκα με τρεις. Οι Ιάπωνες παραμένουν σε θέση πρόκρισης καθώς έχουν καλύτερη διαφορά τερμάτων σε σχέση με τους Κοσταρικανούς (0 και -6 αντίστοιχα). Οι Γερμανοί μπορούν να προκριθούν μόνο ως δεύτεροι, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ομάδες που μπορούν να τερματίσουν και στις δύο πρώτες θέσεις.

Τα κριτήρια κατάταξης

  1. Πόντοι  σε όλους τους αγώνες.
  2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες.
  3. Καλύτερη επίθεση σε όλους τους αγώνες.
  4. Πόντοι στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν.
  5. Καλύτερη διαφορά τερμάτων μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν.
  6. Καλύτερη επίθεση στους αγώνες μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν.
  7. Πόντοι fair play σε όλους τους αγώνες (-1 η κίτρινη κάρτα, -3 η αποβολή με δύο κίτρινες κάρτες, -4 η απευθείας κόκκινη κάρτα, -5 η αποβολή με κίτρινη και κόκκινη κάρτα).
  8. Κλήρωση.

 

 

Τα σενάρια πρόκρισης του ομίλου

  • Πρόκριση Ισπανίας

Με ένα βαθμό κόντρα στην Ιαπωνία προκρίνεται ως πρώτη. Σε περίπτωση ήττας της και ισοπαλίας στο παιχνίδι Γερμανία – Κόστα Ρίκα προκρίνεται ως δεύτερη στον όμιλο. Εάν η Γερμανία κερδίσει, τότε θα ελπίζει τα «πάντσερ» να μην καλύψουν την διαφορά τερμάτων (8 γκολ) που υπάρχει αυτή τη στιγμή ανάμεσα στις δύο χώρες και να ευνοηθεί στην ισοβαθμία. Εφόσον η ήττα της Ισπανίας συνδυαστεί με νίκη της Κόστα Ρίκα, τότε οι «φούριας ρόχας» αποκλείονται.

  • Πρόκριση Ιαπωνίας

Αρκεί να κερδίσει την Ισπανία στο μεταξύ τους παιχνίδι. Εάν φέρει ισοπαλία και το άλλο ματς λήξει επίσης ισόπαλο, προκρίνεται επίσης. Σε περίπτωση που η Ιαπωνία αναδειχθεί ισόπαλη και η Γερμανία νικήσει την Κόστα Ρίκα με ένα γκολ διαφορά, τότε θα μετρήσει η καλύτερη επίθεση στον όμιλο μεταξύ Γερμανίας και Ιαπωνίας. Την δεδομένη στιγμή αμφότερες οι ομάδες έχουν πετύχει από δυο γκολ. Εάν απόψε πετύχουν τα ίδια γκολ, οι «σαμουράι» προκρίνονται λόγω της νίκης στο μεταξύ τους παιχνίδι (2-1 στην πρεμιέρα). Σε οποιαδήποτε άλλη νίκη της Γερμανίας ή νίκη της Κόστα Ρίκα, ο βαθμός δεν της είναι αρκετός. Σε περίπτωση ήττας μένει εκτός συνέχειας ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί στο άλλο ματς του ομίλου.

  • Πρόκριση Κόστα Ρίκα

Εφόσον κάνει την υπέρβαση και νικήσει την Γερμανία θα περάσει στην επόμενη φάση. Σε περίπτωση ισοπαλίας, θα χρειάζεται νίκη της Ισπανίας απέναντι στην Ιαπωνία για να βγει από πάνω. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα μένει εκτός.

  • Πρόκριση Γερμανίας

Δεν κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Μόνο με νίκη απέναντι στην Κόστα Ρίκα μπορούν να έχουν βάσιμες ελπίδες για πρόκριση. Ταυτόχρονα όμως χρειάζονται και το κατάλληλο αποτέλεσμα στην αναμέτρηση της Ισπανίας με την Ιαπωνία. Εάν νικήσουν οι Ισπανοί, τότε προσπερνούν τους Ασιάτες και προκρίνονται. Αν το συγκεκριμένο παιχνίδι έρθει ισόπαλο, η Γερμανία θέλει νίκη με δύο γκολ και πάνω διαφορά ή με ένα γκολ, αλλά να ολοκληρώσει τον όμιλο με καλύτερη επίθεση από την Ιαπωνία. Και αυτό διότι στην ισοβαθμία, αν οι ομάδες έχουν την ίδια επίθεση, προκρίνονται οι Ιάπωνες λόγω της νίκης στο μεταξύ τους παιχνίδι. Εφόσον οι Ιάπωνες νικήσουν την Ισπανία , οι Γερμανοί θέλουν νίκη και ταυτόχρονα να καλύψουν την διαφορά των 8 γκολ που υπάρχει αυτή τη στιγμή με τους Ισπανούς.

Τα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής του 5ου Ομίλου

  • Ιαπωνία – Ισπανία, (Khalifa International Stadium), 21:00, 01/12.
  • Κόστα Ρίκα – Γερμανία, (Al Bayt Stadium), 21:00, 01/12.

 

Επιμέλεια: Αργύρης Μαρδάνης

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *