Type to search

Ευρώπη ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

Η πιο ακριβή 11αδα ελεύθερων ποδοσφαιριστών

Share

Μπορεί όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης να ασχολείται με το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ που βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο οι σύλλογοι δουλεύουν καθημερινά με πυρετώδεις ρυθμούς για θέματα που αφορούν τις ομάδες τους μεταξύ των οποίων και τον μεταγραφικό τους σχεδιασμό.

Η μεγάλη διακοπή που υπάρχει σε συλλογικό επίπεδο, έχει δώσει τη δυνατότητα στις ομάδες να προετοιμαστούν καταλλήλως για να διορθώσουν τυχών ανορθογραφίες στα ρόστερ τους έχοντας μπροστά τους άπλετο χρόνο, χωρίς την πίεση των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Παρακάτω θα δούμε την κορυφαία 11αδα ελεύθερων ποδοσφαιριστών, με βάση τη χρηματιστηριακή τους αξία στο transfermarkt, εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Τερματοφύλακας: Ιβάν Αρμπολέδα (1,5 εκατομμύρια ευρώ)

Ο 26χρονος Κολομβιανός τερματοφύλακας έχει καταγράψει 95 εμφανίσεις σε επαγγελματικό επίπεδο. Κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί για την Μπάνφιλντ και τη Νιούελς Όλντ Μπόις. Το Σεπτέμβριο του 2021 ήρθε για πρώτη φορά στην Ευρώπη υπογράφοντας στη Ράγιο Βαγιεκάνο με την οποία όμως δε κατέγραψε καμία συμμετοχή. Το 2ο μισό της σεζόν δόθηκε δανεικός στη Νιούελς με την οποία κατέγραψε 8 συμμετοχές. Τον Αύγουστο του 2022 “έλυσε” το συμβόλαιό του με τη Ράγιο και από τότε βρίσκεται σε αναζήτηση για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Με την εθνική ομάδα της Κολομβίας έχει καταγράψει μία συμμετοχή.

Κεντρικός Αμυντικός: Έντγκαρ Ιέ (3,5 εκατ.)

Το όνομα του 28χρονου Πορτογάλου έχει συνδεθεί μεταγραφικά στο παρελθόν με τον Ολυμπιακό, αλλά η υπόθεσή του δε προχώρησε ποτέ. Έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Μπελενένσες, Νάντ, Λίλ, Φέγενορντ και Τράμπζονσπορ. Με τους Τούρκους μέτρησε συνολικά 61 εμφανίσεις με 3 γκολ και 4 ασίστ. Το συμβόλαιό του “λύθηκε” τον Γενάρη του 2021 με την τελευταία του εμφάνιση να καταγράφεται στις 21 Δεκεμβρίου του 2021. Έχει καταγράψει μόλις μία εμφάνιση με την εθνική του ομάδα το 2017.

Κεντρικός Αμυντικός: Νίκολα Μαξίμοβιτς (2 εκατ.)

Με σημαντική καριέρα στην Ιταλία ο 31χρονος Σέρβος πρώην αμυντικός της Νάπολη βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας από τον Σεπτέμβριο του 2022. Την προηγούμενη σεζόν αγωνιζόταν για την Τζένοα με την οποία μέτρησε 14 συμμετοχές στη Serie A. Είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Σερβίας έχοντας καταγράψει συνολικά 25 εμφανίσεις με το εθνόσημο.

Δεξί μπακ: Σαντιάγκο Αρίας (3 εκατ.)

Ο πολύπειρος 30χρονος έχει αγωνιστεί για ομάδες όπως η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η Λεβερκούζεν, η Αϊντχόβεν και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Τη περασμένη σεζόν ήταν δανεικός στη Γρανάδα από την Ατλέτικο μετρώντας 14 συμμετοχές, ενώ βρίσκεται χωρίς ομάδα από τον Αύγουστο του 2022. Είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Κολομβίας με την οποία μετράει 54 συμμετοχές. Τη προηγούμενη μεταγραφική περίοδο το όνομά του ακούστηκε για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ κατά το παρελθόν έχει συνδεθεί αρκετές φορές και με ελληνικές ομάδες.

Αριστερό μπακ: Ντάνι Ρόουζ (1,5 εκατ.)

Οι πολλοί τραυματισμοί τα τελευταία χρόνια δεν έχουν επιτρέψει στον 32χρονο πρώην παίκτη της Τότεναμ να κάνει τη καριέρα που θα περίμενε κανείς. Τελευταία του ομάδα η Γουότφορντ με την οποία πέρσι είχε μόλις 9 συμμετοχές, ενώ από τον περασμένο Σεπτέμβρη βρίσκεται χωρίς ομάδα. Επίσης, έχει καταγράψει 29 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Αγγλίας.

Αμυντικός Μέσος: Φίλιπ Μπράνταριτς (1,7 εκατ.)

Ο 30χρονος Κροάτης βρίσκεται ελεύθερος στην αγορά από το Σεπτέμβριο του 2022. Έχει αγωνιστεί για τις Χάιντουκ Σπλιτ, Ριέκα, Κάλιαρι, Θέλτα, Αλ Αΐν, ενώ τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν η Αλ Αχλί. Με την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας είχε τη προηγούμενη σεζόν 27 εμφανίσεις με 3 γκολ. Έχει καταγράψει 6 συμμετοχές με την  εθνική του μεταξύ των οποίων η μία ήταν στο Μουντιάλ του 2018 όπου η Κροατία έφτασε μέχρι τον τελικό. Για τον παίκτη είχε ενδιαφερθεί έντονα ο ΠΑΟΚ σε προηγούμενη μεταγραφική περίοδο.

Κεντρικός Μέσος: Τομ Κάρολ (1,5 εκατ.)

Ο 30χρονος Άγγλος ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του από τον Ιούλιο του 2022. Με πάνω από 170 συμμετοχές σε Πρέμιερ Λιγκ και Τσάμπιονσιπ έχει αγωνιστεί σε συλλόγους όπως η Τότεναμ, η Άστον Βίλα, η Σουόνσι κτλ. Τη προηγούμενη σεζόν αγωνιζόταν στην Ίπσουιτς και τη Λιγκ 1 καταγράφοντα 17 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

Επιθετικός Μέσος: Ζακάρια Λαμπιάντ (2,5 εκατ)

Με μια πολύ ενδιαφέρουσα καριέρα, καθώς μεταξύ των ομάδων που έχει αγωνιστεί είναι η  Αϊντχόβεν, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας αλλά και ο Άγιαξ, ο 29χρονος μέσος κυκλοφορεί ελεύθερος από τον Ιούλιο του 2022. Τη περσινή σεζόν με τον Άγιαξ είχε μόλις 2 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με 25 αγωνιστικά λεπτά. Διεθνής με την εθνική ομάδα του Μαρόκο έχει καταγράψει 6 συμμετοχές.

Εξτρεμ: Φάμπιο Μάρτινς (3,5 εκατ.)

Μεταγραφικός στόχος του ΠΑΟΚ τη περίοδο που διανύουμε, ο 29χρονος Πορτογάλος πρώην παίκτης της Μπράγκα πρόλαβε να μετρήσει 3 συμμετοχές τη φετινή σεζόν με την Αλ Ουάντα πριν “λύσει” το συμβόλαιό του το περασμένο Σεπτέμβριο. Με την ομάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τη περσινή σεζόν κατέγραψε 22 εμφανίσεις με 8 γκολ και 3 ασίστ. Οι Θεσσαλονικείς είχαν ενδιαφερθεί για τον παίκτη ξανά κατά το παρελθόν

Εξτρεμ: Κριστιάνο Ρονάλντο

Προφανώς θα είναι το πιο “hot” όνομα της μεταγραφικής περιόδου του Γενάρη. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ κυκλοφορεί ελεύθερος εδώ και λίγες μέρες αφού τερμάτισε τη συνεργασία του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τη φετινή σεζόν έχει μέχρι στιγμής 19 συμμετοχές με 4 γκολ και 3 ασίστ. Τα σενάρια για το μέλλον πάρα πολλά, ωστόσο αυτή τη στιγμή ο ίδιος είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις του με την εθνική για το Μουντιάλ, μετά το οποίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Επιθετικός: Άρτεμ Τζιούμπα

Ο 34χρονος Ρώσος αποτελεί επίσης εδώ και λίγες μέρες, μέρος των ελεύθερων παικτών. Έχοντας μόλις 5 εμφανίσεις με 1 γκολ τη φετινή σεζόν “έλυσε” πριν λίγες μέρες το συμβόλαιό του με την τουρκική Αντάνα Ντέμιρσπορ. Σπουδαία καριέρα στη Ρωσία, καθώς έχει αγωνιστεί στο παρελθόν για Σπαρτάκ Μόσχας, Ροστόφ και Ζενίτ, ενώ με το εθνόσημο έχει καταγράψει 55 συμμετοχές με 30 γκολ. Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του αποτελεί ένα από τα πιο ελκυστικά ονόματα των ελεύθερων ποδοσφαιριστών.

 

Επιμέλεια: Στέλιος Βαρδάκης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *