Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Άβολη μοιρασιά» στο Παλαιό Φάληρο

Share

Κοψαχείλα και Ηρακλής Περιστερίου “διασταύρωσαν τα ξίφη τους” το μεσημέρι του Σαββάτου (26 Νοεμβρίου) στο Παλαιό Φάληρο, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής για τον 1ο όμιλο της δεύτερης Κατηγορίας ΕΠΣΑ. Παρά το γεγονός πως τις δύο ομάδες εξακολουθεί να χωρίζει μόλις ένας βαθμός, εντούτοις οι φιλοδοξίες τους για τη πορεία στη κατηγορία είναι διαμετρικά αντίθετες.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής εις μνήμην ιστορικού παράγοντα του Παλαιού Φαλήρου που αποβίωσε πρόσφατα. Η ομάδα της Κοψαχείλας ξεκίνησε με δυναμισμό το παιχνίδι, κυκλοφορώντας τη μπάλα και ψάχνοντας τρόπο να δημιουργήσει απειλές για την εστία του Νότι, δίχως όμως οι παίκτες της να επιτύχουν κάτι το αξιοσημείωτο. Σταδιακά, οι φιλοξενούμενοι του Αργύρη Πούλου ανέλαβαν τα ηνία της αναμέτρησης φτάνοντας σε σπουδαία τελική ευκαιρία στο 13’ με πρωταγωνιστή τον επιθετικό της ομάδας, Νίκο. Η φάση προήλθε από λάθος γύρισμα αμυντικού της Κοψαχείλας. Νέα μεγάλη στιγμή για τον Ηρακλή Περιστερίου στο 25’, όταν ο κεντρικός αμυντικός των φιλοξενούμενων, Πάνος είδε τον Μοσχοβίτη να του αρνείται το γκολ. Ο Ηρακλής απείλησε ξανά στο αμέσως επόμενο λεπτό και πάλι από εκτέλεση κόρνερ, αυτή τη φορά στη φάση πρωταγωνίστησε ο έτερος κεντρικός αμυντικός του Ηρακλή, Χάιδας ο οποίος δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στην εστία του νεαρού πορτιέρε. Όσο περνούσε η ώρα η πίεση του Ηρακλή γινόταν ολοένα και περισσότερο ασφυκτική. Οι παίκτες κυκλοφορούσαν με ευκολία τη μπάλα και έκαναν διαρκώς κίνηση να την ανακτήσουν όποτε χανόταν. Το ημίχρονο έκλεισε δίχως καθυστερήσεις, με μία κλασσική ευκαιρία την οποία απώλεσε ο επιθετικός του Ηρακλή, Νίκος βλέποντας και πάλι τον Μοσχοβίτη να παρεμβάλλεται και να απομακρύνει τη μπάλα σε κόρνερ.

Είχε από ώρα φανεί πως όποια ομάδα έφτανε πρώτη στην επίτευξη ενός τέρματος πιθανότατα θα έφτανε με επιτυχία και στην κατάκτηση του τριπόντου. Έτσι λοιπόν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Ηρακλή εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο του «Σωτήρης Αγγελόπουλος» για το δεύτερο ημίχρονο με τη διάθεση να επιτύχουν ένα τέρμα και να λύσουν τον «γόρδιο δεσμό». Στο 58’ έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία, ενώ στο 65’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και προσπάθεια του Μήτρου, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Μοσχοβίτη. Στο 68’ ο πάγκος των φιλοξενούμενων διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή της αναμέτρησης Σύψα για μία φάση η οποία εξελίχθηκε στη μεγάλη περιοχή της Κοψαχείλας. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, οι προπονητές άρχισαν να «ανακατεύουν την τράπουλα» βάζοντας στον αγωνιστικό χώρο «φρέσκα πόδια», ενώ σε πολλές περιπτώσεις το επίκεντρο της προσοχής μεταφέρθηκε στο εξωαγωνιστικό κομμάτι, εξαιτίας έντασης που επικράτησε στη περίμετρο του γηπέδου. Όπως ήταν αναμενόμενο, η νευρικότητα μεταφέρθηκε και στους ποδοσφαιριστές οι οποίοι ελλείψει καθαρού μυαλού αστόχησαν, σπαταλώντας νέες μεγάλες ευκαιρίες. Πρώτα, οι παίκτες του Ηρακλή στο 78’ με τον νεοεισελθόντα Βαρδαράματο να δημιουργεί μεγάλη στιγμή και στη συνέχεια στο 83’ η γηπεδούχος ομάδα, έπειτα από όμορφη απόπειρα του Τσουμάκα, ο οποίος ντρίμπλαρε, πάτησε περιοχή αλλά δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση. Το ματς ολοκληρώθηκε στο 95’ δίχως κάποια άλλη αξιοσημείωτη στιγμή, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς και να παραμένουν στα χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας. Η μεν Κοψαχείλα με το βαθμό της ισοπαλίας κατόρθωσε να πραγματοποιήσει ένα ακόμη μικρό αλλά αποφασιστικό βήμα προς την εξασφάλιση του στόχου της χρονιάς. Ο δε Ηρακλής Περιστερίου, έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη που δίνει για πλασάρισμα τις κορυφαίες θέσεις του ομίλου.

Ο προπονητής των γηπεδούχων κ. Αντώνης Κουφογιαννάκης με δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του αγώνα τόνισε πως: «Οι παίκτες μου σήμερα έδωσαν τη ψυχή τους, παρά το γεγονός πως αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα τραυματισμών. Ο Αντώνης Ασημακόπουλος πιθανότατα μπαίνει χειρουργείο, καθώς χτύπησε στο παιχνίδι κόντρα στη Μεταμόρφωση κάτι που αναμένεται να δημιουργήσει μεγάλο κενό στην επιθετική μας γραμμή. Η ομάδα κάνει μεγάλη προσπάθεια τη φετινή σεζόν. Έχει γίνει ριζική αναδόμηση στο ρόστερ με την αποχώρηση αρκετών ποδοσφαιριστών οι οποίοι αγωνίζονταν μαζί τα προηγούμενα 6-7 χρόνια. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η παραμονή στη κατηγορία, καθώς ο όμιλός μας απαρτίζεται από πολύ καλές και ιστορικές ομάδες. Σαφώς αν καταφέρουμε να πλασαριστούμε ψηλότερα θα είναι ακόμη καλύτερα. Η φιλοσοφία μας είναι να είμαστε μαχητικοί και να προσπαθήσουμε να αποδώσουμε καλό ποδόσφαιρο. Οι πολύ κακές εμφανίσεις των προηγούμενων εβδομάδων αποδίδονται στο γεγονός πως η ομάδα μας κουβαλά πολλά προβλήματα τραυματισμών (4 παίκτες έχουν χτυπήσει) και μάλιστα ορισμένοι ποδοσφαιριστές απέχουν από τις υποχρεώσεις της ομάδας εξαιτίας άλλων υποχρεώσεων (π.χ. εκπλήρωση στρατιωτικής θητείας). Σήμερα, είχαμε καλά διαστήματα και σίγουρα θα μπορούσαμε να κάνουμε κι ένα γκολ. Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου, η κατάσταση είναι ισοδύναμη, καμία ομάδα δεν είναι φόβητρο και καμία δεν θα ξεφύγει στη βαθμολογία. Όλες μπορούν να αφήσουν βαθμούς» ολοκλήρωσε ο κόουτς της Κοψαχείλας.

Από την πλευρά του ο προπονητής του Ηρακλή Περιστερίου κ. Αργύρης Πούλος επισήμανε πως: «Η δυσκολία μας να βρούμε εύκολο γκολ είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε από την αρχή της σεζόν. Θα μπορούσαμε να έχουμε διπλάσιους βαθμούς, καθώς σε κάθε παιχνίδι ακόμη και στη κακή μας μέρα κάνουμε 6 – 7 κλασικές ευκαιρίες, αλλά είμαστε αναποτελεσματικοί. Ελπίζω σύντομα να βρούμε τα γκολ που μας λείπουν για να μπορέσουμε να ακολουθήσουμε στη βαθμολογία. Οι στημένες φάσεις είναι το δυνατό μας σημείο, παίρνουμε γκολ κάθε Κυριακή από εκεί αλλά πρέπει να βελτιώσουμε κι άλλα σημεία του παιχνιδιού μας. Ο στόχος είναι να πάρουμε τα τρία επόμενα παιχνίδια και τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε διαφορετικά» συμπλήρωσε ο Έλληνας τεχνικός.

Διαιτητής: Σύψας, βοηθοί Μπόντζος, Δεσύλλας

Κοψαχείλα (Κουφογιαννάκης): Μοσχοβίτης, Φόνσος (Ψαθάκης 66’), Ίμπρο, Πρέντσε, Μουχαμέτι, Λύτρας, Φύτρος (Ράπτης 66’), Τσουμάκας (Μπετχάβας 86’), Σταμούλης (Φωτόπουλος 58’), Ζαφείρης (Στυλιανού 86΄), Σανεβιράτνε

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους: Περιμένης, Ραζακίδης, Τσιρίκος, Κεφάλας

Ηρακλής Περιστερίου (Πούλος): Νότι, Πολυζωγόπουλος, Σφίχτης, Πάνος, Χάιδας, Μήτρος, Ελευθέριος, Σάσσαλος, Νίκος (Πουρίκη 57’), Λιαγκόζης (Βαρδαράματος 75΄), Βασιλείου (Μήτρος 86΄).

Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους: Κυριάκος, Ζενέτος, Αναγνωστόπουλος, Άλεξ, Πετροχείλος, Σάσσαλος

Επιμέλεια: Δημήτρης Τσάκνης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *