Type to search

Α’ ΕΠΣΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άμιλλα Περιστερίου – Ανθούπολη 1-3 : Βγήκαν μπροστά οι έμπειροι, “έσπασε το ρόδι” η Ανθούπολη

Share

Παρθενική νίκη στη σεζόν για την Ανθούπολη, που επικράτησε με 1-3 της Άμιλλας Περιστερίου στο ντέρμπι ουραγών του δευτέρου ομίλου της πρώτης κατηγορίας της ΕΠΣ Αθηνών και πήρε το πρώτο της τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα. Κορυφαίοι για τους φιλοξενούμενους οι “μπαρουτοκαπνισμένοι” Ηλιόπουλος και Ρέζτσοβ, με τον πρώτο να χρίζεται δις σκόρερ και τον τελευταίο να δίνει ασίστ και στα τρία γκολ της ομάδας του.

Μόνο μια ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Χωράφας στα πρώτα 45 λεπτά και αυτή ήταν η Ανθούπολη. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι, μιας και οι δύο ομάδες έχουν κοινή έδρα, έδειξαν από νωρίς τα “δόντια” τους, δημιουργώντας τρεις καλές στιγμές στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Το παρθενικό γκολ της αναμέτρησης ήρθε στο 11ο λεπτό, όταν ο Βαλεντίνος Ρέζτσοβ βγήκε από δεξιά και βρήκε με σέντρα ακριβείας τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, ο οποίος με ωραίο μονοκόμματο πλασέ έκανε το 1-0 για την Ανθούπολη. Το σύνολο του Αλβέρτου Παπαδάκη συνέχισε να ασκεί πίεση στην Άμιλλα και έφτασε κοντά στο γκολ επτά λεπτά αργότερα με τον Ρέζτσοβ, όμως ο αρχηγός των φιλοξενούμενων αστόχησε, ύστερα από σέντρα του Αλέξη Ξυνογαλά.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 34ο λεπτό για να ξεμυτίσει πρώτη φορά η γηπεδούχος και να δημιουργήσει επικίνδυνη κατάσταση στην αντίπαλη άμυνα. Ο Γιώργος Καπίρης έκανε ωραία ατομική ενέργεια, όμως το παράλληλο γύρισμα του δεν αξιοποίηθηκε από κανέναν συμπαίκτη του και η ευκαιρία πέρασε ανεκμετάλλευτη. Ο Βαλεντίνος Ρέζτσοβ της Ανθούπολης μπορεί να μη βρήκε δίχτυα, όμως ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου και στο 39′ βρήκε με φανταστική διαγώνια μεταβίβαση τον Ηλιόπουλο, ο οποίος σημείωσε το δεύτερο γκολ του στο παιχνίδι με συρτό δυνατό σουτ και έγραψε το 0-2. Ο 28χρονος Ρέζτσοβ ολοκήρωσε το.. χατ-τρικ των ασίστ στη τελευταία φάση του ημιχρόνου, καθώς το καλοχτυπημένο κόρνερ του αξιοποίηθηκε από τον Ιωάννη Μπιμπίζα και ο κεντρικός αμυντικός της Ανθούπολης “κλείδωσε” την νίκη για τους φιλοξενούμενους με δυνατή κεφαλιά.

Η Άμιλλα εκμεταλλεύτηκε την όποια χαλαρότητα που επέδειξε η Ανθούπολη στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και κατάφερε να μειώσει στο δέκατο λεπτό της επανάληψης με τον Φώτη Κακούσιο, ύστερα από ασίστ του Γκεντιάν Σεφγκίνι. Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν μετά το 60ο λεπτό και έχασαν ευκαιρίες με τους Καψάλη και Ρέζτσοβ για να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους, όμως οι τελικές των τελευταίων σταμάτησαν στον εξαιρετικό Κωνσταντίνο Αδαμόπουλο. Ο 18χρονος τερματοφύλακας των γηπεδούχων πραγματοποίησε μερικές πολύ δύσκολες επεμβάσεις κρατώντας το σκορ σε γήινα επίπεδα.

Καθώς το παιχνίδι είχε “σβήσει” και όδευε προς το τέλος του, ένα επικίνδυνο μαρκάρισμα από τον δεξιό μπακ των γηπεδούχων, Δημήτρη Κατσαμά, στο 87ο λεπτό, έβαλε και πάλι “φωτιά” στο ματς, με τον αμυντικό της Άμιλλας Περιστερίου να αντικρίζει την απευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Κωσταγιάννη. Ακολούθησε μερική ένταση τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στις κερκίδες, όμως με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν.

Η Ανθούπολη με αυτή τη νίκη έφτασε τους 4 πόντους σε 6 αγώνες πρωταθλήματος και ξέφυγε από τις δύο τελευταίες θέσεις, ενώ η Άμιλλα Περιστερίου ψάχνει ακόμα τους πρώτους της βαθμούς στο πρωτάθλημα, καθώς αριθμεί 6 ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Άμιλλα Περιστερίου (Σώκος) : Αδαμόπουλος, Κατσαμάς, Αγγελόπουλος, Κατσίμπουλας (81′ Σαχμπαζίδης), Κατσιούλας, Κάστορας, Καπίρης (46′ Ασίμης), Ρεπάι (70′ Πηδούλας), Σεφγκίνι (88′ Παυλάκος), Κουτσοκώστας, Κακούσιος.

Ανθούπολη (Παπαδάκης) : Τσιώσης, Κακιώρης, Κοσκινάς (71′ Ντούπης), Δορίζας (71′ Τζαβάρας), Μπιμπίζας (81′ Ρούτσης), Αρβανίτης, Ρέζτσοβ, Καψάλης, Ηλιόπουλος (81′ Πρεβόλης), Παπανίκος, Ξυνογαλάς (33′ Μαρκάκης).

 

Βέργης Μηνάς

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *