Type to search

Αθηναϊκός Αθλητική διοργάνωση Αθλητική ομάδα ΕΠΣ Αθηνών ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αθηναϊκός – Μελίσσια 1-1:Έμειναν στο “Χ” και συνεχίζουν ισόβαθμες

Share

Σε ένα όμορφο παιχνίδι με αρκετές φάσεις που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα, ο Αθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος με τα Μελίσσια, με σκορ 1-1, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Α’ Κατηγορίας Αθηνών.

Οι δύο ομάδες ήταν ισόβαθμες στους 6 πόντους πριν την έναρξη της αναμέτρησης με τον Αθηναϊκό να έχει ένα παιχνίδι περισσότερο. Το παιχνίδι ανάμεσα τους ξεκίνησε δυνατά από την αρχή και μόλις στο 7ο λεπτό, ο Αθηναϊκός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Βουλτσίδη μέσα στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο αρχηγός των γηπεδούχων, Κατσούλας, σπαταλώντας την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αφού έστειλε την μπάλα στην ρίζα της αριστερής δοκού του Πυρένη, με την φάση να ολοκληρώνεται, χωρίς να εκδηλωθεί κάποιο σουτ στην επαναφορά. Μόλις δύο λεπτά μετά, ήρθε η πρώτη μεγάλη στιγμή για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Παπαχρήστος εξασφάλισε με ωραία προσποίηση, χώρο για τον εαυτό του μέσα στην περιοχή, όμως το αριστερό σουτ που εξαπέλυσε απέκρουσε ο Ρούμπας. Στο 14ο λεπτό, μετά από σέντρα του Τραγουστή από αριστερά, λίγο έλειψε ο Πλατέλας άθελα του να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, στέλνοντας την κόρνερ. Μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Παναγόπουλος για τον Αθηναικό, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κατσούλα, έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι στο 37ο λεπτό. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Τραγουστής έφυγε στην πλάτη της άμυνας πλάσαρε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ, γεγονός που προκάλεσε πλήθος διαμαρτυριών από πλευράς γηπεδούχων.

Στην ανάπαυλα, ο προπονητής των Μελισσίων προχώρησε σε μία καθοριστική αλλαγή, όπως αποδείχθηκε, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο μισό τον Νικολί, στη θέση του Βασίλι. Ο έμπειρος μέσος την ομάδας των Μελισσίων, με το που πάτησε χορτάρι έκανε την διαφορά, αφού στο πεντηκοστό λεπτό της αναμέτρησης, μετά από ωραία συνεργασία με τους συμπαίκτες του, που ξεκίνησε έξω από την περιοχή του Αθηναϊκού, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, με ωραίο πλασέ στη δεξιά γωνία του τερματοφύλακα, γράφοντας το 0-1. Τα Μελίσσια έχασαν ευκαιρία να διευρύνουν το προβάδισμα τους στο 58ο λεπτό, όταν ο Χατζής σε τετ α τετ, δεν κατόρθωσε να κερδίσει τον Ρούμπα και στο ριμπάουντ ο Κοτσοβός, έστειλε την μπάλα άουτ από πλάγια θέση. Στο 60ο λεπτό πέρασε στο παιχνίδι για τον Αθηναϊκό ο Μαυρομματάκης, αντί του Θεοδοσίου και αυτόματα άλλαξε η διάταξη για την γηπεδούχο ομάδα, που συνέχισε με 3 αμυντικούς στην προσπάθεια της να πιέσει. Μετά από ένα διάστημα χαμένων κατοχών και λαθών στο χώρο του κέντρου, ο Αθηναϊκός στο 75ο λεπτό έφτασε στην ισοφάριση, με τον σέντερ φορ του, τον Βουλτσίδη, που πήδηξε αμαρκάριστος στο πρώτο δοκάρι και με ωραία κεφαλιά, εκμεταλλεύτηκε την εκτέλεση κόρνερ του Κατσούλα και νίκησε τον Πυρένη για το 1-1. Ο Αθηναϊκός έχασε την ευκαιρία για ολική ανατροπή, όταν στο 79 ο Τραγουστής σούταρε από το όριο της περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει στους αμυντικούς και να καταλήγει ελάχιστα εκτός εστίας. Το τελευταίο 10λεπτο κύλησε με έντονο ρυθμό χωρίς, όμως κάποια από τις δύο ομάδες να δημιουργεί επικίνδυνη κατάσταση για την αντίπαλο, μένοντας στην ισοπαλία.

Την επόμενη αγωνιστική ο Αθηναϊκός αντιμετωπίζει σε εκτός έδρας τοπικό ντέρμπι τον Βύρων, ενώ τα Μελίσσια υποδέχονται το Ηράκλειο.

Ο προπονητής των Μελισσίων κ. Μαντζούνης σε δηλώσεις του μετά το τέλος του παιχνιδιού ευχαρίστησε τον Αθηναϊκό για την φιλοξενία. Θεωρεί πως αν είχε ευστοχήσει στο πέναλτι στην αρχή του ματς η γηπεδούχος ομάδα, θα έπαιρνε μεγάλη ψυχολογική ώθηση, ωστόσο πιστεύει πως ήταν δίκαιο το “Χ” στην ανάπαυλα. Στέκεται στο όμορφο γκολ που σημείωσε η ομάδα του, μετά από εξαιρετική συνεργατική προσπάθεια, αλλά πληγώθηκαν από έναν ικανό σκόρερ από στημένη φάση. Ως στόχο της ομάδας του για την φετινή σεζόν, έθεσε μία αντίστοιχη πορεία 4άδας, παρόμοια με την περσινή, παίζοντας ωραίο και δημιουργικό ποδόσφαιρο.

Αρχικές Συνθέσεις:

Αθηναϊκός (κ.Σμυρνής): Ρούμπας, Μπάλιου, Θεοδοσίου (60′ Μαυρομματάκης), Παναγόπουλος, Δρόσης, Κούτσιας, Κατσαούνος (79′ Ταρσανάλης), Κατσούλας (C), Βουλτσίδης, Τσοπανάκος (86′ Δούκας), Τραγουστής.

Μελίσσια (κ.Μαντζούνης): Πυρένης, Καραμπίνης, Πλατέλας (88′ Καλτσής), Τιμολέων, Hoxhaj, Τούντας, Βασίλι (45′ Νικολί), Μυλωνάς (77′ Ραβάνης), Χατζής (84′ Μαρανός), Παπαχρήστος, Κοτσοβός.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Κουρτέσης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *