Type to search

Α’ ΕΠΣΑ Ανδρών ΕΠΣ Αθηνών ΕΠΣΑ Καισαριανή Μικρασιατικός ΝΗΑΡ ΙΣΤ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΟ Η ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

Share

Χωρίς νικητή έληξε το τοπικό ντέρμπι (2-2) της Καισαριανής για την 7η αγωνιστική του πρώτου ομίλου της πρώτης κατηγορίας με τις 2 ομάδες να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις χαρίζοντας ένα όμορφο από πλευράς θεάματος ματς στους 200 και πλέον φιλάθλους που παρακολούθησαν από κοντά την αναμέτρηση.

 

Μπορεί τις δύο ομάδες να τις ενώνει το γεγονός ότι ζουν και αναπνέουν στην ίδια περιοχή και μοιράζονται το γήπεδο της Νήαρ Ιστ ως κοινή τους έδρα, στα 90 λεπτά του αγώνα όμως ήταν αντίπαλοι και φρόντισαν να μας το δείξουν από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Και οι δύο ομάδες μπήκαν δυναμικά διεκδικώντας με περίσσιο πάθος κάθε μπαλιά σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αναγκαστική αλλαγή του αρχηγού της ομάδας της τυπικά γηπεδούχου Καισαριανής, Πλακάλι, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας μόλις στο 4ο λεπτό μετά από σύγκρουσή του με τον Ζέλο. Στο ίδιο μήκος κύματος κύλησε όλο το πρώτο ημίχρονο με το παιχνίδι να έχει αποκτήσει μια άγρια ομορφιά με συνεχείς αλλαγές στην κατοχή της μπάλας, δυνατά  μαρκαρίσματα ειδικά στο χώρο της μεσαίας γραμμής χωρίς όμως να δημιουργείται κάποια μεγάλη ευκαιρία για γκολ από καμία από τις 2 ομάδες με αποτέλεσμα τη λήξη του ημιχρόνου χωρίς σκορ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα άλλαξε δραματικά. Ο Μικρασιατικός επέβαλλε ολοκληρωτικά το ρυθμό του στον αγώνα κλείνοντας το ΓΣ Καισαριανής στο μισό γήπεδο απειλώντας με κάθε πιθανό τρόπο. Η πίεση αυτή είχε αντίκρυσμα όταν στο 59ο λεπτό ο Σαλαμασίδης με δυνατή κεφαλιά άνοιξε το σκορ μετά από σέντρα του Σμυρνάκη. Το γκολ αυτό αφύπνισε τους γηπεδούχους που μέχρι τότε δεν είχαν καλή εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο. Άρχισαν αυτοί να ελέγχουν το παιχνίδι κερδίζοντας πολλά μέτρα στο γήπεδο κάνοντας λεπτό το λεπτό πιο αισθητή την παρουσία τους στον αγώνα. Η γηπεδούχος ομάδα δεν αρκέστηκε μόνο στην ασφυκτική πίεση που άσκησε στον Μικρασιατικό καθώς στο 70ο λεπτό ισοφάρισε μετά από φάση διαρκείας με το Μιρακά να σπρώχνει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα. Και σαν να μην έφτανε αυτό ανέτρεψε το σκορ (2-1) δύο λεπτά αργότερα με τον Γεωργίου με ωραία κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι. Σε εκείνο το σημείο άρχισε να απειλείται το αήττητο σερί του Μικρασιατικού στο πρωτάθλημα καθώς ο χρόνος περνούσε ανήμποροι να συνειδητοποιήσουν αυτό που συνέβαινε μπροστά τους.
Παρόλα αυτά, στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ο Μικρασιατικός μας θύμισε γιατί ηγείται ως πρώτος του ομίλου κλείνοντας στο τέρμα της την Καισαριανή. Κατάφερε μάλιστα να αποφύγει και την πρώτη του ήττα για φέτος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αμπντέλ- Ραχήμ στο 80’.
Το ματς δε μας επιφύλασσε κάτι άλλο μέχρι τη λήξη του και έτσι οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς κερδίζοντας αμφότερες το χειροκρότημα ολόκληρης της κερκίδας για το όμορφο θέαμα που προσέφεραν στον κόσμο της περιοχής.
Έτσι ο Μικρασιατικός παρέμεινε πρώτος μαζί με το Χαϊδάρι στον πίνακα της βαθμολογίας έχοντας μάλιστα και ένα παιχνίδι λιγότερο ενώ ο νεωφότιστος ΓΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ διατηρήθηκε στο μέσο του πίνακα.

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΓΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ:Καλαμαράς(Τ), Μπαριάμπας(Γκλεζάκης), Μιρακάς, Πλακάλι(Συρούμπης),Γιαννουλάκης, Αϊβάζης, Νίκου, Πατερίτσας, Γεωργίου, Αγκόλι(Γκίνης), Σούλκο

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ:Μιχέλης(Τ), Σμυρνάκης, Ελσέα, Χρυσανόπουλος, Μαραγκουδάκης, Σαμιός, Κάκος(Αμπντέλ-Ραχήμ),Κωνσταντινίδης, Σαμαλίδης,Ζέλο,Θεοδώρου(Κοτσοβός)

Αποστόλης Φέκας

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *