Type to search

Ε.Π.Σ.ΑΘΗΝΩΝ Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Από την κόλαση στον παράδεισο ο Αττικός

Share

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό φινάλε ο Αττικός κατάφερε να επικρατήσει του Αστέρα Ζωγράφου με σκορ 1-2 στο γήπεδο Γουδή. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Γεωργαντή (22′), με τον Τζίγκο να ισοφαρίζει για τον Αστέρα από την άσπρη βούλα (90+2). Στην αμέσως επόμενη φάση όμως, ο Αττικός με σκόρερ τον Βάρσο πήρε ξανά το προβάδισμα ρίχνοντας τους γηπεδούχους στο καναβάτσο και κλειδώνοντας τη νίκη για την ομάδα του.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής με στόχο την επιστροφή τους στις νίκες. Σε ένα κατά τ’ άλλα μέτριο παιχνίδι, που επεφύλασσε όλες τις συγκινήσεις στο τέλος, ο Αττικός απέδρασε με τη νίκη από το Γουδή. Έτσι, έπιασε τον Αστέρα στην βαθμολογία του 1ου ομίλου της Β’ ΕΠΣΑ με 12 βαθμούς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δείχνουν αρκετή νευρικότητα και να αναλώνονται σε πολλά αμυντικά λάθη. Λάθη τα οποία ωστόσο καμία από τις δύο πλευρές δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί. Ο Αστέρας Ζωγράφου μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προσπάθησε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Όμως η έλλειψη καθαρού μυαλού στην τελική πάσα έφερε τον φτωχό απολογισμό των δύο σουτ εκτός εστίας στο πρώτο 20λεπτο.

Από την άλλη μεριά οι φιλοξενούμενοι έκλειναν καλά τους χώρους και δίνοντας την μπάλα στον Αστέρα προσπαθούσαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές ήρθε και το πρώτο γκολ του αγώνα στο 22ο λεπτό. Συγκεκριμένα, μετά από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, ο Γεωργαντής κινήθηκε ανάμεσα στα δύο στόπερ, κέρδισε την μπάλα και εκμεταλλευόμενος την έξοδο του Λαχανά πλάσαρε εύστοχα «κρεμώντας» τον νεαρό τερματοφύλακα.

Το γκολ αυτό μπέρδεψε τους γηπεδούχους και τους έβαλε επιπρόσθετο άγχος. Παρόλο που εξακολουθούσαν να έχουν την κατοχή της μπάλας δεν μπορούσαν να διασπάσουν την καλά στημένη άμυνα του Αττικού. Οι φιλοξενούμενοι με περίσσεια αυτοπεποίθηση χάρις στο γκολ που σημείωσαν, κρατούσαν με ευκολία το προβάδισμα. Επομένως, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, με τους παίκτες και τον κόσμο του Αστέρα να δείχνουν προβληματισμένοι.

Στο ημίχρονο οι γηπεδούχοι προχώρησαν στην πρώτη τους αλλαγή με τον Σαμοΐλη να παίρνει την θέση του Καραμάνου. Ο τελευταίος παραπονέθηκε για ενοχλήσεις πριν την έναρξη του αγώνα. Κάτι που όπως αποδείχθηκε έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόδοση του και στην δυνατότητα να μείνει για περισσότερο χρόνο στο γήπεδο.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η εικόνα τον δύο ομάδων δεν άλλαξε και πολύ. Ο Αστέρας είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να δημιοργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Αττικού. Ωστόσο, τα σουτ που επιχειρούσαν οι παίκτες του δεν ανησύχησαν σε κανένα σημείο τον Μακρή. Αντιθέτως, ο Αττικός ήταν αυτός που είχε την σημαντικότερη ευκαιρία του ημιχρόνου. Στο 65ο λεπτό για την ακρίβεια, ο Γεωργαντής πήρε την πάσα έξω από την περιοχή και αφού άδειασε δύο αμυντικούς πλάσαρε, με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να καταλήγει στο κάθετο δοκάρι του Λαχανά.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να δίνουν χώρο στον Αστέρα και να χτυπούν στην κόντρα. Οι πολλές αλλαγές που ακολούθησαν, έριξαν κάπως τον ρυθμό του αγώνα. Παρ’ όλα αυτά, οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να πιέζουν προσπαθώντας να φτάσουν στην ισοφάριση. Το κατάφεραν στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού και συγκεκριμένα στο 90+2, σε μία από τις λίγες φορές που βρέθηκε ανοργάνωτη η άμυνα του Αττικού. Ύστερα από κάθετη μπαλιά, ο Χριστόπουλος που είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή για τον Αστέρα, πρόλαβε την έξοδο του Μακρή, με τον τερματοφύλακα του Αττικού να τον γκρεμίζει και τον διαιτητή του αγώνα να δείχνει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τζίγκος, ο οποίος ευστόχησε φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων όμως, ήρθε η απάντηση από πλευράς Αττικού. Στην αμέσως επόμενη φάση, λοιπόν, ο Γεωργαντής από σκόρερ «ντύθηκε» πασέρ και βρήκε τον Βάρσο στο ύψος της περιοχής. Εκείνος άδειασε έναν αμυντικό και με εύστοχο πλασέ νίκησε τον Λαχανά γράφοντας το 1-2 για τους φιλοξενούμενους. Ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί ολόκληρης της ομάδας του Αττικού, που είδαν να πηγαίνουν από την κόλαση στον παράδεισο μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα.

Τα λεπτά που απέμειναν δεν ήταν αρκετά για να αλλάξει η εικόνα του παιχνιδιού και έτσι ο Αττικός πανηγύρισε μια εντυπωσιακή και συνάμα ουσιαστική νίκη. Από την άλλη, οι παίκτες του Αστέρα ήταν απογοητευμένοι που μετά από την υπερπροπάθεια δεν κατάφεραν να πάρουν έστω τον βαθμό τις ισοπαλίας. Αμφότερες οι ομάδες κοιτούν πλέον την επόμενη αγωνιστική. Εκεί , που ο Αστέρας Ζωγράφου θα ταξιδέψει στην έδρα του ΑΟ Ιλίου και ο Αττικός θα υποδεχθεί την Κοψάχειλα.

Ενδεκάδες

Αστέρας Ζωγράφου: Λαχανάς, Ντίσα, Τσιάκαλος (Λιόλιος 74′), Καρακάσης, Εξηντάρης, Σπάγης (Δρανδάκης 84′), Κούρρα (Χριστόπουλος 74′), Μακρής, Τσοχαντάρης (Βραχίμη 54′), Τζίγκος, Καραμάνος (Σαμοΐλης 45′).

Αττικός: Μακρής, Σωτηρίου, Κοντόπουλος (Βάρσος 75′), Ματσαβέλας, Καραντζάς, Αθανασόπουλος, Χέλμης (Τζίλιος 87′), Χρόνης, Γεωργαντής, Κορνελάτος, Μπέλη (Γερακάρης 74′).

Διαιτητές

Πρώτος: Σύψας

Βοηθοί: Νάτσιος, Κούλης

 

Επιμέλεια: Αργύρης Μαρδάνης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *