Type to search

ΜΠΑΣΚΕΤ Μπάσκετ

Νίκη Ελευθερίας επί του Ικάρου στο ”ντέρμπι”

Share

Η Ελευθερία Μοσχάτου επιβλήθηκε του Ίκαρου Καλλιθέας με σκορ 73-68.

Σε ντέρμπι για την δεύτερη θέση εξελίχθηκε ο αγώνας για την έβδομη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής μπάσκετ ανδρών, του τρίτου ομίλου, ανάμεσα στην Ελευθερία Μοσχάτου και τον Ίκαρο Καλλιθέας. Οι φίλαθλοι των δύο ομάδων, που γέμισαν το δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Μοσχάτου, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα παιχνίδι όπου πρόσφερε θέαμα, συγκινήσεις και ωραίες ”μάχες” ανάμεσα στους παίκτες.

Σκληρές μάχες και ωραίος ρυθμός.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν έχοντας στο παρκέ τον Γκοντγουιν, τον Κατσογιαννη, τον Ζένελι, τον Κιούση και τον Κολοφώτη. Από την άλλη πλευρά του γηπέδου, η αρχική πεντάδα των φιλοξενούμενων αποτελούνταν από τον Λάμπρου, τον Μαυροειδή, τον Θωμά, τον Βλασσόπουλο και τον Βαϊδάκη. Στο ”jumball” από τον κύριο Σκουλαρίκη, ο Ίκαρος ”ανέκτησε” την πρώτη κατοχή όπου και και εκμεταλεύτηκε με δίποντο. Η απάντηση ήρθε στο 8:40′ με την Ελευθερία Μοσχάτου να ισοφαρίζει σε 2-2, έπειτα από δύσκολη προσπάθεια του Κιούση. Το παιχνίδι απέκτησε ωραίο ρυθμό, με τους φιλοξενούμενους να αποκτούν προβάδισμα έξι πόντων στα μέσα της περιόδου. Η ομάδα του Μοσχάτου κατάφερε να μειώσει την διαφορά και να φέρει πάλι τον αγώνα στα ίσα. Ενάμισι  λεπτό πριν το τέλος του δεκαλέπτου, οι ομάδες ευστόχησαν σε διαδοχικά τρίποντα (2 η Φιλία, 1 ο Ίκαρος) με το σκορ να φτάνει το 17-18. Η περίοδος έληξε μετά από το μπλοκ του Μαυροειδή στο σουτ τριών πόντων του Δέλλιου, αφήνοντας το σκορ στο 19-18.

Το σκληρό παιχνίδι συνεχίστηκε και στην δεύτερη περίοδο, όπου οι διαιτητές του αγώνα χρέωσαν τεχνική ποινή προς τον πάγκο των γηπεδούχων, οι οποίοι έκαναν παράπονα για μία προηγούμενη φάση. Στο 6:30′ ήρθε το πρώτο ”time-out” του δεκαλέπτου με το σκορ να είναι στο 24-23. Ο Ίκαρος Καλλιθέας συνέχισε τον αγώνα με πολύ καλές άμυνες, ωστόσο οι δεν συνέχισε το ίδιο καλά και στην επίθεση. Χαρακτηριστικό αυτής της ”άσχημης” περιόδου μέσα στον αγώνα είναι το άστοχο κάρφωμα έπειτα από εξαιρετική συνεργασία στην αντεπίθεση από τους φιλοξενούμενους οι οποίοι βρίσκονταν πίσω για δύο πόντους. Έπειτα μία μικρή διακοπή ώστε να καθαριστεί το παρκέ, η ομάδα της Καλλιθέας, επέστρεψε καλή και στο επιθετικό μισό, με αποκορύφωμα την τελευταία φάση του ημιχρόνου. Τα τελευταία 20 δευτερόλεπτα ήταν στην κατοχή της Ελευθερίας Μοσχάτου και συγκεκριμένα στα χέρια του Γκόντγουιν. Ο τελευταίος, προσπάθησε να ”παίξει” με το ρολόι και να φτάσει κοντά στην μπασκέτα για να τελειώσει την φάση, έχασε την μπάλα πάνω στην ντρίμπλα και ο Μαυροειδής με ένα ”buzzer beater lay up” έφερε το σκορ πάλι στα ίσα (39-39)

Η συνέχεια στο δεύτερο ημίχρονο. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο ομάδες συνέχισαν την ”κονταρομαχία” από εκεί που την σταμάτησαν, στο τέλος της δεύτερης περιόδου. Για την Ελευθερία Μοσχάτου, το δεύτερο μισό του αγώνα ξεκίνησε ο Ογκμπέντε με τους Κατσογιαννη, Αγγελόπουλο, Κολοφώτη και Ζένελι. Από πλευράς Ικάρου, ξεκίνησε ο Θωμάς με τους Λάμπρου, Μαυροειδή, Βαϊδάκη και Βλασσόπουλο. Από το 4:08, όταν και για περίπου δύο λεπτά δεν υπήρξε εύστοχο καλάθι, μέχρι και το τέλος της τρίτης περιόδου, οι δύο ομάδες άλλαζαν συνεχώς κατοχή στο προβάδισμα του σκορ. Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε τον Ίκαρο να προηγείται με 53 πόντους, έναντι 52 της Ελεθερίας Μοσχάτου.

Στην τέταρτη περίοδο και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με δυνατές άμυνες και μόλις στο 8:29′ είχαν ήδη γίνει 4 φάουλ -3 από τους γηπεδούχους και 1 από τους φιλοξενούμενους-. Στα μισά του δεκαλέπτου, η Ελευθερία Μοσχάτου με πολύ καλές άμυνες, έχτισε μία διαφορά 5 πόντων την οποία όμως έχασε, με τον Ίκαρο να μειώνει την διαφορά ξανά στους 2 πόντους (63-61) τρία λεπτά και σαράντα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα. Ο Ίκαρος ”πλήρωσε” τις χαμένες βολές στο τελευταίο λεπτό, η Ελευθερία Μοσχάτου άδραξε την ευκαιρία και με σωστές επιθέσεις ανέβασε πάλι την διαφορά μέχρι το τελικό 73-68. Ο αγώνας έληξε με άστοχο τρίποντο του Μαυροειδή, από πλευράς Ικάρου.

Το τέλος μιας ”μάχης”, η αρχή μιας επόμενης.

Με την λήξη του αγώνα φάνηκε να υπήρξε ένταση ανάμεσα σε ορισμένους παίκτες των δύο ομάδων, χωρίς όμως να παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Ιπποτικά οι πρωταγωνιστές του αγώνα αντάλλαξαν μεταξύ τους χειροκρότημα ως επίλογο σε έναν αγώνα αντάξιο της δυναμικής των ομάδων. Ο Ίκαρος πριν την αγωνιστική ήταν στην δεύτερη θέση με 11 βαθμούς (5-1) ενώ η Ελευθερία μοσχάτου μόλις με έναν βαθμό λιγότερο βρισκόταν στην πέμπτη θέση (4-2). Επόμενος αγώνας για την ομάδα της Καλλιθέας είναι στο Μαρούσι, κόντρα στην Νίκη Αμαρουσίου. Την ίδια ημέρα (17/11), η Ελευθερία Μοσχάτου θα ταξιδέψει στην Μυτιλήνη ώστε να αντιμετωπίσει, εκτός έδρας, έναν εκ των τελευταίων ομάδων της βαθμολογίας, Αιολικό.

Οι δωδεκάδες του αγώνα:

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ: Ογκμπέντε, Κρεμαστούλης, Γκόντγουιν, Γεωργιάδης, Δέλλιος, Γιαμπάνης, Ζένελι, Κιούσης, Κολοφώτης, Κατσογιαννης, Ματσούκης, Αγγελόπουλος. (Προπονητής: Ζαρκαδούλας, βοηθός προπονητή: Ποτόζογλου)

 

ΊΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ: Κοσταβα, Θωμάς, Μουστάκης, Λάμπρου, Ρενέσης, Βαϊδάκης, Βλασσόπουλος, Τσιμπιράκης, Μαυροειδής, Εξηνταβελώνης, Καλαμπογιάς, Βασιλακάκης. (Προπονητής: Παύλος Ι., βοηθός προπονητή: Τερκεσίδης)

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σκουλαρίκης και Γέρος

Επιμέλεια: Σπυρίδων-Παρασκευάς Μαρκεζίνης

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *